Мълния! Политическо послание на Адмед Доган Една Земя ни е родила, една Земя ни храни, утешава и ...

Десет дни преди вота, почетният председател на ДПС с обръщение към българите: Всеки от нас трябва да преживее своя исторически катарзис!

Мълния! Политическо послание на Ахмед Доган: Една Земя ни е родила... Играта е ва банк!!!

332002 | 16 март 2017 | 20:10

За мен няма да е изненада, ако има трансфер на конфликтност и конфронтация на Балканите и в Европа. Защото на 16.04.2017 в съседна Турция имат референдум за преобразуване на Кемалистка Република Турция в Султанат. Безумие. Но е факт...


"Играта е ва банк!!! За мен няма да е изненада, ако има трансфер на конфликтност и конфронтация на Балканите и в Европа.

 

Защото на 16.04.2017 в съседна Турция имат референдум за преобразуване на Кемалистка Република Турция в Султанат. Безумие. Но е факт...

 

И сега Ние - и християни, и мюсюлмани, и всички етноси, сме в състояние да дадем исторически урок на всички, които си въобразяват, че имат историческото право да ни надзирават и направляват.

 

Всеки от нас трябва да се определи, като направи своя вътрешен избор. Всеки от нас трябва да преживее своя исторически катарзис. Иначе за състоянието „ разкрачен стоеж“ се плаща много висока екзистенциална цена, и то поколения наред..."

 

Това казва почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган в свое политическо послание, изпратено към българите, десет дни преди парламентарния вот.

 

Докато президентът мълчи, а политическите лидери са се впуснали в битови скандали и не смеят да се опълчат на Турция, заради провокативното й вмешателство в изборите у нас, докато правителството се огъва и отказва за отзове разпищолилия се турски посланик Гьокче, Доган слага пръст в раната и предупреждава: В конкретния случай на всеки би трябвало да му е ясно, че натискът, рекетът, принудата и заплахите целят възстановяване и „ демократично“ легитимиране на неоосманизма".

 

Реакцията на почетния председател на ДПС идва след обтягането на отношенията между Анкара и София, започнало след агитацията на посланик Гьокче и на турски министри в полза на партията на Лютви Местaн ДОСТ.

Ахмед Доган прави анализ на политическата обстановка в България, Турция и цяла Европа, като прогнозира, че може да се стигне до "трансфер на конфликтност". 

Той предупреждава още, че референдумът в Турция за разширяване на президентските правомощия е " за преобразуване на Кемалистка Република Турция в Султанат". 

 

Публикуваме ПЪЛНИЯ ТЕКСТ НА ПОСЛАНИЕТО НА ДОГАН:

 

Раждането на обединителния патриотизъм на българска земя в демократични условия е уникален културно-исторически и политически феномен.

 

Правя дълбок поклон пред паметта на Апостола на Свободата - Васил Левски, защото това, което искам да кажа са кълнове от семената, които той е посял в почвата на общата ни душевност.

 

Този Обединителен патриотизъм съществено се отличава от европейски и регионални национализми по това, че не издига етнонацията като самоцел или като основополагащо условие за консолидиращите процеси в обществото. Върху тази основа са възникнали класическите национални държави.

 

Българският Обединяващ патриотизъм в днешното актуално политическо време се базира предимно на необходимостта от Заедност на различието, а не на елиминиране или на унифициране на другостта и различието в „нароченото гърне“ на етнонацията и на монолитната национална държава.

 

И за този политически процесинг са налице външни и вътрешни обстоятелства и фактори:

Външният свят, от който сме част и ние, е динамичен и нестабилен. Свидетели сме на геополитическо разместване на традиционни пластове на властовата система в планетарен мащаб. Това състояние на глобалното политическо време създава чувство на несигурност и тревожност.

 

Обстоятелствата и мотивиращите фактори във вътрешния ни свят са свързани с надградени проблеми във връзка с продължителният труден Преход, който излишно партизира и парцелизира публичното политическо пространство. Липсата на консенсус по основните приоритети на страната и хаотичната смяна на елитите е една от основните причини сега да плащаме висока социалната цена с нисък стандарт, бедност и шантав популизъм.

 

Развитието на общественото съзнание и самосъзнание, и в частност на националното самосъзнание, не беше проектирано върху динамиката на националните интереси. Опцията на визията за бъдещето на България имаше за хоризонт включването ни в НАТО и в ЕС. Разбира се, това беше правилната стратегия и тя беше реализирана.

