Мафрум

Мафрум

2922 | 27 ноем. 2017 | 16:01


 

Необходими продукти

  • 4 бр. картофи

За плънката:

  • 300 г кайма
  • 1 глава лук
  • 2 с.л. ситно нарязан магданоз
  • 2 скилидки чесън (нарязан ситно)
  • черен пипер и канела - на върха на ч.л., сол
  • 1/4 ч.л. лют червен пипер по желание

За панировката:

  • 2 бр. яйца
  • брашно
  • олио за пържене

За доматения сос:

  • 3-4 бр. домати или консерва
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • Сол
  • Захар
  • 50 мл олио

Начин на приготвяне

Картофите се режат на дебели парчета по диагонал. Всяко паче се разцепна на две части, като от едната страна остава здраво.

Каймата се обърква и с нея се пълнят картофите. Панират се в яйце, брашно и се пържат.

Сосът се приготвя от домати, лук, чесън и подправки.


От категорията

Менемен от летни зеленчуци

Менемен от летни зеленчуци -1531839106.jpg

17 юли 2018 | 17:50

Печени чушки с доматен сос

-1507216102.jpg

9 юли 2018 | 13:50

Вкусни рецепти за Петровден

Вкусни рецепти за Петровден-1530181306.jpg

28 юни 2018 | 13:23

Силвия Чавдарова от Hell`s Kitchen изкушава със суши в Spaghetti Kitchen&Bar

Силвия Чавдарова от Hell`s Kitchen  и Стилян Краев -1531766176.jpg

Съчетава го с най-мистериозната напитка на българския пазар Moutai

16 юли 2018 | 21:33

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.