МВР: Разкритата в Горна Оряховица огромна оранжерия е за отглеждане на растения от рода на конопа

Това е най-голямата оранжерия, установявана до момента на територията на областта

МВР: Разкритата в Горна Оряховица огромна оранжерия е за отглеждане на растения от рода на конопа

2507 | 18 окт. 2020 | 19:29

Голяма по площ и модерно оборудвана оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа разкриха криминалисти на РУ – Г. Оряховица,


Голяма по площ и модерно оборудвана оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа разкриха криминалисти на РУ – Г. Оряховица, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Специализираната полицейска операция за противодействие на отглеждането и разпространението на наркотични вещества е проведена снощи на територията на Горна Оряховица, под ръководството на прокуратурата, обясни директорът на ОДМВР-В.Търново ст. комисар Димитър Машов.

 

В хода на процесуалните действия, в помещения, отдадени под наем и специално оборудвани с модерни съоръжения за отглеждане на растения от рода на конопа, са задържани в момент на обгрижване на растенията двама мъже – 32-годишен столичанин, известен на полицията, и 30-годишен жител на с. Арабанаси.

 

Установено е, че основното помещение е било разделено на няколко халета, едно от които - приспособено за сушене на готовата продукция.

 

От там са иззети близо 14 кг суха растителна маса, която при полевия наркотест е реагирала на марихуана.

 

В други две помещения, в които са установени близо 1000 засадени стръка от растенията, бил изграден цялостен цикъл за отглеждането им - капково напояване, климатици, влагоабсорбатори, лампи, уреди за измерване и поддържане на температурата и влажността.

По случая е образувано досъдебно производство и процесуално- следствените действия продължават под наблюдението на прокуратурата.

Това е най-голямата оранжерия, установявана до момента на територията на областта, коментира още ст.комисар Машов. Той припомни, че само за тази седмица това е четвъртата успешна реализация по противодействия на престъпления, свързани с наркотиците, на територията на ОДМВР – В. Търново – канабисови растения бяха открити в Павликени, вчера в Бяла черква и с. Мусина.

Успешната реализацията е в рамките на изпълнение на указания на главния прокурор за противодействие на отглеждането и разпространението на наркотични вещества и е резултат от добрата комуникация и координация между ОДМВР – В. Търново, Окръжна прокуратура – В. Търново и Районна прокуратура – Г. Оряховица, допълни окръжният прокурор Христо Христов. Той и ст. комисар Машов потвърдиха още веднъж, че са набелязани редица мерки и операциите в това направление ще продължават. /БГНЕС


От категорията

Съдът потвърди, че Александър Манолев е в конфликт на интереси, той обжалва

Съдът потвърди, че Александър Манолев е в конфликт на интереси, той обжалва -1603715345.jpg

В ĸaчecтвoтo cи нa зaмecтниĸ-миниcтъp и члeн нa УC нa ДФ „Зeмeдeлиe“ Александър ...

26 окт. 2020 | 14:27

Гешев: Прокуратурата е безкомпромисна срещу посегателствата над възрастни (Видео)

-1598466708.jpg

Ограбват, изнасилват, убиват възрастните ни съграждани. За някои това няма ...

25 окт. 2020 | 15:28

Прокуратурата постигна общо 10 присъди за членове на организирана престъпна група

-1598113599.jpg

На един от тях съдебният състав увеличи наказанието на 8 години, след като ...

26 окт. 2020 | 15:17

14-годишен уби с нож 13-годишно момиче в с.Скобелево

-1549984856.jpg

Назначени са съдебно-медицинска, психолого-психиатрична и ДНК експертизи, и ...

25 окт. 2020 | 13:35