Любчо Топчев, деец на Македонската патриотична организация в САЩ Снимка: БГНЕС

Македония беше подчинена на една фамилия

Любчо Топчев: Режимът на Груевски бе по-добре организиран от мафията на Ал Капоне (Видео)

1963 | 5 дек. 2017 | 10:45

В Македония на Груевски нещата бяха много зле, никой не знаеше накъде отива страната. Във външнополитически план държавата беше подчинена на сърбите


Първите 3-4 години, след като Република Македония обяви своята независимост на 8 септември 1991 г., в страната се чувстваше духа на свободата и на ВМРО. През 1994-1995 г. тази свобода започна да изчезва с идването на власт на бившите комунисти, които се бяха преименували на социалдемократи.

 

Но колкото и да бяха лоши комунистите по онова време, това е нищо в сравнение с ВМРО-ДПМНЕ на Никола Груевски, което управлява страната в продължение на 10 години от 2006 до 2016 г.

Неговото управление дори не е македонизъм. То е по-лошо и напомня на режима, установен в Македония по времето на Кралство Югославия /1919-1941 г./ под скиптъра на крал Петър, а след това и на неговия син Александър Първи. Когато гледам Скопие на Груевски, все едно се връщам в епохата на крал Петър.

В Македония на Груевски нещата бяха много зле, никой не знаеше накъде отива страната. Във външнополитически план страната беше подчинена на сърбите, които пречеха на нейното членство в ЕС, което можеше да стане само след това на Белград.

Македония беше подчинена на една фамилия. В тази фамилия командваше Сашо Миялков, дори не Груевски. Всъщност последният му се пада племенник, защото майка му е сестра на Миялков.

Така една фамилия командваше Македония и нейната власт бе по-добре организирана от тази на комунистите. Те контролираха изборния процес, малкия и средния бизнес, всички печеливши предприятия бяха техни, печелиха всички обществени поръчки.

С една дума управлението на Груевски и Ко беше сравнимо с това на мафията, но това бе мафия по-добре организирана от тази на Ал Капоне.

БГНЕС

------

Любчо Топчев, деец на Македонската патриотична организация в САЩ. Анализът е част от интервю на г-н Топчев, дадено в Ню Йорк пред специалните пратеници на БГНЕС Цветана Арангелова и Георги Пашкулев.

Любчо Топчев е родом от град Струмица. Неговият брат е Стефан Топчев, член на Струмишката петорка, който е убит жестоко през 1951 г. от агентите на югославските тайни служби УДБА.

 Любчо Топчев: Режимът на Груевски бе по-добре организиран от мафията на Ал Капоне

В Македония на Груевски нещата бяха много зле, никой не знаеше накъде отива страната. Във външнополитически план държавата беше подчинена на сърбите

От категорията

Валерия Велева: В държавата на баба Дора дори и чумата не е истинска!

-1448546816.jpg

Днес това може да коства оставката на един чиновник или един министър. Утре ще ...

17 юли 2018 | 18:49

Александър Урумов към Конституционния съд: Удари часът на Вашата лична историческа отговорност

Александър Урумов към Конституционния съд: Удари часът на Вашата лична историческа отговорност-1531745503.jpg

Ние няма да жертваме нашия вечен храм – семейството от мъж и жена – заради ...

16 юли 2018 | 15:50

Проф. Косуми, бивш премиер на Косово: Българското председателство е късмет за държавите в региона

Проф. д-р Косуми: Процесът на интеграция в ЕС остава основният политически и стратегически въпрос за в Югоизточна Европа.-1532095127.png

Страните от региона не показват готовност и воля, за да разрешат политическите, ...

20 юли 2018 | 17:03

Проф. Александър Маринов: Пак готвят измъкване от властта. Но този път "стомната" може да не издържи

-1421843030.jpg

Лошото управление на държавата поражда лавина от все по-сериозни проблеми, ...

20 юли 2018 | 16:09

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.