Виолета Генова

Ландшафтната архитектка Виолета Генова лансира у нас цветята на Джиджи Хадид и Ким Кардашиян

Любовни рози, които траят цяла година!

4272 | 23 авг. 2017 | 18:20

По желание на наш клиент, трябваше да създадем няколко кутии, в които да бъде изписано името на неговата любима с по една по буква във всяка от тях

Виолета Генова-1503502293.jpgЛюбовни рози, които траят цяла година!-1503502220.jpgЛюбовни рози, които траят цяла година!-1503502174.jpgЛюбовни рози, които траят цяла година!-1503502156.jpgЛюбовни рози, които траят цяла година!-1503502137.jpgЛюбовни рози, които траят цяла година!-1503502117.jpgЛюбовни рози, които траят цяла година!-1503502100.jpgЛюбовни рози, които траят цяла година!-1503502083.jpgЛюбовни рози, които траят цяла година!-1503502060.jpgЛюбовни рози, които траят цяла година!-1503502035.jpgЛюбовни рози, които траят цяла година!-1503502015.jpg

Виолета Генова е родена в София. Завършила е "Ландшафтна архитектура", за да превръща безличните места, в своеобразни оазиси, носещи на хората хармония и спокойствие. За първи път вижда „дълготрайни рози“ в Лондон, а година по-късно започва да развива това флористично изкуство и в София. „За мен е истинско удоволствие да създавам нещо толкова специално и постоянно се старая да достигам качестовото и перфекционизма на световните марки в тази сфера“, споделя Виолета Генова.

 

- Откъде тръгва манията по "дълготрайните" рози?

- Първоначално те придобиват популярност в Арабските Емирства, които са почитатели на всичко необикновенно и грандиозно. В момента са абсолютен хит и могат да бъдат видяни във всеки голям търговски център в Дубай, Доха или Абу Даби.

 

- Кое ви накара да се занимавате с това ландшафтно изкуство в България, имате личен момент с дълготрайните рози, споделете го.

- Причината е, че българите все по-често търсим качественото и автентичното, а като че ли преобладават нискокачествени, масови продукти, за сметка на луксозните стоки.

 

Поводът е далеч по-личен и сантиментален. Аз самата получих такива рози от моя приятел на първата ни визита в Лондон. Беше много специален момент за мен и въпреки, че беше преди повече от 3 години, тези рози все още са в нашия дом, изглеждайки почти по същия начин, както тогава и са запазили всеки миг от прекрасното ни изживяване. Ето това е мигът, който пожелахме да подарим и на хората тук в България, да могат да изпитат тази специална емоция и същевременно да я запазят във времето.

 

 

- Разкажете ни повече за фермата от която пристигат специално за вас в България- балсамираните рози?

- Всеизвестно е,че Еквадор е страната, където се произвеждат най-висококачествените рози в цял свят. Именно затова ние избрахме еквадорска ферма за рози, която да бъде наш партньор в предоставянето на най-добрия продукт за България.

 

Определено количество от капацитета на фермата се отглежда специално за Grand Roses, като там те преминават през специален процес на запазване и непосредствено след това пристигат в нашето ателие в София.

 

- Колко време издържат в дизайнерските кутиите розите и как да ги поддържаме 365 дни "живи"?

- Бъдете сигурни, че розите няма да се променят в продължение на 1 година, но периода може да бъде значително и по-дълъг в зависимост от начина на съхранение. Важно е да знаете, че този вид рози не трябва да бъдат поливани. Желателно е, също, да се държат далеч от пряка слънчева светлина или влага, да не са на много топло или на много студено.

 

- Кои рози харесват и поръчват най-много българките като цветове - класическите или нещо иновативно и нестандартно, опишете ни ги?

- Преминавайки процеса на запазване, розата може да бъде оцветена във всеки възможен цвят и нюанс, което също е голямо предимство на дълготрайните рози пред традиционните.

 

Червената роза винаги ще бъде на приедестал, но тъй като ние предоставяме широка цветова гама, нестандартните цветове са силно търсени, заради своята оригиналност и това че се срещат рядко с такава наситеност.

 

- Най-романтичинят подарък, който са ви поръчвали от кутии с рози е....

- По случай 7 годишнината от сватбата на една двойка, всеки ден в продължение на 7 дни, изпращахме кутия живи рози на дамата, като символ на всяка година прекарана заедно, а на последния 7-ми ден, в който беше и самата годишнина, изпратхме голяма кутия с дълготрйни рози, за да запази спомена през следващите години на съвместения живот.

  

- Най-нестандартният подарък, който сте правили за ваш клиент е...

- По желание на наш клиент, трябваше да създадем няколко кутии, в които да бъде изписано името на неговата любима с по една по буква във всяка една.

 

- Каква е пръвата реакция на дама, която получава кутия с дълготрайни вечни рози?

- За съжаление, ние не присъстваме на този момент, но след това, често клиентите ни разкават въодушевено за едни истински вълнуващи реакции. Когато кутията бъде отворена, изненадата е сигурна, а дамите се влюбват в розите от пръв поглед.

 

- В световен мабащ звездите са обсебени от манията да им подаряват  "дълготрайни" рози в кутии. Различават ли се от тези, които правите вие?

- Стремим се непрекъснато да надграждаме, като залагаме на перфекционизъм във всеки детайл от проектирането до изработката на кутиите. Любовта на нашите служители в изработването на всяка кутия, устойчево крепят амбицията ни да покорим и световния пазар с български продукт.

 

Заради това спокойно можем да заявим, че по изпълнение и качество, Grand Roses не се различават от луксозните кутиите с рози, които стоят в домовете на сестрите Кардашиян например. Звезди като Джиджи Хадид и DJ Khaled също са притежатели на този специален продукт.

  

- Кои родни звезди имат ваши кутии с рози в домовете си?

- Аранжирали сме кутии с рози за много публични личности в България,а други са получавали като подарък нашите кутии с рози. Тъй като това е много личен момент от техния живот ние се въздържаме да говорим затова, но като разгледате профилите на едни от най-популярните личности в инстаграм ще видите нашите кутии с рози.

 

 Още за дълготрайните рози може да научите на www.grandroses.com

 


От категорията

Мисис Баба за десети път - три конкурса в една вечер. И то каква!

Мисис Баба - три конкурса в една вечер. И то каква!
Снимки: Пламен Колев, Хайлайф-1548188735.jpg

Като водеща на събитието и патрон на Grandma Universe се изяви носителката на ...

22 ян. 2019 | 22:17

Обявиха номинациите за"Оскар":"Зелената книга" с българина Димитър Маринов се бори за най-добър филм

-1485274845.jpg

За "Оскар" за "Актьор в главна роля" ще се борят Крисчън ...

22 ян. 2019 | 15:51

Сряда е последният критичен ден за януари

Седмична нумерологична прогноза от 21 до 27 януари на Милена Иванова-Еа-1548017409.jpg

Вторник носи финансово изобилие, в петък се погрижете за здравето си

20 ян. 2019 | 23:07

На пазар за роби и при червените маймунки в Занзибар
(Видео)

Резеватът Джозани Чвака бей в Занзибар, домът на червения колобус.-1547925112.jpg

Българите в Румъния, Молдова и Украйна са петимни за наши книги и слова. В ...

19 ян. 2019 | 21:16

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.