Мария Захарова

В същата тази Франция почти цяла година се водиха бойни действия между "жълтите жилетки" и полицията, припомни тя

Мария Захарова: Париж няма право да учи Москва на пропорционални реакции на протестите

15129 | 31 юли 2019 | 19:56

Говорителката на руското дипломатическо ведомство припомни, че по официални данни по време на протестните акции във Франция са загинали 11 души, 2500 души от „жълтите жилетки“ са били ранени, а около 9 хиляди са задържани


Официалният представител на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова, че Париж не трябва да учи Москва как да реагира пропорционално на протести, особено предвид твърдите методи на френската полиция спрямо участниците в акциите на „жълтите жилетки“, предават ТАСС и Агенция "Фокус".

По-рано от МВнР на Франция отбелязаха в „Туитър“, че „има значителен брой арестувани и задържани“ по време на несанкционирания митинг в Москва на 27 юли.

„МВнР на Франция се загрижи за протестите в Москва. Същата тази Франция, в която почти цяла година се водиха бойни действия между манифестанти и полиция – именно така описват ситуацията самите французи“, написа във „Фейсбук“ Захарова.

Говорителката на руското дипломатическо ведомство припомни, че по официални данни по време на протестните акции във Франция са загинали 11 души, 2500 души от редиците на „жълтите жилетки“ са били ранени, а около 9 хиляди са задържани.

По нейните думи, френските власти „са изпробвали на населението всички видове репресивни методи на въздействие - от сълзотворен газ, шумови гранати и водни оръдия до масови задържания и арести“ и припомни на МВнР на Франция, че министърът на вътрешните работи на страната е говорил по този повод буквално следното: „Ние не възнамеряваме да защитаваме реда в републиката с празни приказки“.

„След това Париж няма право да учи когото и да било на пропорционална реакция“, подчерта Захарова.

Тя отбеляза още, че правозащитниците от другите западни страни не са призовавали Париж по време на протестите да се поправи и да започне да се отнася хуманно към собственото си население.

 


От категорията

Ройтерс/Ипсо: 44% от пълнолетните американци смятат, че трябва да има импийчмънт на Тръмп

44% от пълнолетните американци смятат, че трябва да има импийчмънт на Тръмп-1573886364.jpg

Сред обръщащите внимание, 41 процента заявяват, че в резултат на излушванията ...

16 ноем. 2019 | 08:33

Ген. Хайнрих Браус:В момента само американският щит може да защити европейците при заплаха от Русия

Ген. Хайнрих Браус:В момента само американският щит може да защити европейците при заплаха от Русия-1573886922.jpg

С изключение на Франция нито една друга европейска страна не притежава ядрено ...

16 ноем. 2019 | 08:47

Лукашенко възнамерява да се кандидатира за нов президентски мандат на изборите в Беларус догодина

-1423672749.jpg

"Няма с посинели пръсти да се държа за това кресло, каза Лукашенко. - Но ...

17 ноем. 2019 | 17:01

Ердоган търси формула за лидерството в Партията на справедливостта и развитието

-1573553952.png

Твърди се, че Бинали Йълдъръм, бивш лидер на ПСР, който загуби надпреварата за ...

17 ноем. 2019 | 16:33

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Шефа


1 авг. 2019 | 02:04БРАВО !?точно такава е Истината. И се намери Захарова да им го каже на ЛИЦЕМЕРИТЕ от западните страни които умират и обичат да се месят в чужди държави. .


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.