Лозови сърми от агнешко месо и свежо песто

Лозови сърми от агнешко месо и свежо песто

3497 | 2 май 2018 | 16:25


Необходими продукти:

  • 1 агнешки бут 
  • 30 г кедрови ядки
  • 1 скилидка чесън
  • 1 връзка магданоз
  • 1 връзка босилек
  • 150 мл олио
  • 50 мл зехтин
  • 48 бр. лозови листа
  • сол, черен пипер
  • 2 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
Кедровите ядки се запичат без мазнина. Смесват се с нарязания чесън, магданоза, босилека и лимоновия сок. Всичко се пюрира до получаване на песто.
 
Месото от бута се отделя от коста. Нарязва се на 8 еднакви парчета, които се заливат с 4-5 с.л. от пестото.
 
Лозовите листа се попарват. Всяко парче месо се увива с по 3-4 листа. Така се приготвят всичките 8 парчета.
 
Готовите пакети се пекат на грил за около 20-25 минути. След развиването се поръсват с черен пипер и сол, заливат се с песто по желание.


От категорията

Гювеч с есенни зеленчуци

Гювеч с есенни зеленчуци-1539942163.jpg

19 окт. 2018 | 12:42

Клиентите на Sofia Restaurant week оцениха високо обслужването в клуб „Пушкин”

Клуб „Пушкин”-1539773581.jpg

Клуб "Пушкин" се включи в есенното издание на Sofia Restaurant Week в ...

17 окт. 2018 | 16:20

Пълнена цигулка със свинско и гъби

Пълнена цигулка със свинско и гъби-1539697513.jpg

16 окт. 2018 | 16:44

Печени сладки картофи с пармезанова коричка

Печени картофи с пармезанова коричка


-1539164863.jpg

10 окт. 2018 | 12:47

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.