Маринован патладжан

Маринован патладжан

4207 | 23 авг. 2017 | 15:02

Маринован патладжан-1503490265.jpgМаринован патладжан-1503489790.jpg

 

Необходими продукти

  • 6 кг патладжан
  • 700 мл олио
  • 700 мл оцет 6%
  • 500 г захар
  • 200 г сол
  • 3-4 глави чесън
  • черен пипер на зърна
  • копър
  • магданоз

Начин на приготвяне

Патладжанът се нарязва на дебели шайби около 1 см и се бланшира в кипналата марина - приготвена от оцета, олиото, захарта и солта за 4-5 минути. Изваждат се и се нареждат в буркани, като между тях се поставят скилидки чесън, зърна черен пипер и нарязани на ситно магданоз и копър. Заливат се с изстиналата марина, затварят се с капачки и се стерилизират 10 минути.


От категорията

Топ-бармани налагат нова екзотична мода в приготвянето на коктейли

Топ-бармани налагат нова екзотична мода в приготвянето на коктейли-1527087878.jpg

Шеф-готвачи от България и от света в плен на Маутай – азиатската огнена напитка ...

23 май 2018 | 18:15

Сладкиш "Ден и нощ" с пресни ягоди

Сладкиш "Ден и нощ" с пресни ягоди-1526991705.jpg

22 май 2018 | 15:19

Сувлаки по традиционна гръцка рецепта

Сувлаки по традиционна гръцка рецепта-1526374883.jpg

15 май 2018 | 11:55

Гери Дончева, Жени Калканджиева и Тачо първи опитаха престижна азиатска ракия

Жени Калканджиева и Гери Дончева -1526233416.jpg

Опитни бармани сътвориха екзотични коктейли с националната напитка на Китай, ...

13 май 2018 | 20:41

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018