 

Но свръхочакванията за полагаема ефективност се отразиха негативно върху ценностния фундамент и дейностния мотив на Националното Самосъзнание.

 

В ежедневна консумация понятийното словосъчетание „ Национално Самосъзнание“ е абстрактно клише, използвано предимно за комерсиални политически цели на част от елита на страната.

 

В тази щекотлива тематизация понятийно-категориалният терен е много хлъзгав. За това аз изхождам от разбирането, че дълбинният носител на гражданското съзнание и самосъзнание е „работещо" Национално Самосъзнание. Защото е защитен механизъм на Цялото при кризи и критични ситуации за страната. С други думи, е политическа методология за опредметяване на гражданското самосъзнание в живота от позицията на националните интереси.

 

Затова стратегическото проектиране на матрицата на Националното Самосъзнание е предназначено да направлява възприятието, мисленето и оценъчно-избирателната ни способност да избираме какво е добро или зло за обществото и държавата не само от гледна точка на настоящето, но и в историческа перспектива.

 

Това е по-сложен и трудоемък подход, защото предполага: визия за развитието на света и на региона, както и поливариантно моделиране на различните геополитически таргети от позицията на устойчивото развитие на българските национални интереси.

 

През последните няколко десетилетия често съм си задавал въпроса: Защо пронационалистичните формации нямат прецизно дефинирано понятие за най-важния им инструмент за „събуждане“, „въздействие“ и „ насочване“ на обединителната национална енергия във формулата „Национално Самосъзнание“?!

 

Дори в първите години на прехода лансирах идеята за необходимостта от “ умерен и интелигентен български национализъм“, който фактически е част от тъканта на националното самосъзнание на всички европейски страни. За голямо съжаление не бях разбран... А сега Съдбата чука на вратата...

 

Европейските и регионалните национализми се основават на пикови ситуации в Историята, т.е. в миналото, и са кодирани за допомпване на архетипната памет за възход, или на травми от историческо снижаване или падение.

 

И едното и другото водят до разделение, противопоставяне и търсене на исторически реванш, особено на Балканите.

 

Това, което наблюдавам в предизборните профили на различните политически партии, меко казано, ме озадачава, смущава и притеснява.

 

В ЕС трудно може да се намери обособена или значима територия, която да не е „ бивша“ на близки или на по- далечни съседи. За Балканите да не говорим...

Тогава за какво става въпрос? За правото на първия, или за правото на последния?

 

Или за правото на временно пребивавал на определена територия, съобразно политическите катаклизми, или на капризите на историческото време?

 

Ако това изчанчено разбиране се превърне във водещ политически принцип за възстановяване на „бившите владения“, със сигурност световният ред отива към пълен разпад.

 

Българската държавност започва от хан Аспарух. А правото на последния е модерната българска държава, член на ЕС.

 

Аз съм гражданин на тази държава и изборът ми е категоричен, защото е дълбоко мотивиран. И всеки опит за назидание, или за претенция към моята държава - като „бивша територия“, засяга моето национално самосъзнание и визията ми за бъдещето.

 

Никой не може да си припише права за подобно мислене и поведение!!!

Ако подобна претенция е право на по-силния, историята ни учи, че ранглистата не е константна величина. Защото тя самата поражда собственото си отрицание в лицето на стената на плача, но впоследствие и на Заедността като противодействие на причината...

 

В конкретния случай на всеки би трябвало да му е ясно, че натискът, рекетът, принудата и заплахите целят възстановяване и „ демократично“ легитимиране на неоосманизма.

 

Играта е ва банк!!! За мен няма да е изненада, ако има трансфер на конфликтност и конфронтация на Балканите и в Европа.

 

Защото на 16.04.2017 в съседна Турция имат референдум за преобразуване на Кемалистка Република Турция в Султанат. Безумие. Но е факт...

 

И сега Ние - и християни, и мюсюлмани, и всички етноси, сме в състояние да дадем исторически урок на всички, които си въобразяват, че имат историческото право да ни надзирават и направляват.

 

Всеки от нас трябва да се определи като направи своя вътрешен избор. Всеки от нас трябва да преживее своя исторически катарзис. Иначе за състоянието „ разкрачен стоеж“ се плаща много висока екзистенциална цена, и то поколения наред...

 

В това виждам силата на раждането на Обединяващия патриотизъм. Рядък феномен е, защото се събужда само, когато има обща опасност за Цялото!

