Лучена яхния с пиле

Лучена яхния с пиле

10104 | 12 ноем. 2018 | 17:00


Необходими продукти:

1 кг пилешко месо

1/3 ч.ч. мазнина

800 г кромид лук или праз лук

1 ч.л. брашно

2 с.л. доматено пюре

500 г стерилизирани или пресни домати

1 ч.л. червен пипер

1 клонче чубрица, може и стрита

1/2 ч.ч. вино

10 г масло

2 бр. дафинов лист

магданоз

сол, черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на хапки, запържва се леко в мазнина и се изважда. В същата мазнина се запържва нарязания на ситно лук. Прибавят се разреденото с малко вода доматено пюре и червения пипер. Връща се запърженото месо. Слагат се останалите подправки без магданоза, малко топла вода и виното. Ястието къкри почти до готовност, тогава се прибавят доматите и леко запеченото брашно, което се размива предварително със сос от гозбата. Преди да се свали гозбата от котлона, се пуска бучката масло и се поръсва с магданоза.


От категорията

Панирани тиквички с джоджен

Панирани тиквички с джоджен-1589881152.jpg

19 май 2020 | 12:38

Какво да сготвим на Гергьовден – традиционни рецепти

-1493822812.jpg

На трапезата присъстват зелени пролетни продукти - зелен лук, пресен чесън, ...

5 май 2020 | 13:49

7 причини да пием безалкохолно вино

7 причини да пием безалкохолно вино-1589743551.jpg

Деалкохолизираните напитки са 4 пъти по-малко калорични – това ги прави идеални ...

17 май 2020 | 22:25

Шницели от спанак

Шницели от спанак-1588066740.png

28 апр. 2020 | 12:37