Лимонено пиле

9737 | 20 ян. 2015 | 19:24

Йовко ВРИЧЕВ: Привърженик съм на по-традиционния вкус в кулинарията

-1421774714.jpgЙовко ВРИЧЕВ-1421774698.jpg

Автор:


Йовко ВРИЧЕВ: Привърженик съм на по-традиционния вкус в кулинарията

 

Чаровният телевизионен водещ от ефира на музикалния канал Фен тв Йовко Вричев е днешният гост в „Гурме“. Младият журналист признава, че е привърженик на традиционните вкусове в кулинарията и дори по време на пътувания рядко опитва по-екзотични комбинации от продукти или подправки. Макар, че определя като любими специалитетите от менюто на италианската кухня, Вричев избягва да консумира ежедневно тестените продукти, характерни за Ботуша. Здравословният начин на живот, който е приел, налага на Йовко строг режим на хранене, в който най-често присъстват вариациите на рецепти с пилешко месо, нискокалорични десерти и леки закуски с чиа и кисело мляко. Авторската вариация на лимонено пиле, която Йовко Вричев предложи за читателите на „Преса“, е сред предпочитаните му блюда, но не би отказал и съчетанието между пилешко, авокадо и киноа.

 

Лимонено пиле

 

Необходими продукти

1 пиле

1 пакетче масло

3 лимона

3-4 скилидки чесън

4-5 стръкчета мащерка

50 г горчица

50 г мед

червен пипер, черен пипер, зехтин и сол на вкус

 

Начин на приготвяне

 

1. Пилето се измива и почиства от излишните кожи, като се внимава да не се разкъса.

2. Приготвя се смес от цялото пакетче масло, нарязаните скилидки чесън, предварително настърганата кора от половин лимон, няколко стръкчета мащерка и сол на вкус.

3. С получената смес равномерно се обтрива месото.

4. Горчицата, медът и нарязаните на полумесеци два лимона се объркват добре. Тази плънка се разпределя във вътрешността на пилето, след което се оставя да престои така 24 часа, покрито с фолио.

5. След като е минало необходимото време, месото се поставя в тава, предварително добре намазана със зехтин. Добавят се черен и червен пипер.

6. Пилето се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до придобиване на златиста коричка.

 


От категорията

Карфиол със сирене и яйца на фурна

-1510576219.jpg

10 окт. 2019 | 13:50

Есенна градинарска супа

Есенна градинарска супа-1570196959.jpg

4 окт. 2019 | 16:48

Шокиращо проучване! Няма полза за здравето, ако спрем червеното месо

Яжте червено месо на воля, сочат резултатите от най-новите проучвания-1517324588.jpg

Едва 5% от досегашните изследвания за храненето са с добро качество и не са ...

3 окт. 2019 | 22:30

Родопски боб с пресни манатарки

Родопски боб с пресни манатарки-1569579605.jpg

27 септ. 2019 | 13:18

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.