Мармалад от грозде

Мармалад от грозде

1872 | 12 септ. 2017 | 13:19


Необходими продукти:

  • бяло и черно грозде

Начин на приготвяне:

Добре узрялото грозде се измива и почиства. Сварява се до напукване на зърната. Оставя се да поизстине и се претрива през сито, за да се отделят ципите и семената.

 

Получената гроздова каша се вари в плосък съд на силен огън при непрекъснато бъркане, докато остане 1/3 от първоначалното количество.

 

Готовият мармалад се изсипва още горещ в сухи съдове.


От категорията

Картофи по Панагюрски

Картофи по Панагюрски-1532005090.jpg

19 юли 2018 | 15:54

Менемен от летни зеленчуци

Менемен от летни зеленчуци -1531839106.jpg

17 юли 2018 | 17:50

Печени чушки с доматен сос

-1507216102.jpg

9 юли 2018 | 13:50

Вкусни рецепти за Петровден

Вкусни рецепти за Петровден-1530181306.jpg

28 юни 2018 | 13:23

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.