Дрязгите в малката коалиция не са приятни, стабилността на управлението е най-важна, подчерта той

Министър Горанов: За 5 години приходите в бюджета са нараснали с 50%.! Това са 14 млрд лева повече!

4503 | 11 юли 2019 | 15:29

Но все още нямаме основание да се успокояваме, защото ако сме постигнали добри резултати при контрабандата на цигари, то в неформалната икономика имаме още работа", каза още той и добави: "Длъжни сме да продължим".


„От края на 2014 година до края на 2019 година приходите в бюджета са нараснали с 50%. Това са около 14 млрд. лв. повече. Това не е новина, казвал съм го и друг път това число“, заяви министърът на финансите Владислав Горанов по време на обсъждане на мерките за ограничаване на сивата икономика в парламентарната комисия за наблюдение на приходните агенции. 


Номиналният ръст на БВП за същия период е около 40%, съобщи той.

Със съвместни усилия държавата е отвоювала една огромна територия от сивата икономика, каза министър Горанов.

„Събираемостта на приходите е много важно, защото това дава възможност на изпълнителната власт да гарантира повече приходи в другите държавни органи“, заяви той.


„В следващите няколко дни имаме намерение да се публикува за обсъждане допълнителни мерки за контрол в складовете. Там има още какво да се направи“, съобщи министър Горанов.

Той обясни, че се цели да се намали човешкият фактор при контрол на течните горива.

Той коментира и друг вид бич – намаляването на недекларирания труд. По думите на Горанов хората, които работят в този сектор са много ощетени и после тежат на държавата. Горанов поясни, че се полагат максимални усилия в случая и пак съобщи положителни данни.

"Разбира се, залагаме значително и на доброволното спазване на законодателството", съобщи министър Владислав Горанов.

"Но все още нямаме основание да се успокояваме, защото ако сме постигнали добри резултати при контрабандата на цигари, то в неформалната икономика имаме още работа", каза още той и добави: "Длъжни сме да продължим".

 

Системата „бонус – малус“ е в компетентността на КФН. В следващите месеци трябва да има дебат по отношение на системата. Позицията на министъра на финансите и на Министерство на финансите е, че нея трябва да я има и е закъсняла. Всичко е въпрос на баланс и приоритет“, заяви по-късно пред журналисти финансист №1 Владислав Горанов, предаде репортер на Novini.bg.

Той коментира и случващото се в „Обединени патриоти“ (Атака, НФСБ и ВМРО).

Припомняме ви, че вчера стана ясно, че лидерът на една от партиите в Патриотите – Волен Сидеров, е отстранен от председателския пост на ПГ. Причина за това решение според НФСБ и ВМРО е, че депутатите от „Атака“ не ходели на работа.

„Дрязгите в малката коалиция не са приятни. Ние държим на коалицията и на довършване на управленския мандат. Подобни проблеми сме имали и при подобен формат с Реформаторския блок. Големият партньор винаги носи по-голяма отговорност. Това не е приятно. Мисля, че всеки един осъзнава, че независимо от вътрешните конфликти, стабилността на управлението е по – важна. Спокойствието в икономиката и в обществото се дължат на стабилността“, заяви Горанов.


„По-добра конструкция от сегашното управление няма“, категоричен е той и поясни: „С ДПС не е приемливо да има правителство“.


От категорията

Петър Ганев: Навлизаме в дълбока рецесия, въпросът е колко бързо ще се възстановим

-1552114385.jpg

Кризата предизвиква и такива коментари – да сменим всичко, да започнем да ...

5 юли 2020 | 09:10

Зърнопроизводители: Дори в най-големите си кошмари не сме очаквали такъв провал на реколтата

-1441893927.jpg

Причините са - сушата в началото на пролетта и проливните дъждове преди ...

3 юли 2020 | 09:05

EK: По-дълбока рецесия в еврозоната тази година и по-слабо въстановяване догодина

-1585289912.jpg

Само в рамките на второто тримесечие на тази година се очаква икономиката да се ...

7 юли 2020 | 12:27

Кристина Лазарова: Искаме не да закриваме, а да създаваме нови работни места (Видео)

Кристина Лазарова: Искаме не да закриваме, а да създаваме нови работни места-1594028168.jpg

Хората от региона заслужават право на труд и развитие.Бъдещето е на зелените ...

6 юли 2020 | 12:35