Любомир Каримански Кадър: бТВ

Никога не ми е предлагано да ставам шеф на БНБ, категоричен е той

Каримански: Татяна Дончева не спира да лъже, тя е отровен бурен, който задушава всяко посадено дърво

4057 | 14 септ. 2021 | 18:25

"Ние показахме, че отстояваме нашите цели. Успяхме да актуализираме бюджета въпреки този фрагментиран парламент. Получих много поздравителни писма за тази актуализация", обяви председателят на бюджетната комисия от ИТН


"Защо Татяна Дончева преди година не спираше да гостува в предванията на Слави Трифонов и Тошко Йорданов в 7/8 ТВ, след като е знаела, че те са част от задкулисието? Как да вярваме на политик, който от 30 години не е допринесъл с абсолютно нищо за развитието на политическия живот на страната? Странно е, че тя сравняваше Ива Митева с храст. Аз бих сравнил Дончева с отровен бурен, който се увива и опитва да задуши всяко едно новозасадено дърво. Дончева не спира да лъже."

Това заяви в предаването "Лице в лице" по бТВ депутатът от "Има такъв народ" (ИТН) и председател на парламентарната бюджетна комисия Любомир Каримански, по повод гостуването на Татяна Дончева малко по-рано в същото предаване.

"Ние показахме, че отстояваме нашите цели. Успяхме да актуализираме бюджета въпреки този фрагментиран парламент. Получих много поздравителни писма за тази актуализация. Старите партии само показаха, че защитават статуквото", категоричен бе той.

"В ИТН никога не сме мислили за кандидатурата на нов шеф на БНБ и никога не ми е предлагано да заемам този пост. Трудно можем да се борим срещу световната инфланция с парламентарни средства", добави той.

 

По думите му от 2008 до 2019 г. не е имало актуализация на пенсиите у нас. Според него умишлено са се държали на минимално ниво въпреки икономическия ръст.

„Ние искахме да изправим тази несправедливост. Не бяхме за добавката от 120 лв., защото е порочна практика да се дават пари, които след това много трудно може да се вземат от пенсионерите“, обясни депутатът.

Относно проблемите на бизнеса и домакинствата във връзка със скъпия ток, той каза:

 

„Трябва да се направи трансформация в енергетиката и по-специално при ТЕЦ-овете. Трябва да се започне от някъде. Няма време, не може да се чака, трябва да се подготвим – как тези централи ще се осъвременят, за да бъдат активни“.

 Каримански: Татяна Дончева не спира да лъже, тя е отровен бурен, който задушава всяко посадено дърво

"Ние показахме, че отстояваме нашите цели. Успяхме да актуализираме бюджета въпреки този фрагментиран парламент. Получих много поздравителни писма за тази актуализация", обяви председателят на бюджетната комисия от ИТН

От категорията

Нинова категорична: Не е вярно, че ще бъда председател на Народното събрание (ВИДЕО)

Снимка кадър БСТВ-1638449885.png

Нищо от публикуваните имена на кандидат-министри на БСП не отговаря на ...

2 дек. 2021 | 14:25

Корнелия Нинова става председател на 47-ото Народно събрание?

Корнелия Нинова става председател на 47-ото Народно събрание-1638433705.jpg

Председателят на парламента да се избира на ротационен принцип между четирите ...

2 дек. 2021 | 10:26

Николай Денков: Предоверих се за тестовете! От понеделник-вторник всички ученици трябва да са в клас

Снимка БТВ-1638427795.png

„Грешката която направих е, че се предоверих, че ще има тестове. Трябва да има ...

2 дек. 2021 | 08:48

Янев ще участва в срещата на върха на Централноевропейската инициатива

-1631774718.png

Министър-председателят ще запознае държавите членки с работните приоритети на ...

2 дек. 2021 | 14:53