Любомир Каримански Кадър: бТВ

Никога не ми е предлагано да ставам шеф на БНБ, категоричен е той

Каримански: Татяна Дончева не спира да лъже, тя е отровен бурен, който задушава всяко посадено дърво

3367 | 14 септ. 2021 | 18:25

"Ние показахме, че отстояваме нашите цели. Успяхме да актуализираме бюджета въпреки този фрагментиран парламент. Получих много поздравителни писма за тази актуализация", обяви председателят на бюджетната комисия от ИТН


"Защо Татяна Дончева преди година не спираше да гостува в предванията на Слави Трифонов и Тошко Йорданов в 7/8 ТВ, след като е знаела, че те са част от задкулисието? Как да вярваме на политик, който от 30 години не е допринесъл с абсолютно нищо за развитието на политическия живот на страната? Странно е, че тя сравняваше Ива Митева с храст. Аз бих сравнил Дончева с отровен бурен, който се увива и опитва да задуши всяко едно новозасадено дърво. Дончева не спира да лъже."

Това заяви в предаването "Лице в лице" по бТВ депутатът от "Има такъв народ" (ИТН) и председател на парламентарната бюджетна комисия Любомир Каримански, по повод гостуването на Татяна Дончева малко по-рано в същото предаване.

"Ние показахме, че отстояваме нашите цели. Успяхме да актуализираме бюджета въпреки този фрагментиран парламент. Получих много поздравителни писма за тази актуализация. Старите партии само показаха, че защитават статуквото", категоричен бе той.

"В ИТН никога не сме мислили за кандидатурата на нов шеф на БНБ и никога не ми е предлагано да заемам този пост. Трудно можем да се борим срещу световната инфланция с парламентарни средства", добави той.

 

По думите му от 2008 до 2019 г. не е имало актуализация на пенсиите у нас. Според него умишлено са се държали на минимално ниво въпреки икономическия ръст.

„Ние искахме да изправим тази несправедливост. Не бяхме за добавката от 120 лв., защото е порочна практика да се дават пари, които след това много трудно може да се вземат от пенсионерите“, обясни депутатът.

Относно проблемите на бизнеса и домакинствата във връзка със скъпия ток, той каза:

 

„Трябва да се направи трансформация в енергетиката и по-специално при ТЕЦ-овете. Трябва да се започне от някъде. Няма време, не може да се чака, трябва да се подготвим – как тези централи ще се осъвременят, за да бъдат активни“.

 Каримански: Татяна Дончева не спира да лъже, тя е отровен бурен, който задушава всяко посадено дърво

"Ние показахме, че отстояваме нашите цели. Успяхме да актуализираме бюджета въпреки този фрагментиран парламент. Получих много поздравителни писма за тази актуализация", обяви председателят на бюджетната комисия от ИТН

От категорията

Иван Гешев: Нищо, което казва г-н Рашков, не е вярно. Законът за Бюрото по защита е писан на коляно

Снимка: БНТ-1631780292.png

"Избягвам да коментирам, защото войната в институциите обикновено я плащат ...

16 септ. 2021 | 11:12

Радев пред новите министри: Ще ви засипят с компромати, ще ви организират стачки и протести
(Видео)

Радев пред новите министри: Ще ви засипят с компромати, ще ви организират стачки и протести-1631776264.jpg

Президентът предупреди, че срещу служебния кабинет ще бъдат "парите, ...

16 септ. 2021 | 08:52

20 хиляди лева за 10 дни са загубили русенци, хвърляйки отпадъци извън контейнерите
(Видео)

-1631791516.jpg

В момента администрацията работи по проект за кръгова икономика, чрез който се ...

16 септ. 2021 | 14:24

Афганистанци и българин със семейството му бяха успешно евакуирани в нашата страна
(Видео)

Снимки: МО-1631790806.jpg

Лично министърът на отбраната Георги Панайотов присъства на борда на самолета, ...

16 септ. 2021 | 14:12