Мариновани гъби

6778 | 23 дек. 2014 | 11:05

Автор:


Необходими продукти

 

1 кг гъби (печурки, рижики, пачи крак или др.)
150 мл олио
100 мл оцет
15 зърна черен пипер
5 дафинови листа
5-6 скилидки чесън
3-4 зърна бахар

 

Начин на приготвяне

 

1. Гъбите се измиват много добре (това става лесно, като се сложат в дълбок съд, посипят се с брашно и се залеят с вода). Сваряват се в подсолена вода на тих огън за час.
2. Прави се саламура от 1 литър от водата, в която са били варени гъбите. Добавят
се подправките. Всичко това се слага да заври в тенджерка за около 5 минути.
3. Гъбите се редят в буркани, след което се заливат с топлата саламура. Стерилизират се. При консумация могат да се поръсят с магданоз или копър.


Още по темата

Туршия – сарми

Туршия - сарми-1419867099.jpg

18 дек. 2014 | 10:15

Кисели краставички по немски

Кисели краставички по немски-1419863605.jpg

17 дек. 2014 | 09:06

Кисело зеле с цвекло

-1418732844.jpg

16 дек. 2014 | 14:26

Туршия „Дипломат“

-1418750817.jpg

11 дек. 2014 | 12:00

Пълнени камби с моркови и грозде

-1418746996.jpg

10 дек. 2014 | 18:22

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.