Мармалад от грозде

Мармалад от грозде

1456 | 12 септ. 2017 | 13:19


Необходими продукти:

  • бяло и черно грозде

Начин на приготвяне:

Добре узрялото грозде се измива и почиства. Сварява се до напукване на зърната. Оставя се да поизстине и се претрива през сито, за да се отделят ципите и семената.

 

Получената гроздова каша се вари в плосък съд на силен огън при непрекъснато бъркане, докато остане 1/3 от първоначалното количество.

 

Готовият мармалад се изсипва още горещ в сухи съдове.


От категорията

Телешко „Уелингтън“

Телешко „Уелингтън“

-1516353379.jpg

19 ян. 2018 | 11:14

Какво да сложим на трапезата за Атанасовден - вкусни рецепти

Какво да сложим на трапезата на Атанасовден - традиционни рецепти-1516188863.jpg

17 ян. 2018 | 13:33

Какво да сготвим на Антоновден - традиционни рецепти

Какво да сготвим на Антоновден - традиционни рецепти -1516099072.jpg

16 ян. 2018 | 12:36

Шоколадово мартини

Шоколадово мартини-1515757258.jpg

12 ян. 2018 | 13:39

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018