Кадър bTV

Това е поредният епизод на саморазправата с мен, заяви той

Методи Лалов, чиято оставка съдът не приема: Искам да се включа в местните избори

1134 | 10 септ. 2019 | 10:16

Отвътре, гледайки като съдия, не мога да направя нищо повече. Правя ясна заявка – готов съм да работя за хората, заяви Методи Лалов


Висшият съдебен съвет (ВСС) отказа за трети път да гласува оставката на съдия Методи Лалов. Това е безпрецедентен случай, заяви Лалов пред bTV.

 

„Това е поредният епизод на саморазправата с мен. Лошото е, че тази саморазправа е частен случай на беззаконието, което цари в държавата”, заяви съдията.

 

Той каза, че иска да напусне съдебната система, защото трябва да се върне достойнството на гражданите и да се променят правилата така, че да има действаща съдебна система и институции.

 

„Отвътре, гледайки като съдия, не мога да направя нищо повече. Правя ясна заявка – готов съм да работя за хората”, заяви Методи Лалов.

 

Той възнамерява да се включи в местните избори като водач на листата на общинските съветници на „Демократична България”, ако ВСС не спъне това.

 

Един от аргументите на ВСС е, че Лалов не е приключил делата си има още работа за вършене. Той нарече този аргумент абсурд и заяви, че е приключил всичките си дела.

 

„Законът постановява, когато един съдия е в предизвестие, да не разглежда дела, по които не е постановил актове. Тогава делото трябва да бъде разпределено на друг съдия”, заяви съдията.

 

„Няма да разгледам нито едно дело допълнително не, защото ме мързи. Никой не е свършил повече за този съд от мен. Това е видимо и от публичните ми изяви”, допълни той.


От категорията

Делото срещу Митьо Очите не тръгна

-1550326778.jpg

Спецсъдът не успя да разпита първите двама свидетели заради неполучено ...

20 ян. 2020 | 11:37

Съпруга заби чук в главата на мъжа си

-1548152935.jpg

Пострадалият е настанен за лечение в отделение „Реанимация“ с опасност за живота

20 ян. 2020 | 09:45

ГДБОП разби група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация

-1574770018.jpg

Открити и иззети са мобилни телефони, чрез които комуникирали. Клиент и ...

20 ян. 2020 | 14:20

Разкриха измама с обещание за скъп телефон, над 100 пострадали от схемата

-1507287416.jpg

Измамата е била извършвана в група в социалната мрежа Фейсбук, потребителите са ...

20 ян. 2020 | 13:35

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.