Любчо Топчев, деец на Македонската патриотична организация в САЩ Снимка: БГНЕС

Македония беше подчинена на една фамилия

Любчо Топчев: Режимът на Груевски бе по-добре организиран от мафията на Ал Капоне (Видео)

1620 | 5 дек. 2017 | 10:45

В Македония на Груевски нещата бяха много зле, никой не знаеше накъде отива страната. Във външнополитически план държавата беше подчинена на сърбите


Първите 3-4 години, след като Република Македония обяви своята независимост на 8 септември 1991 г., в страната се чувстваше духа на свободата и на ВМРО. През 1994-1995 г. тази свобода започна да изчезва с идването на власт на бившите комунисти, които се бяха преименували на социалдемократи.

 

Но колкото и да бяха лоши комунистите по онова време, това е нищо в сравнение с ВМРО-ДПМНЕ на Никола Груевски, което управлява страната в продължение на 10 години от 2006 до 2016 г.

Неговото управление дори не е македонизъм. То е по-лошо и напомня на режима, установен в Македония по времето на Кралство Югославия /1919-1941 г./ под скиптъра на крал Петър, а след това и на неговия син Александър Първи. Когато гледам Скопие на Груевски, все едно се връщам в епохата на крал Петър.

В Македония на Груевски нещата бяха много зле, никой не знаеше накъде отива страната. Във външнополитически план страната беше подчинена на сърбите, които пречеха на нейното членство в ЕС, което можеше да стане само след това на Белград.

Македония беше подчинена на една фамилия. В тази фамилия командваше Сашо Миялков, дори не Груевски. Всъщност последният му се пада племенник, защото майка му е сестра на Миялков.

Така една фамилия командваше Македония и нейната власт бе по-добре организирана от тази на комунистите. Те контролираха изборния процес, малкия и средния бизнес, всички печеливши предприятия бяха техни, печелиха всички обществени поръчки.

С една дума управлението на Груевски и Ко беше сравнимо с това на мафията, но това бе мафия по-добре организирана от тази на Ал Капоне.

БГНЕС

------

Любчо Топчев, деец на Македонската патриотична организация в САЩ. Анализът е част от интервю на г-н Топчев, дадено в Ню Йорк пред специалните пратеници на БГНЕС Цветана Арангелова и Георги Пашкулев.

Любчо Топчев е родом от град Струмица. Неговият брат е Стефан Топчев, член на Струмишката петорка, който е убит жестоко през 1951 г. от агентите на югославските тайни служби УДБА.

 Любчо Топчев: Режимът на Груевски бе по-добре организиран от мафията на Ал Капоне

В Македония на Груевски нещата бяха много зле, никой не знаеше накъде отива страната. Във външнополитически план държавата беше подчинена на сърбите

От категорията

Христо и Марин Генчеви: Европейското GESTAPO отвъд джендаризма

Христо и Марин Генчеви: Европейското GESTAPO отвъд джендаризма -1521733118.jpg

ИК ще даде правно основание ЕС да изгради механизми и да упражнява власт ...

22 март 2018 | 17:38

Симеон Николов: Защо атентаторите са винаги на крачка пред нас? Поуките от терористичните атаки

-1472586819.jpg

Понастоящем като една от основните заплахи за Европа се изтъква завръщането на ...

22 март 2018 | 16:33

Проф. Димитър Иванов: Русия подкрепи „доктрината Путин”

-1515495676.jpg

Доктрина, в която не елитът, не олигархията, не чуждопоклонническите, а руските ...

23 март 2018 | 15:04

Димитър Ганев: Вече година живеем от скандал в скандал, от това имат полза и ГЕРБ, и БСП

-1461488593.jpg

Тези дни бе премиерата на книгата му „Пътят към конституцията“, в която на ...

23 март 2018 | 11:36

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018