Мармалад от грозде

Мармалад от грозде

1022 | 12 септ. 2017 | 13:19


Необходими продукти:

  • бяло и черно грозде

Начин на приготвяне:

Добре узрялото грозде се измива и почиства. Сварява се до напукване на зърната. Оставя се да поизстине и се претрива през сито, за да се отделят ципите и семената.

 

Получената гроздова каша се вари в плосък съд на силен огън при непрекъснато бъркане, докато остане 1/3 от първоначалното количество.

 

Готовият мармалад се изсипва още горещ в сухи съдове.


От категорията

Пълнени домати със сирене и печени чушки

Пълнени домати със сирене и печени чушки-1505828941.jpg

22 септ. 2017 | 13:17

В сезона на зимнината: 5 традиционни рецепти за домашна туршия

-1475748435.jpg

20 септ. 2017 | 16:35

Андалузко гаспачо

Андалуско гаспачо-1505808390.jpg

19 септ. 2017 | 11:05

Овчарски пай с гъби

Овчарски пай с гъби-1505722836.jpg

18 септ. 2017 | 11:17

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.