Мъжът, хванат с 360 кг кокаин, се изправи пред съда

33-годишният Николай Петров беше доведен с белезници в Съдебната палата в София

Мъжът, хванат с 360 кг кокаин, остава в ареста

1173 | 27 май 2020 | 16:07

Първоначално мъжът е задържан с 40 килограма от наркотика, разпределен в два сака в личния му Мерцедес, при рутинна проверка на полицаи на 24 май


Мъжът, хванат с над 360 килограма кокаин в столичния Студентски град, остава в ареста. Николай Петров беше доведен с белезници в Съдебната палата в София.

Софийският градски съд подкрепи искането на прокуратурата 33-годишният мъж да остане постоянно зад решетките.

 

Първоначално мъжът е задържан с 40 килограма от наркотика, разпределен в два сака в личния му Мерцедес, при рутинна проверка на полицаи на 24 май.


Вчера вечерта при обиск в дома му в Студентски град пък бяха открити още 320 кг от най-скъпия наркотик.

 

По информация на „Хоризонт“, намереният в апартамента кокаин е четири различни вида. Той е бил и с четири различни щампи, в зависимост от чистотата си.

Близки до разследването предполагат, че в случая става дума за депо за наркотици. Според полицията 30-40 килограма от кокаина е бил предназначен за продажба в България. Останалото количество е за износ в други държави от Европа, както и за Азия, смятат от МВР.

Според изчисления на вътрешното министерство цената на намерения кокаин е около 81 на милиона лева. Към момента се знае, че едва около 35-40 кг от намереното количество наркотик е предназначено за вътрешния пазар.

Кокаинът е бил открит в две от помещенията от наетия от 31-годишният мъж апартамент. По-голямата част от наркотиците са били в гардероб в спалнята му ,а друга част са намерени в кухнята.

Претърсен е и още един автомобил, който също е собственост на заподозрения, но в него не са намерени никакви съмнителния предмети.

Към момента няма данни за други хора, които да са участвали в трафика, но разследването по случая продължава и от Министерството на вътрешните работи продължават събиране на доказателства.

Жилището, в което е открит кокаинът, се намира в столичният квартал „Студентски град“ и се отдава под наем от години. Пред „Хоризонт“ живеещи в блока обясниха, че не познават последния наемател, заподозрян, че е превърнал апартамента в депо за наркотици:

„Този апартамент отдавна се дава под наем, доста често се сменят собствениците. Изобщо не го познавам и не сме се засичали. Наемател, поредният“, споделиха съседи.

 


От категорията

По искане на премиера директорът на ОДМВР-Бургас подаде оставка

Радослав Сотиров-1594467318.jpg

Не пазим нито една политическа сила, ние пазим българските институции, заяви ...

11 юли 2020 | 14:33

Гешев: Радев се съюзява с тъмнината, с политици и олигарси, които не спират да ограбват България

Главният прокурор Иван Гешев дава извънреден брифинг (На живо)-1594379247.jpg

Ще уведомим посолствата, ЕП, ЕК за безпрецедентния политически начин и ...

10 юли 2020 | 13:55

Камарата на следователите в България: Президентът накърнява престижа на държавността

-1594311585.jpg

Прави се опит за поставянето на прокуратурата в зависимост от политически ...

12 юли 2020 | 19:02

Тежка катастрофа на АМ „Тракия“ с жертви и ранени

-1548152935.jpg

На място са пристигнали екипи на пожарната, полицията и Спешна помощ. Въведен ...

12 юли 2020 | 18:05