 

Няма как да се преборим с бедността, ниския жизнен стандарт и отсъствието на готовност за взаимно доверие, ако в душите ни бушуват разрушителните енергии на разединението, противопоставянето и омразата!

 

Една Земя ни е родила, една Земя ни храни, утешава и развива. Една Земя ни създава проблеми, ако не я обгрижваме Заедно. Нека да й се доверим! Земята ни е по-древна и по-мъдра от всички нас, които използваме благата й. И точно в това е жилавостта на

 Националното самосъзнание във времето.

 

Съзнавайки, че времето е в Нас, нека да покажем на света, че и Ние сме във Времето!

 

С обич и загриженост:

 

Ахмед Доган

 

Написано в .

 

Малко по-късно посланието на Доган взриви социалните мрежи.

 


От категорията

Бойко Борисов откровено: Живков ми каза: Виж, предай, Косово ще стане голям проблем!

-1523144679.jpg

Никога не съм имал нито съветник, нито пиар, нито каквото и да било. Да ...

24 апр. 2018 | 10:11

Валерия Велева: Нима превърнахме БГ председателството в дестинация ала "Слънчев бряг"?

-1448546816.jpg

Това, което се случи в София, разруши работата на поколенията преди нас, ...

24 апр. 2018 | 11:22

Георги Димов: Военен сблъсък по оста „Анкара – Атина“ става все по-вероятен

-1521877929.jpg

Наистина ми е трудно да допусна, че Западът, имам предвид и Европейският съюз, ...

26 апр. 2018 | 16:22

Успя ли Макрон да надиграе Тръмп?

-1524638246.jpg

Състезанието им по стискане на ръце от миналата година дори беше заменено с ...

26 апр. 2018 | 16:18

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Мила Димитрова


18 март 2017 | 14:59Това което казва г н Доган го прави за пореден път голям политик.Смело на ли,но не смятам ч,е е закъснял.Следя цялата кампания на ДПС,тя е изградена на толерантност и български патриотизъм,нещо не срещано до сега.Не зная да ли е случайност,но за един ден на България се случиха две хубави неща :едно уверено ,силно интервю на президента Радев и загриженото,но гарантиращо вярност към Родината ни писмо на ,,гурото,, на бълг.мюсюлмани Ахмед Доган.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Николай колев


18 март 2017 | 01:00Тоя май се е съвзел от уплахата и взе да иска дупе. Поканете го отнояо във властта и ще видите какво ще ви се случи. Усети дебелия и взе да го избива на патриотизъм. Нека първо върне заграбеното от върхушката на ДПС и тогава да философства.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Елисавета Мартинска


17 март 2017 | 22:29Не вярвам на този , който " разпределяше порциите". Как така се преобърна и стана по патриот от патриотите!? Това е с по далечна цел.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


галина тодева


17 март 2017 | 11:04Адмирации.Браво.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Slavomir


17 март 2017 | 10:08Очаквайте филисофския отговор на големите български мислители бб и цц. Доган не може да им се опре на малкия пръст.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


tpatsireva


17 март 2017 | 09:21"Лъжливи уста слуша(й) със вяра"...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ТИКВЕНИК


17 март 2017 | 08:46Следя изявите на Ахмед Доган още от 1990г., въпреки че не съм привърженик на партията му. Това е истинския политик на БГ, а не празнодумец, каквито са 99% от т.н. "политици" у нас. Политикът гледа напред и предвижда, а не гледа върха на носа си и това, как по бързо д си напълни джоба с крадени пари. Жалко, че Доган се казва Доган, а не Иван.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


многодобре


17 март 2017 | 12:07....всичко казано е вярно. Единствените хора,които си позволяват атака срещу България са Местан и свитата му.....за 25 години не сме чули нищо подобно от Доган....отгворете си очите !


tpatsireva


17 март 2017 | 09:23Вие вярвате ли си?


