Кадър: бТВ

Лице на наградите тази година е Вероника Стефанова - Мис България Свят 2017

Любомир Стойков: На "Златна игла" ще видим творците, които не отстъпиха пред пандемията (Видео)

1122 | 14 окт. 2021 | 10:24

Академията за мода и наградите продължават да развиват своята социална мисия. Освен традиционната парична награда, новото е, че студент по моден дизайн ще посети Седмицата на модата в Милано, обяви проф. Стойков


Наближава кулминационното събитие в българския моден дизайн - годишните награди "Златна игла" на Академията за мода, които ще се връчат в края на октомври.

 

"За 27-а година провеждаме наградите "Златна игла", много нови неща ще има тази година. Тези дизайнери и модни къщи, които ще видим на подиума, са тъкмо творците и предприемачите в модата, които не отстъпиха пред напора на COVID пандемията - те продължиха да работят", каза в "Тази сутрин" председателят на академията проф. Любомир Стойков.

 

"Академията за мода и наградите "Златна игла" продължават да развиват своята социална мисия. Освен традиционната парична награда, ние също така предвиждаме закупуване на много важни дизайнерски принадлежности за студент по моден дизайн и финансова подкрепа - новото е, че студент по моден дизайн ще посети Седмицата на модата в Милано и ще има уникалния шанс там да покаже възможностите си", допълва той.

 

Лице на "Златна игла 2021" е българският топмодел Вероника Стефанова - "Мис България Свят 2017". "За мен е огромна чест да бъда лице на най-престижните модни награди на Балканите - едни толкова значими награди за българската мода", каза Вероника Стефанова. "Категориите на наградите са пет – ще бъдат връчени отличия за "Дизайнер на годината", "Модна къща на годината", "Моден фотограф", "Моден грим" и "Най-добър млад дизайнер", каза проф. Стойков.

 

"Първото дефиле, макар и кратко, ще бъде направено от Вероника Стефанова. Водеща на ревю-спектакъла отново ще бъде Гери Дончева", допълва той.

 

Постановката на ревю-спектакъла по повод Годишните награди на Академията за мода е на Боян Караиванов. Емблематичната статуетка на "Златна игла" отново е изработена от Анжело Красини.Любомир Стойков: На "Златна игла" ще видим творците, които не отстъпиха пред пандемията (Видео)

Академията за мода и наградите продължават да развиват своята социална мисия. Освен традиционната парична награда, новото е, че студент по моден дизайн ще посети Седмицата на модата в Милано, обяви проф. Стойков

От категорията

2022 г.: Годината на Водния тигър носи драматични промени и непредсказуеми обрати. Вижте за кого

2022 г.: Годината на Водния тигър носи драматични промени и непредсказуеми обрати-1638284736.jpg

През 2022 г. тайната не е да намалите разходите си, а да увеличите бюджета си и ...

30 ноем. 2021 | 17:04

Пет магични дати през декември сбъдват всички желания

Сн. БГНЕС-1638275259.jpg

На 21-ви ще се случат наведнъж цели две важни събития. Зимното слънцестоене е ...

30 ноем. 2021 | 14:24

Български люти чушки в диетата на Адел, с която стопи 45 килограма

-1633695428.png

Адел сериозно се е увлякла по модната напоследък сиртфуд диета. Тя се основава ...

30 ноем. 2021 | 17:37

Говорител на принц Чарлз: Той не е питал за цвета на кожата на детето на Хари и Меган

-1605269931.jpg

Това е измислица и не си струва повече да бъде коментирана, е заявил ...

29 ноем. 2021 | 18:09