Тя споделя, че "ѝ било забранено да се защити сама" от медийни публикации във времето, когато била бременна

Меган Маркъл се чувства незащитена от "фалшиви" твърдения в медиите

1619 | 2 юли 2020 | 17:32

Съпругата на Принц Хари съди в. "Мейл он сънди" и "Мейл онлайн" за нарушаване на личния живот и на авторското право. Издателят отрича обвиненията ѝ. Все още не е насрочено съдебно дело, но подробности от съдебните документи продължават


Херцогинята на Съсекс Меган се чувствала "незащитена от институцията" на монархията и " ѝ било забранено да се защити сама" от медийни публикации във времето, когато била бременна, съобщи Би Би Си, като цитира съдебни документи.

Те са част от съдебния иск на Меган Маркъл срещу издателя на в. "Мейл он сънди" и "Мейл онлайн", публикували откъси от нейно писмо до баща ѝ през 2018 г.

Съпругата на Принц Хари съди изданията за нарушаване на личния живот и на авторското право. Издателят отрича обвиненията ѝ. Все още не е насрочено съдебно дело, но подробности от съдебните документи продължават да излизат на бял свят, докато двете страни по делото преговарят, съобщава БТА.

Херцозите на Съсекс живеят в Калифорния, САЩ, след като се оттеглиха от ангажиментите си като високопоставени членове на кралското семейство в края на март тази година. По повод на интервюта, които петима приятели на Меган дават за нея пред американско издание през февруари миналата година, в документите се посочва, че тя е "станала обект на голям брой фалшиви и уронващи престижа й статии в британски таблоиди, които са ѝ причинили огромен емоционален стрес и са навредили на психическото й здраве". От документите става ясно, че адвокатите на Меган изкътват, че разходите по сигурността за сватбата на Меган с Принц Хари през май 2018 г., платени от британските данъкоплатци, са доста по-малки в сравнение с приходите от туризъм, генерирани благодарение на интереса към сватбата и които според адвокатите надвишават един милиард британски лири.

Херцогинята настоява за обезщетение, което заявява, че ще бъде дарено на организация, бореща се срещу психическия тормоз. На предварително заседание по делото през май съдия отхвърли части от иска на Меган, включително и обвинението, че издателят е действал "нечестно", като е изключил от цитатите определени пасажи от писмото на Меган до баща й. Отхвърлени бяха и твърденията на херцогинята, че издателят преднамерено е "раздухал" проблемни теми от отношенията на Меган с баща й и че имал "план" да публикува смущаващи или обидни статии за нея. "Асошиейтед нюзпейпърс" отрича напълно обвиненията на Меган.


От категорията

Тази нощ небето се отваря, намислете своите желания

-1515137633.jpg

Според българския народен календар на 6 август настъпва трайно преобразяване в ...

6 авг. 2020 | 12:21

Филм с Меган Фокс се снима в България

Сн. Инстаграм-1596701283.jpg

Някои от мерките включват задължително тестване за коронавирус на актьорите и ...

6 авг. 2020 | 11:06

Пласидо Доминго иска да измие петното от името си: Никого не съм насилвал през живота си

-1584898006.jpg

Тези неверни твърдения дестабилизираха семейството ми и мен самия. Те ми ...

6 авг. 2020 | 14:18

На 14 и 15 август

Мода и летни страсти на Марина Диневи
(Видео)

Summer Fashion Weekend 2020-1596345516.jpg

Организаторите от Code Fashion TV и Dinevi Group представят програмата за ...

2 авг. 2020 | 08:17