Необходими продукти
10 кг червени камби
1 глава целина
1 кг моркови
5 глави чесън
3 ч.ч. олио
1 л оцет
1 кг захар
300 г сол
Начин на приготвяне
1. От оцета, захарта и солта се прави марината, без да се вари. Продуктите се бъркат до пълното разтваряне на солта и захарта.
2. Камбите се режат на парчета, морковите и скилидките чесън на колелца, целината на дребни парчета.
3. В дълбок съд се загрява олиото и на порции в него се запържват камбите, докато не започнат да променят цвета си. Вадят се с решетъчна лъжица и веднага се пускат в студената марината. Престояват 15-20 минути, след което се разпределят в буркани, като между тях се слагат целина, моркови и чесън. Накрая се долива с маринатата. Стерилизира се.