Мафрум

Мафрум

3156 | 27 ноем. 2017 | 16:01


 

Необходими продукти

  • 4 бр. картофи

За плънката:

  • 300 г кайма
  • 1 глава лук
  • 2 с.л. ситно нарязан магданоз
  • 2 скилидки чесън (нарязан ситно)
  • черен пипер и канела - на върха на ч.л., сол
  • 1/4 ч.л. лют червен пипер по желание

За панировката:

  • 2 бр. яйца
  • брашно
  • олио за пържене

За доматения сос:

  • 3-4 бр. домати или консерва
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • Сол
  • Захар
  • 50 мл олио

Начин на приготвяне

Картофите се режат на дебели парчета по диагонал. Всяко паче се разцепна на две части, като от едната страна остава здраво.

Каймата се обърква и с нея се пълнят картофите. Панират се в яйце, брашно и се пържат.

Сосът се приготвя от домати, лук, чесън и подправки.


От категорията

Есенен галет с ябълки

-1494419507.jpg

22 окт. 2018 | 17:23

Гювеч с есенни зеленчуци

Гювеч с есенни зеленчуци-1539942163.jpg

19 окт. 2018 | 12:42

Клиентите на Sofia Restaurant week оцениха високо обслужването в клуб „Пушкин”

Клуб „Пушкин”-1539773581.jpg

Клуб "Пушкин" се включи в есенното издание на Sofia Restaurant Week в ...

17 окт. 2018 | 16:20

Пълнена цигулка със свинско и гъби

Пълнена цигулка със свинско и гъби-1539697513.jpg

16 окт. 2018 | 16:44

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.