Slavomir


17 март 2017 | 06:46Имам няколко въпроса: 1. Защо българските телевизии не поканят А. Доган на откровен и обстоен разговор за съдбата на България, а постоянно плямпат с разни глупаци, които са втръснали на българския народ? 2. Не е ли възможно госпожа В. Велева да вземе едно ново интервю от А. Доган? 3. А. Доган, този български гражданин, по собствено желание ли се крие от обществото, или е застрашен животът му от чужда държава? 4. Докога ще ни ръководят хора с нисък интелект, които не стават дори за бригадири на свинеферми в бившите ТКЗСта?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


zmei15


17 март 2017 | 08:06Ако до сега животът му не е бил застрашен след това негово обръщение вече е застрашен.НСО да се вземат в ръце и съответните длъжностни лица да им наредят охрана на Доган!Този човек трябва да бъде пазен защото вече е мишена. Тръгнали да ми пазят Боко Тиквуня.Харчи се ресурс за глупости.Той не ,че Тиквуня не е за убиване , ама кой ще тръгне да си цапа ръцете и да си подбива реномето с подобни боклуци?


tpatsireva


17 март 2017 | 00:34
За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


многодобре


17 март 2017 | 12:09...ти пък кой си бре?....защо роптаеш по този долен начин?....я се завирай в калта от където и излизаш!


tpatsireva


17 март 2017 | 09:30Ако наисткна е застрашен, да си плати за охраната сам, достатъчно пари е награбил за сметка на бг данъкоплатеца. Как е възможно да има хора, които вярват на толкова нагла демагогия? А Пеевски, момчето на Доган пак ще е депутат. ...


Ilia Ganchev


17 март 2017 | 00:29Убийствено и за ГЕРБ, и за БСП, и за Нова република и за доста "пъстриоти". Аз познавам лично Доган разговарял съм с него 2 пъти през 1992 заедно с Касим Дал и Христо Кирчев и през 1993 само с него и един негов слуга в туризма на Варна. И той разбира се е грабител, както казват медиите, но и между другите патриоти познавам грабители, а и лъжци! Интересно послание за задълбочен размисъл и даже обсъждане !


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


многодобре


17 март 2017 | 12:11tpatsireva....ей,отрепко.....ще гниеш в Ада!


tpatsireva


17 март 2017 | 09:38Какво да обсъждаме, г н Ганчев? Да го прегърнем обединително и патриотично и да му повЕрваме? Че и убийствено било! Убийствена е само безсрамната. му демагогия!


Ilia Ganchev


17 март 2017 | 00:26Убийствено и за ГЕРБ, и за БСП, и за Нова република и за доста "пъстриоти". Аз познавам лично Доган разговарял съм с него 2 пъти през 1992 заедно с Касим Дал и Христо Кирчев и през 1993 само с него и един негов слуга в туризма на Варна. И той разбира се е грабител, както казват медиите, но и между другите патриоти познавам грабители, а и лъжци! Интересно послание за задълбочен размисъл и даже обсъждане ! ЕДНА МАЛКА КОРЕКЦИЯ НА ДОГАН ("българската държавност започва от хан Аспарух"): Българската държавност започва в днешния Краснодарски край на Руската федерация срещу нас от другата страна на Черно море ..... а после и от Хан Аспарух в Плиска и другата група прабългари във Волжка България със столица БОЛГАР .... едните са приели християнството, а другите исляма и двете с цел ЗАПАЗВАНЕ НА НЕЗАВИСИМОСТТА И УКРЕПВАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ СИ ДЪРЖАВИ!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Nadji Goc


17 март 2017 | 08:34Pozdravleniya..


zmei15


17 март 2017 | 01:40Доган не се занимава с тези палета от ГРОБ БСП РБ и другите партий.Този човек е прозрял глобалните проблеми.Схваща ,че в момента глобалното преподреждане дава уникален шанс на Ердоган и той няма да го изпусне.А това вече е страшно за България.Ердоган бие камбаната а нашите политически прасета се търкалят в кочината борейки се за последната дажба помия без да се замислят ,че Европа вече ни е сложила на масата и Ердоган е наточил сатъра.


zmei15


17 март 2017 | 01:32Той споменава хан Аспарух с цел да лигитимира нашето право на тази територия защото тук ние сме били първи, сме и последни, а Османската империя е нещо временно и преходно останало в миналото понятие.Понятие и минала същност от което понятие и същност към нас в съвремието ни и в бъдеще не би трябвало и не могат да произтичат никакви претенции от какъвто и да било тип.


Николай колев


17 март 2017 | 00:00Браво,кефиш ме,ашколсун, машаллах!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Aleks Vekov


16 март 2017 | 22:17Всяка точка е внимателно балансирана,а потока от информация е директно насочен срещу нас донасяйки яснота,прозрения и способност за точен анализ на събитията.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


скучаещ


16 март 2017 | 22:13Браво, г н Доган!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Visitor


16 март 2017 | 21:39Впечатляващо!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018