Любомира Будакова: Гебрев влиза в "Дунарит" 8 месеца след историята с натравянето му

Имиджът на България се черни от хора, които опитват да обслужат с това своите интереси, каза гл. редактор на "Монитор"

Любомира Будакова: Гебрев влиза в "Дунарит" 8 месеца след историята с натравянето му

2881 | 13 февр. 2019 | 11:24

Намесата на "Дунарит" изобщо няма връзка и няма нищо общо с историята с отравянето. Не може да се подлъгваме на димките на едни хора, които в момента обслужват собствените си интереси", подчерта журналистът.


Историята с отравянето на Емилиян Гебрев е димка, пусната от една група хора, за да заблуждава противника, в конкретния случай това е обществото. Документално Гебрев е в "Дунарит" от 2016 г., 8 месеци след историята с отравянето му - той е хоспитализиран през април 2015 г.. Това заяви в "Денят на живо" главният редактор на в. "Монитор" Любомира Будакова за гигантската манипулация, с която обкръжението на Гебрев опита да го изкара жертва на отравяне с Новичок от руското ГРУ на територията на страната.

Както изясни на специална пресконференция главният прокурор Сотир Цацаров става дума за натравяне с хлорпирифос, веществото, открито от разследващите в салатата от рукола в ресторанта, а също и в кафемашината в дома на Гебрев, както и в повърнатото от сина му. Този пестицид се води органофосфорен инсектицид за борба срещу неприятели по лозя, овощни, технически и житни култури, и е силно токсичен. Разследването е стигнало и до земеделския производител, а съдържанието на веществото е било в минимално количество. Медицинската експертиза е показала остра интоксикация с форсфоро-органично съединение.

За Любомира Будакова това е поредната димка, като разследване на "Монитор" доказва безспорно, че Емилиян Гебрев документално се появява в "Дунарит" през януари 2016 г ., а е хоспитализиран за въпросното отравяне през април 2015 г., тоест 8 месеца преди влизането му в "Дунарит".

"Трудно можем да видим в тази история друга руска следа, освен следата между Гебрев и Москва, неговите партньори. Намесата на "Дунарит" изобщо няма връзка и няма нищо общо с историята с отравянето. Не може да се подлъгваме на димките на едни хора, които в момента обслужват собствените си интереси", подчерта главният редактор на "Монитор".

"България губи това, че в момента нейния имидж и нашия имидж се чернят от група хора, които опитват чрез този случай да обслужат собствените си интереси, да избягат от правосъдието", изтъкна Любомира Будакова негативите за страната от шума около предполагаемо отравяне с Новичок на обвиняемия Емилиян Гебрев.

"Нашето разследване показва как група хора опитва да хвърля димки в обществото. Всичко изглежда изключително сложно, докато не сложиш фактите на масата с неговата връзка с опитите за кражба на "Дунарит", защото групата около "Дунарит" дължи около 200 милиона лева на КТБ, в конкретния случай на ужилените от Цветан Василев вложители", посочи Любомира Будакова.

По думите й държавата си остава основен кредитор на "Дунарит". "Това, което ние започнахме като разследване, е че той за първи път прави опит за кражба на "Дунарит" през 2016 г. Гебрев заявява своя интерес, когато опитва да закупи акции с мижава себестойност. Той твърди, че бил поканен да "спаси" "Дунарит" - слагам кавички, защото "Дунарит" и сега е в отлично състояние, неговата пазарна стойност и в момента е 300 млн. лв.", каза Любомира Будакова.

Тя видя връзка между димките около Гебрев и действията на правосъдието - "самият Гебрев се сдоби с първото си обвинение миналата година, сега му бе прецизирано".


От категорията

Повдигнаха 3 обвинения на задържания Мартин Трифонов за тежкото убийство на дете

-1566052444.jpg

В понеделник съдът ще гледа мярката за неотклонение. Предвидените наказанията ...

17 авг. 2019 | 19:50

Два часа преследвали Мартин в гъста гориста местност, негови близки знаели за зверството, но мълчали

Снимка Канал 3-1565959813.jpg

В понеделник ще бъдат повдигнати обвинения на Мартин Трифонов за убийство по ...

16 авг. 2019 | 15:49

Майката на задържания Мартин: Синът ми е невинен, криеше се от полицаите от страх

Кадър: Нова.тв-1566061077.jpg

Тя е помогнала на детето си да събере багаж, преди да избяга в гората над село ...

17 авг. 2019 | 17:33

Психиатър: Профилът на Мартин Трифонов съвпада с този на убиеца на Виктория Маринова

-1565936706.jpg

Малко след ареста на мъжа хората в селото недоумяват как човек без психични ...

17 авг. 2019 | 12:23

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


PrastoveteMU


13 февр. 2019 | 12:04Заради "отравянето" на Гебрев, спираме "Турски поток"... Гледайте новия цирк на ГЕРБ, за да угоди на Помпео... http: www.gudelnews.com 2019 02 blog post_74.html


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.