Офисът, в който проектантът бил покосен с два изстрела. (Снимка: Георги Колев)

Мъж застреля проектант заради имот

11403 | 21 юли 2015 | 07:54

Бивш военен го уби в офиса му с два куршума в сърцето

Автор:


Пенсиониран военен на 79 години застреля вчера посред бял ден известен столичен архитект и геодизист в офиса му на метри от столичното Първо РПУ. Хладнокръвното убийство е станало малко след 16 ч. в сградата на бившия „Главпроект“ на столичната ул. „Александър Жендов“ в близост до външното министерство. Убиецът имал апетитен имот в София и възложил на инж. Александър Василев, на 67 години, да му изготви геодезически проект на терена. Това станало преди около година.

 

До вчера обаче Василев не успял да свърши работа и разгневеният бивш военен нахлул в кантората на фирмата му „Аси-Главпроект“ АД на втория етаж на сградата. След кратък скандал ексвоенният извадил малокалибрен пистолет и застрелял два пъти в сърцето инж. Василев. При опита да избяга от сградата убиецът си ударил главата в свод. От раната шурнала кръв. Така окървавен бил засечен в коридора от служителка на име Ваня, която слизала от четвъртия етаж. Жената се уплашила и извикала линейка, защото помислила, че човекът е пострадал сериозно. При пристигането на медиците обаче убиецът обяснил, че е застрелял човек в близкия офис.


Пред полицаите стрелецът отказал да говори, само казал, че му било дошло до гуша от лъжите на инженера и затова решил да го застреля. Заради раната на главата той е откаран в болница за преглед.


Александър Василев, който имал прякор Пудела, се е занимaвал със земеразделяне и е работил по проекти. Освен фирмата си „Аси-Главпроект“ притежава дружеството „Главпроект Екип В“ ЕООД, с регистрация на столичната ул. „Парчевич“. И двете са за проектиране. Освен това Василев е в борда на директорите на „Свети Константин - Пещера“ АД. Участвал като геодезист в проектирането на редица сгради в столицата и страната. Прозвището му Пудела идвало от къдравата му коса. Регистриран е като експерт в агенцията по геодезия, картография и кадастър.


От категорията

По искане на премиера директорът на ОДМВР-Бургас подаде оставка

Радослав Сотиров-1594467318.jpg

Не пазим нито една политическа сила, ние пазим българските институции, заяви ...

11 юли 2020 | 14:33

Гешев: Радев се съюзява с тъмнината, с политици и олигарси, които не спират да ограбват България

Главният прокурор Иван Гешев дава извънреден брифинг (На живо)-1594379247.jpg

Ще уведомим посолствата, ЕП, ЕК за безпрецедентния политически начин и ...

10 юли 2020 | 13:55

Камарата на следователите в България: Президентът накърнява престижа на държавността

-1594311585.jpg

Прави се опит за поставянето на прокуратурата в зависимост от политически ...

12 юли 2020 | 19:02

Тежка катастрофа на АМ „Тракия“ с жертви и ранени

-1548152935.jpg

На място са пристигнали екипи на пожарната, полицията и Спешна помощ. Въведен ...

12 юли 2020 | 18:05