Снимка Кадър Нова телевизия

Медии, близки до властта не спират с черната кампания срещу мен, обяви гражданският кандидат за кмет на столицата

Мая Манолова: Ще работя с всички съветници. И с г-жа Фандъкова, която води листата на ГЕРБ!

1713 | 21 окт. 2019 | 16:15

Няма да допусна провеждане на обществени поръчки, които да предопределят крайния победител. Това е против честната конкуренция, бе категорична тя


Ще работя с всички общински съветници, не само с една група. И с г-жа Фандъкова, която води листата на ГЕРБ.

Това обяви в предаването "Плюс - минус" по Нова телевизия гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова.

 

"Когато става дума за конкретни решения, аз не смятам, че ще се намери общински съветник, който да гласува срещу интересите на столичани”, посочи тя.

„Хората не се интересуват от това какво ще си кажем ние с Фандъкова. Те се интересуват от това как ще се решат техните проблеми”, продължи Манолова.

 

Няма да допусна провеждане на обществени поръчки, които да предопределят крайния победител. Това е против честната конкуренция, бе категорична тя.

Г-жа Фандъкова досега не е поела отговорност за нищо, посочи Манолова.

 

Влязох в политиката с два имота, в момента също имам два имота, каза тя. А в отговор на обвиненията, че е придобила жилищата си на цени под пазарните, Манолова каза, че е предоставила мненията на двама независими консултанта на автора на разследването за жилищата й - сайта "Бивол".

 

"Твърди се, че г-жа Фандъкова не си е платила местните данъци", коментира Манолова. И добави: "Тези мои 2 имота са публично декларирани, те са известни, анализирани. Влязох във властта през 2005-а година с два имота. В момента имам 2 имота, апартамент от 96 квадрата в кв. "Хладилника" и адвокатска кантора, която е купена с кредит".
Относно финансирането на кампанията й, Мая Манолова каза: "Може да видите на сайта на Сметната палата и кампанията пълен списък с дарителите, преведените суми и направените разходи. Това е динамичен процес, в който последните внесени суми може и да не бъдат отразени на секундата".

 

Скоро въздуха ще има цвят и мирис, заяви Манолова. Тя обяви, че борбата за чистота на въздуха е нейн основен приоритет.

Заради лошото качество на въздуха скоро ще тлащаме три пъти, посочи тя. И обясни, че първо ще бъдат платени санкциите, наложени на страната заради мръсния въздух, на второ място ще бъдат предприети необходимите мерки и на трето, заболелите ще плащат и за лекарства.

 

Манолова обяви, че като кмет ще ограничи свободния достъп до стари губи и стари дрехи, които сега често се използват за отопление. Кандидат-кметът каза, че това може да стане като общината събира тези дрехи и гуми, които вече не са необходими на търговците.

 

Медии, близки до властта не спират с черната кампания срещу мен, обяви гражданският кандидат за кмет на столицата в началото на разговора в студиото.

 

Когато критикувам, го правя с числа и факти, а не лично, изтъкна емоционално Манолова. Тя каза, че въпреки това, кампанията й върви "с настроение", че се опитва да не обръща внимание на мръкотията, която се излива върху нея. Ударите не са безадресни, каза тя и посочи авторите й - от екипа на кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

 

Мая Манолова каза, че когато е решила да се кандидатира, е взела това решение трудно, но осъзнато.

Можех да си стоя омбудсман и си пазя комфорта, но предпочетох да защитавам гражданите от друга позиция, посочи тя.

 

„Моята кампания върви с пълна сила, срещам се с хора, слушам ги, чувам техните проблеми, решавам някои от тях. Все още не съм загубила инстинкта си на омбудсман. Всъщност кметът е този, които е най-близо до функцията на омбудсмана”, каза още Манолова в студиото на "Плюс-Минус".

„В рамките на кампанията представих основни акценти от моята програма, която е писана в рамките на 1 месец. С екипа ми предлагаме решения по всяка една от важните за столичани теми”, посочи още тя.

 

 

 

 


От категорията

Проф. Тодор Кантарджиев: Ако искаш да няма епидемия, готви се за нея

Проф. Тодор Кантарджиев-1589605655.png

След няколко дни ще можем да кажем по-точно дали епидемията си отива, но при ...

26 май 2020 | 10:55

Отвлеченият български капитан на кораб край Бенин вече е в родината (ВИДЕО)

Кадър: Нова тв-1590477550.jpg

В операцията по освобождаването на заложниците са участвали немските институции ...

26 май 2020 | 10:17

Ананиев отвори закритите части на ресторантите от 1 юни, разреши театрите и концертите от днес

-1579089136.png

Затворени обаче остават дискотеки, пиано и нощни барове. От 1 юни се разрешават ...

26 май 2020 | 21:03

Няма разорани дюни на плажа в Ахтопол, налагат санкция за преминаване

Снимка: Фейсбук-1590514440.jpg

При изравняване и почистване на съществуваща пътека, която е с дължина 160 ...

26 май 2020 | 20:33

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Mari Paunova


21 окт. 2019 | 19:45Успех за Мая!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Николай Попколев


21 окт. 2019 | 16:54Куха лейка е гужа МаяМата! Ама много!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.