Лозан Панов Снимка: "Правен свят"

Документът е постъпил във ВСС още в средата на месец март

Лозан Панов се прави, че не е разбрал за доклада от одита на системата за разпределение на дела

2382 | 6 апр. 2020 | 13:54

Остава надеждата, че председателят на ВКС и председателстващ Съдийската колегия, ще влезе в законоустановената си роля до четвъртък, когато Пленумът на ВСС ще дискутира скандала с пробивите в системата


Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов се прави, че не е разбрал за наличието на доклад за одита на системата за случайно разпределение на дела, макар че същият е постъпил във Висшия съдебен съвет (ВСС) около средата на март месец т.г. Това стана ясно от лаконично съобщение, разпространено до медиите от кабинета на Панов, пише "Правен свят".

Припомняме, че в неделя главният прокурор Иван Гешев зададе задочно въпрос на Панов защо през 2019 г. бе такъв яростен противник на извършването на проверка на сигурността на системата от външни влияния.

Съобщението на председателя на ВКС, което дословно гласи "от Висшия съдебен съвет (ВСС) до момента не е изпратен на председателя на Върховния касационен съд обсъжданият публично от главния прокурор, министъра на правосъдието и членове на ВСС одитен доклад за системата за случайно разпределение на делата в съдилищата в Република България", отговаря донякъде на въпроса на Гешев.

А именно – че Панов за пореден път демонстрира пълна незаинтересованост към същинските проблеми на съдебната система, дори когато доверието в последната е застрашено от пълен срив.

Миналата седмица "Правен свят" реторично попита дали Съдийската колегия има председателстващ, а ВКС ръководител. Поводът тогава беше тоталното отсъствие на Панов при обсъждането от страна на колегите му на мерките за превенция от разпространение на COVID-19 сред магистратите и съдебните служители и начините на работа в съдилищата у нас. И сега този въпрос изглежда актуален.

Остава надеждата, че председателят на ВКС и председателстващ Съдийската колегия, ще намери време и концентрация да влезе в законоустановената си роля до четвъртък, когато Пленумът на ВСС ще дискутира скандала с пробивите в системата за случайно разпределение на дела.

 


От категорията

Иван Гешев: Обвиняемият Божков ми прати сигнал по мейла, ще го проверим!

-1591261714.png

Прокуратурата е длъжна да провери всички обстоятелства, независимо дали ...

4 юни 2020 | 12:06

Цветомир Найденов с остри въпроси към Георги Кадиев за монопола в хазарта

Цветомир Найденов Снимка: Нова тв-1591266624.jpg

Бившият съдружник на Васил Божков пита защо не са поискани със задна дата ...

4 юни 2020 | 13:28

Пускат ЛиЛана под домашен арест

Снимка Фейсбук-1591279546.png

4 юни 2020 | 16:59

Прокуратурата: Не са положени достатъчно грижи за кучето, нахапало дете в Крън

Кадър нова телевизия-1591273788.png

На собственичката на животното е издадено разпореждане да не го разхожда без ...

4 юни 2020 | 15:25