Мая-полицая се закани на Бойко-разбойко: Няма да подавам оставка, ще проверявам и институции!

Трябва да попитате Слави дали има намерения да осъществи правителство, щом получи мандат

Мая-полицая се закани на Бойко-разбойко: Няма да подавам оставка, ще проверявам и институции!

12098 | 24 апр. 2021 | 09:56

„Не разбрах дали и Бойко Борисов иска моята оставка, но българските граждани по площадите искат оставката на Тома Биков. Точно те ли ще искат моята оставка?


Мая-полицая се закани на Бойко-разбойко: Няма да подавам оставка, ще проверявам и институции!

 

„От дружеството казаха, че не са в състояние да представят документите в електронен вид, а в хартиен вариант. Това не е нормално в 21 век“, това заяви съпредседателката на „Изправи се! Мутри вън“  Мая Манолова по повод вчерашното й нахлуване в „Булгартрансгаз“.


По думите на шефката на Комисията по ревизията на управлението е било по-почтено да отиде с представители от новоизбраните парламентарни групи. Заедно с нея бяха Явор Божанков от БСП, Георги Георгиев от „Има такъв народ“, Калоян Янков от „Демократична България“ и Андрей Вълчев от „Изправи се! Мутри вън!“.

„Бойко-разбойко казва, че аз съм Мая-полицая. Забавлявам се от това определение“, така Манолова отвърна на Тома Биков след щурма й. На извънредна пресконференция вчера от партия ГЕРБ  поискаха оставката на Манолова заради влизането й в държавното дружество, което те определиха като вероломно и го оприличиха на "енергиен Костинброд".

„Нашето посещение бе, за да изразим нашето намерение да си свършим работата. Имаме намерения да посещаваме и институции“, закани се още Манолова в сутрешния блок на bTV.

 

ГЕРБ реагира истерично на проверката в "Булгартрансгаз" и това навява единствено и само усещане, че тези хора са гузни, че има какво да крият, смята Манолова. Тя не разбира защо брифингът е даден в централата на ГЕРБ сякаш партията е принципал на държавното дружество. Манолова иска да се проверят и раздаваните пари за ремонт и строителство на пътища.

 

"Българският народ живее в тотална мизерия а Бойко Борисов се хвали, че дава по 50 лв. на пенсионерите, докато те (управляващите), които са слугите на народа, живеят в разкош", коментира Манолова.

„Не разбирам какъв бе проблемът да кажат, че ще представят поисканите документи по електронен път. Дори и след като срокът изтече с ден-два“, така съпредседателката на ИСМВ отговори на казаното от ГЕРБ, че нахлуването й в „Булгартрансгаз“ е „Енергийният Костинброд“.

Попитана дали ще даде оставката си, както Тома Биков от ГЕРБ поиска вчера, Манолова коментира: „Не разбрах дали и Бойко Борисов иска моята оставка, но българските граждани по площадите искат оставката на Тома Биков. Точно те ли ще искат моята оставка?

Не разбирам какъв проблем настана след това, което направих? Разбира се, че оставам на поста си“.

„В момента депутатите взимат около 7 хиляди лева“, призна тя попитана какво се случва с напомпаните депутатски заплати – нещо, което стана след предложение от страна на „Демократична България“.

„Партньори сме с „Има такъв народ“. Работим в тясна връзка с тяхната партия, както и с „Демократична България“. Трябва да попитате Слави дали има намерения да осъществи правителство, щом получи мандат.

Ние сме готови и да го подкрепим и за служебно правителство и за нови избори“, каза за финал Манолова.


От категорията

Правителството реши: Бойко Рашков отново ще отговаря за провеждането на изборите

-1624003235.jpg

„Има редица мероприятия, които изискват координация между ЦИК и изпълнителната ...

23 септ. 2021 | 12:23

Пеканов с нулев интерес към проекта Петков/Василев, притеснен за европарите: Брюксел не отстъпва

-1627195554.png

„Мерките срещу корупциите са важни, трябва да правим много повече и в сферата ...

23 септ. 2021 | 08:36

Илияна Йотова: Не се притесняваме от конкурентите

-1626437593.jpg

По думите на Йотова, те имат подкрепа и от безпартийни граждани от големи и ...

23 септ. 2021 | 20:58

Камен Костадинов: ДПС ще има собствена кандидатура за президент

-1490184562.jpg

На втория тур през 2016 г. подкрепихме Румен Радев, след което съжалихме. Това, ...

23 септ. 2021 | 20:26