Любчо Топчев, деец на Македонската патриотична организация в САЩ Снимка: БГНЕС

Македония беше подчинена на една фамилия

Любчо Топчев: Режимът на Груевски бе по-добре организиран от мафията на Ал Капоне (Видео)

1201 | 5 дек. 2017 | 10:45

В Македония на Груевски нещата бяха много зле, никой не знаеше накъде отива страната. Във външнополитически план държавата беше подчинена на сърбите


Първите 3-4 години, след като Република Македония обяви своята независимост на 8 септември 1991 г., в страната се чувстваше духа на свободата и на ВМРО. През 1994-1995 г. тази свобода започна да изчезва с идването на власт на бившите комунисти, които се бяха преименували на социалдемократи.

 

Но колкото и да бяха лоши комунистите по онова време, това е нищо в сравнение с ВМРО-ДПМНЕ на Никола Груевски, което управлява страната в продължение на 10 години от 2006 до 2016 г.

Неговото управление дори не е македонизъм. То е по-лошо и напомня на режима, установен в Македония по времето на Кралство Югославия /1919-1941 г./ под скиптъра на крал Петър, а след това и на неговия син Александър Първи. Когато гледам Скопие на Груевски, все едно се връщам в епохата на крал Петър.

В Македония на Груевски нещата бяха много зле, никой не знаеше накъде отива страната. Във външнополитически план страната беше подчинена на сърбите, които пречеха на нейното членство в ЕС, което можеше да стане само след това на Белград.

Македония беше подчинена на една фамилия. В тази фамилия командваше Сашо Миялков, дори не Груевски. Всъщност последният му се пада племенник, защото майка му е сестра на Миялков.

Така една фамилия командваше Македония и нейната власт бе по-добре организирана от тази на комунистите. Те контролираха изборния процес, малкия и средния бизнес, всички печеливши предприятия бяха техни, печелиха всички обществени поръчки.

С една дума управлението на Груевски и Ко беше сравнимо с това на мафията, но това бе мафия по-добре организирана от тази на Ал Капоне.

БГНЕС

------

Любчо Топчев, деец на Македонската патриотична организация в САЩ. Анализът е част от интервю на г-н Топчев, дадено в Ню Йорк пред специалните пратеници на БГНЕС Цветана Арангелова и Георги Пашкулев.

Любчо Топчев е родом от град Струмица. Неговият брат е Стефан Топчев, член на Струмишката петорка, който е убит жестоко през 1951 г. от агентите на югославските тайни служби УДБА.

 Любчо Топчев: Режимът на Груевски бе по-добре организиран от мафията на Ал Капоне

В Македония на Груевски нещата бяха много зле, никой не знаеше накъде отива страната. Във външнополитически план държавата беше подчинена на сърбите

От категорията

Валерия Велева: Защо ДПС натисна червения бутон

-1448546816.jpg

Карадайъ е последователен. От своето създаване ДПС носи ценности, които никога ...

14 дек. 2017 | 17:23

На инат! ГЕРБ, патриотите и „Воля“ продадоха надеждата на тежко болни българи

-1509550517.jpg

126 депутати отхвърлиха и четвъртото вето на президента. Въпросите обаче ...

14 дек. 2017 | 14:31

Китай даде заявка да стане център на света

Лидерът на Китай Си Дзинпин. Снимка: Архив-1483862412.jpg

„Поднебесната империя“ навлиза в нова ера и е готова да заеме място в центъра ...

17 дек. 2017 | 17:31

Кеворк Кеворкян: Любовникът. По-различно за Стефан

-1462343945.jpg

Имам правото да съм пределно рязък за „откровенията“ на Любовника, защото през ...

16 дек. 2017 | 11:43

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.