Такава структура извън МВР е унаследен анахронизъм от времето на социализма, каза той

Милен Михов: Дебатът за бъдещето на НСО е отворен

1619 | 9 юли 2020 | 09:27

Преименуването на Служба „Военна информация“ на „Военно разузнаване“ е „нормализация както на названието, така и на отношението към тази служба“, посочи депутатът от ВМРО


„Военното разузнаване не е само това разузнаване, което ни е познато от трилърите и филмите на шпиони, работещи под прикритие. Хората, които работят в тази служба, не можем да ги определим като военни информатори. Те са си военни разузнавачи и преименуването е връщане към една утвърдена традиция на една специализирана държавна институция. Това е първата разузнавателна служба в нашата история, създадена преди повече от 120 години.“

 

Това каза в предаването "Преди всички" по БНР депутатът от ВМРО и Обединени патриоти Милен Михов, член на Комисията по отбрана в Народното събрание.

 

Преди да бъдат разгледани промените в Закона за военното разузнаване той посочи, че преименуването на Служба „Военна информация“ на „Военно разузнаване“ е „нормализация както на названието, така и на отношението към тази служба“.

Относно охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски Милен Михов заяви, че „не е чак толкова необходимо“ и добави, че „разходите за това са значителни“.

"Въпросът е изцяло за бъдещето на Националната служба за охрана. Дали ни е необходима такава структура или това е една функция, която трябва да се изпълнява от МВР със съответните специалисти и съответната структура. Ние от ВМРО смятаме, че такава структура извън МВР е унаследен анахронизъм от времето на социализма (УБО – бел. ред.). Дебатът е отворен.“

В коментара си по заявката на БСП за пореден вот на недоверие към правителството с мотив корупция Милен Михов посочи, че за него това е закъсняла реакция.

„Очаквах, че още преди месец, след като приключи извънредното положение, БСП под водачеството на г-жа Нинова отново ще развее бойните знамена и ще постави щиковете върху пушките. Това е видяно. Съмнявам се, че разчитат на някакъв успех.

Има две цели – едната е вътрешнопартийна: г-жа Нинова трябва да се утвърди като водач, ярък борец срещу правителството и г-н Борисов с цел вътрешнопартийните избори, и другата е елемент от предизборната кампания, която може би гражданите не забелязват, но тя започна с пълна сила.“

Михов смята, че неговата политическа сила ще подкрепи парламентарна комисия, посветена на липсващите в бюджета милиони левове такси от хазарт. „Мисля, че комисията ще бъде създадена. Друг е въпросът докъде ще има възможност да разкрие цялата или почти цялата истина“, изтъкна той.


От категорията

Радев: Министър-председателят така и не посмя да излезе от създадения от него илюзорен свят (Видео)

Кадър Нова телевизия-1596697949.png

Наследството на катастрофиралата автокрация е изключително тежко и може да се ...

6 авг. 2020 | 10:10

Решено! Валери Симеонов: Правителството остава до края на мандата, премиерът също!

-1594876746.jpg

"Изборите ще са тогава, когато е по Конституция. Нека всички политически ...

6 авг. 2020 | 13:18

Протестиращите в Пловдив блокираха с палатки ключово кръстовище (СНИМКИ, ВИДЕО)

Снимки: бТВ-1596738962.jpg

Срещу тази форма на гражданско неподчинение в началото на протеста се обявиха ...

6 авг. 2020 | 21:35

29-и ден на протест в София: Призив за обединение на протестиращите в политическа формация

Снимки: БНТ-1596737921.jpg

На площад "Независимост" организаторите разпънаха транспарант с ...

6 авг. 2020 | 21:18