Снимка - БОЖИДАР МАРКОВ.

Маринована сьомга на тиган

15663 | 16 март 2015 | 18:56

Златка ДИМИТРОВА: Удава ми се експресното готвене

Снимка - БОЖИДАР МАРКОВ.-1426525156.jpgЗлатка ДИМИТРОВА-1426525172.jpg

Автор:


Златка Димитрова е живото доказателство, че красотата на една жена не е пряко свързана с липсата на домакински умения. Дългокраката хубавица неведнъж е демонстрирала публично как за един час може да приготви четиристепенна вечеря. Само за 60 минути тя успява да направи брускети, салата, маринована сьомга на тиган и бисквитена торта. При това печели аплодисменти с красивия вид на приготвените ястия и с невероятния им вкус.

 

Всъщност тайната на Златка се крие във факта, че е много организирана и преди да се захване със същинското готвене, подрежда и приготвя всичко, от което ще има след това нужда. Така всичко й е подръка и не губи излишно време. „Вкъщи успявам да сготвя за половин час леща и огретен“, горда е с бързината си плеймейтката. Тя споделя, че редовно хапва брускети с допълнение от хубаво червено вино. По-важни от кулинарните й умения са уникалните й способности в организирането на благотворителни събития. Преди малко повече от месец тя организира в Парадайс център базар в подкрепа на двегодишния Йоан от Враца, на когото предстои животоспасяваща операция в чужбина. В Пловдив се превърна в продавачка на мартеници, за да се съберат средства за мъж, пострадал при катастрофа.

 

Маринована сьомга на тиган

 

Необходими продукти

 

6 котлета сьомга

1 кг картофи

400 мл прясно мляко

125 г масло

2 щипки сол

черен пипер на вкус

3 бр. лимони

половин връзка магданоз

зелена салата листа - за сервиране

30 мл зехтин

20 г подправка за риба

 

Начин на приготвяне

 

1. Смесват се подправката за риба, щипка сол, зехтина и сокът от два лимона.

С тази смес обилно се намазват котлетите и се оставят в хладилник за 20 минути.

2. Докато сьомгата се маринова, можете да приготвите пюрето. Картофите се обелват, сваряват се, намачкват се, добавят се топлото мляко и половината от маслото. Добавя се и щипка сол.

3. Котлетите се пържат в загрят тиган, намазан с масло.

4. Вадят се, отцеждат се на хартия от излишната мазнина и се сервират върху зелени листа и картофено пюре.


Още по темата

Сьомга тимбале

-1424191067.jpg

17 февр. 2015 | 18:37

Сьомга с пикантен сос от пресни домати

-1423072038.jpg

4 февр. 2015 | 19:46

Айсберг с риба тон

-1425488700.jpg

4 март 2015 | 19:04

Севиче

Севиче-1419862521.jpg

17 дек. 2014 | 13:10

Картофена салата с риба

-1418737785.jpg

16 дек. 2014 | 15:48

Пълнен шаран с бекон и кашкавал

-1418737457.jpg

16 дек. 2014 | 15:43

Кюфтенца от риба с доматен сос

Кюфтенца от риба с доматен сос-1418730756.jpg

3 дек. 2014 | 11:00

Пълнен шаран с кускус и стафиди

Пълнен шаран с кускус и стафиди-1418730282.jpg

3 дек. 2014 | 11:00