Ралица Стоянова

Куклената актриса Ралица Стоянова е сред претендентите на наградата за полет в изкуството

Майсторка на дублажа и сноуборда номинирана за "Стоян Камбарев"

6235 | 11 апр. 2017 | 18:59

Победителят ще получи красивата бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов лично от Н.В. Царица Маргарита, която ще бъде почетен гост на Церемонията заедно с Н.В. Цар Симеон II

Ралица Стоянова-1491925699.jpgНоминираните-1491925677.jpg

Наближава кулминацията на успешната творческа годишна работа на Фондация „Стоян Камбарев”. На 24-ти април, от 19 часа, за осма поредна година ще се състои Официалната церемония за връчване на Наградата за полет в изкуството, на сценатана“Théatro” (ул. Върбица 12).

 

Водещ за втори път ще е приятелят на Фондацията Ники Кънчев, а публиката ще се наслади на звездните изпълнения на Мария Илиева, Любо Киров и малката Жаклин Таракчи. Билети за церемонията могат да се намерят в мрежата на eventim.bg, на билетната каса на Théatro и на касите на Тechnopolis.

 

Наградата, носеща името на незабравимия театрален режисьор се утвърди като най-чакания и престижен приз за млади творци у нас. Победителят ще получи красивата бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов лично от Н.В. Царица Маргарита, която ще бъде почетен гост на Церемонията заедно с Н.В. Цар Симеон II.

 

Най-важното обаче е, че Фондацията дарява безценна подкрепа за осъществяването на конкретни проекти не само на победителя, но и на всички останали млади творци. Ето защо истинската й мисия започва след края на Церемонията, а именно реализацията на мечтите и арт проектите на талантливи млади творци.

 

Ралица Стоянова e първата куклена актриса номинирана за тази Награда. Изцяло отдадена на своето поприще кукления театър и на любовта си към най-взискателната публика в света – детскатa,Ралица е забелязана заради майсторското си кукловодене и  таланта си да пее, танцува и да се преобразява с лекота в различни ярки характери. Родена е в семейство на артисти и още от дете се заразява от магията на сцената.

 

След като завършва Актьорско майсторство за куклен театър в НАТФИЗ, играе в театрите в Пазарджик и Видин, а по-късно става асистент на преподавателите си от Aкадемията. Занимава се професионално и с дублаж на филми. Миналата година красивата и изпълнена с енергия Ралица получи Наградата “Сивина” за млад актьор.

 

Ето каквo сподели за работата си Ралица Стоянова:

 

“Кукленият театър развива въображението ми до безкрайни предели. Дава ми възможност да изразя това, което искам по един метафоричен и абстрактен начин, далеч от битовия. А куклата е тази, която няма никакви ограничения във възможностите, каквито има човекът и реалния свят като цяло. Тя може да полети, да изчезне за секунди, да се разпръсне на части и после да се събере. Чрез моята ръка мъртвата материя може да стане жива. Кукленият театър е приказна магия, а аз съм една от  магьосниците в нея.”

 

През 2009-та Ралица е приета в НАТФИЗ в класа на професор Боньо Лунгов, а след завършването си неуморно се посвещава на изкуството.

 

Освен с участията си в театъра младата актриса е част от Арт студио “Камбана” и успява да намери време за сноуборд и суинг танци. Ралица цени непринудеността и искреността на детската публика, защото едновременно тества и зарежда актьорската ѝ натура. Тя вярва, че театърът за деца е колкото забавен, толкова и отговорен, защото той би трябвало да играе важна роля във възпитанието на малките.

 

Останалите млади творци, номинирани за Награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев” 2017 са аниматорът Мина Златева, певицата Мария Славова, художникът Радослав Нинов и кинорежисьорът Христо Симеонов.

 

Носителят на Голямата награда за изкуство се избира от жури, в което влизат членовете на Фондация „Стоян Камбарев”-  водещи имена от културния и обществен живот на България, начело с Председателя на УС актрисата и продуцентДеси Тенекеджиева.

 

Официалната Церемония за връчване на Наградата за полет в изкуството „Стоян Камбарев” е част от Културния календар на Столична община и се осъществява с официалното партньорство на УниКредит Булбанк, основната подкрепа на Бон Марин и и с помощта на  Varchev Finance, Technopolis, KVANT Bulgaria, България Мол, НДФ 13 века България, Premier Tours,Bulgaria Air, Банско Роял Тауърс, Актавис, Клубовете на Зонта Интернешънъл в България, Винарска изба Етно,Ресторанти Bodega, ARS digital studio, Mtel, бонбони Merciи Старата фурна.

 

NOVA film е продуцент на събитието.

 Ралица Стоянова

Победителят ще получи красивата бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов лично от Н.В. Царица Маргарита, която ще бъде почетен гост на Церемонията заедно с Н.В. Цар Симеон II

От категорията

Депардийо пя песни на Висоцки на юбилейния концерт в Москва

Сн. инстаграм-1524735294.jpg

На архивните записи Висоцки разказа за работата си в театър ...

26 апр. 2018 | 12:31

В галерия Нирвана

Иван Милев и Илия Петров вдъхновиха любимка на Райконен

Моника Тошева  със собственика на галерия  Нирвана Ники Младжов и с проф. Любомир Стойков.-1524595985.jpg

Моника Тошева изненадва с поп-арт от Тоскана

24 апр. 2018 | 21:49

Крум Велев организира първия карвинг фестивал в Боровец

Крум Велев организира първия карвинг фестивал в Боровец -1524595124.jpg

Ще се ваят скулптури от дърво с резачка

24 апр. 2018 | 21:36

Летящите Mixed Motion Project
(Галерия)

Летящите Mixed Motion Project с голямата награда на Дрон филм фестивал в Ню Йорк-1524506641.jpg

Летящият тандем впечатлява с магична комбинация между полет и изкуство, фикция ...

23 апр. 2018 | 21:01

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018