MSC възобновява круизите от 10 януари с нов протокол за сигурност на борда

Новината обяви на виртуална пресконференция от кораба MSC Grandiosa глобалният изпълнителен директор на компанията Анджело Капуро

MSC възобновява круизите от 10 януари с нов протокол за сигурност на борда

3073 | 28 дек. 2020 | 22:08

Продължаващата промоция ще засегне всички предложения за Средиземно море, Европа и Карибите

MSC възобновява круизите от 10 януари с нов протокол за сигурност на борда-1609186273.jpgMSC възобновява круизите от 10 януари с нов протокол за сигурност на борда-1609186289.jpgMSC възобновява круизите от 10 януари с нов протокол за сигурност на борда-1609186257.jpgMSC възобновява круизите от 10 януари с нов протокол за сигурност на борда-1609186241.jpg

Светът спря, за една въздишка време. Но круизните компании са нетърпеливи. Може би затова Италианските търговски камари в Букурещ, Будапеща, Братислава, Прага и София организираха дигитална пресконференция, за да представят новия протокол за здраве и сигурност на борда. Начинът бе повече от забавен.

 

Самият глобален изпълнителен директор на голямата круизна компанияMSC - Анджело Капуро предаваше онлайн от един от най-луксозните й кораби MSCGrandiosa. Той се качи на борда в Генуа и пътува до Неапол като междувременно се свързваше с партньори от различни европейски офиси.

 

Оказва се, че нарочнаработна група с подкрепата на водещи медицински експерти е разработила надежден протокол с нови процедури, които надхвърлят до сега действащите регионални и национални насоки и установяват нов стандарт. С него е преосмислен всеки аспект от пътуването на госта, от момента на резервацията до качването, от  живота на борда до връщането му у дома, без да нарушава уникалността на преживяването му.

 

Круизната компания MSC първа в света възобнови пътуванията на 16 август миналата година и от тогава до второто заключване 30 хиляди пасажери са се забавлявали с обикаляне на завладяващи пристанище по нов, отговорен начин. Възнамеряват да възобновят плаванията на 10 януари из Средиземно море, Европа и Карибите. Рестартът цели куизистите отново да изследват и откриват нови територии и култури при абсолютна безопасност. 

 

Ето какво каза Анджело Капуро от борда на MSC Grandiosa:

 

Здравейте на всички,

Държа да отбележа как този проект се ражда от едно конкретно промоционално действие от страна на MSC Cruises с Италианската търговска камара в България (София) през месец февруари, когато все още ни предстоеше да се сблъскаме с настоящата обстановка. По време на тогавашната ни среща с г-н Марко Монтеки, мой скъп приятел и президент на Италианската търговска камара в България, и неговия оперативен екип, се зароди ясно оформен план от промоционални и маркетингови акции на различните пазари в Източна Европа – една от зоните, за които отговарям аз, като така бе взето решението да включим мрежата на ИТК в Европа (по-специално тези от Източния регион), които са от голяма значимост, заедно с техните местни партьори под ръководството на ИТК в София.

 

За съжаление случилото се през 2020 г. доведе до промени в плановете, както и до известни забавяния, които обаче не искахме да задълбочаваме още повече, и затова решихме да възползваме от някой плаващ в момента кораб, за да изпратим едно свое силно послание – посланието на отпътуването, защото това, което виждаме при повечето си клиенти по цял свят, е, че те имат желанието да пътуват отново, да се върнат към една нова нормална обстановка или просто към нормалния начин на живот.

 

За това, заедно с г-н Марко Монтеки, решихме да започнем с тази среща. Виртуална среща с участието на повече страни, защото аз, който в този момент съм на кораба, преди малко се качих в Генуа, ще пристигна на пристанището в Неапол и ще се свържа директно от кораба, за да може различните участници да се включат – от една страна оперативния ни офис в Неапол, който заедно с този в Женева, координира нашата дейност, и аз, който ще съм на кораба и ще се свържа с вас.

 

За нас е много важно да обсъдим и споделим преди всичко онова, което бе направено във връзка с новите протоколи за безопасност, сигурност и здраве на борда на корабите ни. Протоколи, за които настояхме силно, инвестирахме много в тях и направихме съвсем сами.  Направихме ги от нулата, като инвестирахме в експерти от този сектор, за да се опитаме да наложим нов стандарт на МSC круизи, който да обхване всеки момент от пътешествието на госта – от момента на резервацията и качването му на борда до завръщането му у дома.

 

Пожелахме, разбира се, да запазим друга характеристика на нашите круизи, а именно развлекателната част от програмите ни, типични за нашите кораби, които са пълни с интересни и забавни неща и носят емоции. Тази наша среща се случва много набързо и в последния момент, защото, както знаете, в Италия бе решено, че по време на Коледните и Новогодишни празници да спрем всякаква дейност и ние трябваше да се съобразим с това.

 

Но с този кораб MSCGrandiosa, на който се намирам в момента, както и MSC Meravigliosa ще подновим пътешествията на 10-ти януари. Това, което също така исках да подчертая, е, че за целия този последен период на опериране, знаете, че MSC беше първата, която поднови пътешествията си на 16-ти август, беше много емоционален момент за всички ни, успяхме до днес да посрещнем и разведрим над 30 хил. гости на борда по сигурен и отговорен начин.

 

Днес също така ще удължим промоцията си, с която стартирахме, за да, както казах преди малко, подсигурим почивките от пролетта. Видяхме, че промоцията работи добре и решихме да я удължим с два месеца. И тази промоция ще засегне, разбира се, всички наши предложения за Средиземно море, Европа и Карибите.

 

Това, което е важно да се спомене, е не толкова намалените цени, а желанието за подем.  Разбира се, смятам, че и намаленията в момента са допълнителна помощ и че са изгодни, а това е от огромно значение. Както казах, нямам търпение да ви видя, да се видим заедно на борда на нашия елегантен кораб MSC Grandiosa, на който пътувам. Със сигурност ще е важен момент за повторно отплаване, за нови стратегии, бъдещи хоризонти, защото MSC е тук. Решихме да запазим всички свои високи стандарти и стратегии, а през 2021 година към нашия флот ще се присъединят още два кораба.

 

Благодаря Ви. Силни прегръдки от MSC круизи и по-специално от MSC Grandiosa, която току-що отпътува от пристанището в Генуа, минахме Порто фино, и до скоро“, завърши от борда на кораба Анджело Капуро.Запис от пресконференцията

Продължаващата промоция ще засегне всички предложения за Средиземно море, Европа и Карибите

От категорията

Новата първа дама Джил Байдън е важен съюзник на съпруга си

Сн. БГНЕС-1611141303.jpg

Знам, че ако поверим тази страна на Джо, той ще направи за вашето семейство ...

20 ян. 2021 | 13:11

Мелания, първата дама, която пристигна късно и напусна рано

-1611040788.jpg

Тя така и не се свърза с пристигащата първа дама Джил Байдън, за да обсъди ...

20 ян. 2021 | 17:55

СОНИК СТАРТ с награда за най-добра социална агенция в България

СОНИК СТАРТ с награда за най-добра социална агенция в България-1611169714.jpg

Отличието се връчва от престижното списание EUBusinessNews

20 ян. 2021 | 21:07

Гадателката на Берлускони: 6 партии ще влязат в парламента

Гадателката на Берлускони: 6 партии ще влязат в парламента -1610914909.jpg

Моята прогноза и призвание към всички вас е да не се страхуваме и да направим ...

17 ян. 2021 | 22:20