Мариновани пържени камби

5704 | 20 ян. 2015 | 20:07

Автор:


Необходими продукти

 

10 кг червени камби

1 глава целина

1 кг моркови

5 глави чесън

3 ч.ч. олио

1 л оцет

1 кг захар

300 г сол

 

Начин на приготвяне

 

1. От оцета, захарта и солта се прави марината, без да се вари. Продуктите се бъркат до пълното разтваряне на солта и захарта.

2. Камбите се режат на парчета, морковите и скилидките чесън на колелца, целината на дребни парчета.

3. В дълбок съд се загрява олиото и на порции в него се запържват камбите, докато не започнат да променят цвета си. Вадят се с решетъчна лъжица и веднага се пускат в студената марината. Престояват 15-20 минути, след което се разпределят в буркани, като между тях се слагат целина, моркови и чесън. Накрая се долива с маринатата. Стерилизира се.


Още по темата

Кисели моркови

-1419952058.jpg

30 дек. 2014 | 08:00

Туршия – сарми

Туршия - сарми-1419867099.jpg

18 дек. 2014 | 10:15

Пълнени камби с моркови и грозде

-1418746996.jpg

10 дек. 2014 | 18:22

Зелен фасул с оцет и захар

-1418663814.jpg

15 дек. 2014 | 19:16

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.