Лозови сърми от агнешко месо и свежо песто

Лозови сърми от агнешко месо и свежо песто

3390 | 2 май 2018 | 16:25


Необходими продукти:

  • 1 агнешки бут 
  • 30 г кедрови ядки
  • 1 скилидка чесън
  • 1 връзка магданоз
  • 1 връзка босилек
  • 150 мл олио
  • 50 мл зехтин
  • 48 бр. лозови листа
  • сол, черен пипер
  • 2 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
Кедровите ядки се запичат без мазнина. Смесват се с нарязания чесън, магданоза, босилека и лимоновия сок. Всичко се пюрира до получаване на песто.
 
Месото от бута се отделя от коста. Нарязва се на 8 еднакви парчета, които се заливат с 4-5 с.л. от пестото.
 
Лозовите листа се попарват. Всяко парче месо се увива с по 3-4 листа. Така се приготвят всичките 8 парчета.
 
Готовите пакети се пекат на грил за около 20-25 минути. След развиването се поръсват с черен пипер и сол, заливат се с песто по желание.


От категорията

Пълнени домати с ориз и грах

Пълнени домати с ориз и грах-1534333330.jpg

15 авг. 2018 | 14:41

Китайска екзотика завладя Международния Джаз фестивал в Банско

Васил Петров с половинката си Маргарита Тошева опитва Маутай
Снимки Виктор Викторов-1534010226.jpg

В рамките на XXI-о издание на музикалния форум публиката се наслади на ...

11 авг. 2018 | 20:55

Суфле от тиквички

Суфле от тиквички-1533298833.jpg

3 авг. 2018 | 15:19

Султан кебап с патладжани

Султан кебап-1533049279.jpg

31 юли 2018 | 17:59

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.