Ники Младжов, проф. Любомир Стойков, Моника Тошева и Ники Кънчев.

Любимец на Стив Коен вдъхнови красавица в Нирвана

2800 | 27 апр. 2018 | 17:20

Поп арт и сладолед в галерията на Ники Младжов

Ники Младжов, проф. Любомир Стойков, Моника Тошева и Ники Кънчев.-1524838956.jpgники Младжов и Евгени Минчев-1524838923.jpgМая Косева и Ники Младжов-1524838898.jpg

Нина Норд за Епицентър.бг

Снимки Алина Георгиева и Антон Марков

 

Любимият на милиардера Стив Коен художник Рой Лихтенщайн вдъхнови красива българка за поп арт шедьоври, които показа в галерия Нирвана.

 

Провокативните платна в типичния стил на Лихтенщайн, чиято картина наскоро бе купена от Коен за 165 милиона долара, приковаха вниманието на елитната публика в арт пространството на колекционера Ники Младжов.

 

Изложбата на младата художничка Моника Тошева бе открита от проф. Любомир Стойков, който разказа с какво вълнение навремето пристъпвал прага на музея Метрополитън, чийто член е вече от години.

 

Проф. Стойков, който е преподавател и в Художествената Академия, представи красивата Моника, чиито картини притежават пилотът от Формула 1 Кими Райконен и милиардерът сър Ричард Брансън.

 

"Ние, колекционерите, вече сме спокойни, че младите художници има с какво да ни зарадват", сподели собственикът на галерия Нирвана Ники Младжов, който подава ръка на млади таланти и дава шанс да се изявят в галерията, известна с изложби на доказани български майстори.

 

Платната на Моника Тошева привлякоха вниманието и на колекционерите д-р Колю Бянов и Боян Радев.

 

"Странна изложба с още по-странно заглавие! Картината не е това, което изглежда - отвъд привидността, отвъд мотото, е неизвестното и необяснимо тайнство на произведението. Да се надяваме, че като добър стрелец Моника Тошева е уцелила своя зрител в сърцето", споделя акад. Светлин Русев, който знае, че художничката е признат майстор на стрелба по мишени и цели винаги десетката.

 

"Изложбата се нарича "Мото" заради историческата препратка към традицията на Националната художествена академия за създаване на платна на тази тема. Както разбирате, това са и инициалите на Моника Тошева", поясни д-р Людмил Веселинов, доктор по изкуствознание и изобразително изкуство.

 

Освен поп арт платната в залите на Нирвана младото дарование предлага на ценителите да се разходят по хълмовете на Тоскана и да се разтопят от италианския сладолед, който озарява стените на галерията, да се насладят на горещи тела във фитнеса и да усетят тръпката от уцелването на мишени.

 

Бизнесдамата Мая Косева се появи в слънчев тоалет с модерни аксесоари и дълго остана пред поп арт платната на Моника. Художникът Петър Пиронков - син на Енчо Пиронков, скулпторите Кунка Димитрова и Валентин Старчев, тв водещият Ники Кънчев, писателката Таня Тонева-Танна, светският лъв Евгени Минчев, художничката Теодора Величкова-Теа и колегите й Николай Янакиев и Чавдар Петров с интерес разгледаха пейзажите от Сиена, Рим, Флоренция, Сан Джиминиано, Питилиано и Кастилионе дела Пеская.

 

Част от платната на красавицата, която скоро ще защитава докторска дисертация в НХА, бяха откупени веднага след откриването на изложбата. 


От категорията

Вежди Рашидов: Правилно е къщата на Яворов в София да стане собственост на общината

-1539087929.jpg

Според председателя на парламентарната комисия по култура и медии държавата ...

20 окт. 2018 | 13:37

Синът на Пеньо Пенев сред голи красавици в Нирвана
(Галерия)

Владимир Пенев и Николай Младжов пред двете платна, които се продадоха в първите минути на вернисажа в галерия Нирвана-1539936056.jpg

Скулпторите Валентин Старчев и Кунка Димитрова и колекционерът Боян Радев ...

19 окт. 2018 | 10:53

Американски писател съпричастен с проблемите на българите в нужда
(Видео)

Сцена от "Комедиантката"-1539872316.jpg

Джон Кларк льо Хереу създава вълнуващ разказ за децата инвалиди и предоставя ...

18 окт. 2018 | 17:12

ОТ ЖЕНЕВА ДО СОФИЯ:

Миглена Савова-Оклер показва лица в галерията на Арена ди Сердика
(Видео)

Миглена Савова-Оклер показва лица в галерията на Арена ди Сердика-1539875811.jpg

18 окт. 2018 | 18:15

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.