Лозови сърми от агнешко месо и свежо песто

Лозови сърми от агнешко месо и свежо песто

3047 | 2 май 2018 | 16:25


Необходими продукти:

  • 1 агнешки бут 
  • 30 г кедрови ядки
  • 1 скилидка чесън
  • 1 връзка магданоз
  • 1 връзка босилек
  • 150 мл олио
  • 50 мл зехтин
  • 48 бр. лозови листа
  • сол, черен пипер
  • 2 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
Кедровите ядки се запичат без мазнина. Смесват се с нарязания чесън, магданоза, босилека и лимоновия сок. Всичко се пюрира до получаване на песто.
 
Месото от бута се отделя от коста. Нарязва се на 8 еднакви парчета, които се заливат с 4-5 с.л. от пестото.
 
Лозовите листа се попарват. Всяко парче месо се увива с по 3-4 листа. Така се приготвят всичките 8 парчета.
 
Готовите пакети се пекат на грил за около 20-25 минути. След развиването се поръсват с черен пипер и сол, заливат се с песто по желание.


От категорията

Сладкиш "Ден и нощ" с пресни ягоди

Сладкиш "Ден и нощ" с пресни ягоди-1526991705.jpg

22 май 2018 | 15:19

Сувлаки по традиционна гръцка рецепта

Сувлаки по традиционна гръцка рецепта-1526374883.jpg

15 май 2018 | 11:55

Гери Дончева, Жени Калканджиева и Тачо първи опитаха престижна азиатска ракия

Жени Калканджиева и Гери Дончева -1526233416.jpg

Опитни бармани сътвориха екзотични коктейли с националната напитка на Китай, ...

13 май 2018 | 20:41

Агнешки сърмички

Агнешки сърмички-1525351626.jpg

8 май 2018 | 11:28

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018