Снимка: Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС

Тя подписа споразумение с БЧК

Министър Павлова благодари на БЧК за подготовката на доброволците на председателството

2119 | 2 авг. 2018 | 12:04

Организацията на Червения кръст предостави своя база и експерти, които обучиха младите хора как да реагират в спешни и сложни ситуации и как да оказват първа помощ


Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова изрази най-искрените си благодарности на екипа на Българския Червен кръст за оказаното съдействие, подкрепа и ангажираност в периода на подготовката и провеждането на първото ротационно председателство на страната ни по време на срещата си с председателя на организацията акад. д-р х.к. Христо Григоров.

 

БЧК помогна на Министерството за Българското председателство да подготви екипа от близо 150-те доброволци, които активно се включиха при организацията на събитията от календара на Българското председателство, припомнят от ведомството.

 

Организацията на Червения кръст предостави своя база и експерти, които обучиха младите хора как да реагират в спешни и сложни ситуации и как да оказват първа помощ.Те преминаха обучение по първа долекарска помощ в базата на Националния учебен център в Лозен, където доброволците придобиха умения как да реагират в спешни ситуации и какви прийоми да използват при евентуални инциденти и злополуки до пристигането на специализиран медицински екип.

 

Вашата лична ангажираност, професионалното отношение и опита за работа с доброволци допълнително даде самочувствие и мотивира младите хора да работят за каузата – доброто представяне на страната ни като председател на Съвета на ЕС - през изминалите шест месеца, каза по време на срещата министър Лиляна Павлова. Нашето сътрудничество е още един пример за значимостта на солидарните усилия и екипна работа при реализацията на проекти с подобна значимост и мащаб, подчерта министърът при срещата си с акад. Христо Григоров и пожела на целия екип здраве, късмет и професионални успехи.

 

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова и председателят на Българския Червен кръст акад. Христо Григоров подписаха споразумение за сътрудничество на 24 ноември 2017 г.


От категорията

Вижте триминутния клип

Новото видео за Българското председателство – „Какво постигнахме“

Снимки: Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018-1531493389.jpg

Като едно от най-големите постижения във филма е представена Срещата на върха ...

13 юли 2018 | 17:11

Лиляна Павлова: Председателството сплоти администрацията и институциите

Снимка: Кирил Константинов, министерство на Българското председателство на Съвета на ЕС-1530814887.jpg

Министър Павлова, заедно посланика на Австрия в България Н.Пр. Роланд Хаузер ...

5 юли 2018 | 21:20

Министърът за Българското председателство благодари на служителите на „Летище София“

Снимка: Министерство за българското председателство на ЕС-1533213438.jpg

Тя поднесе благодарствени грамоти на ръководителите на отделите, осигурили ...

2 авг. 2018 | 15:36

Защо Българското председателство е успешно

-1530691018.jpg

То постигна съгласие между държавите членки за намаляване на риска в банковия ...

4 юли 2018 | 10:56

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Marta


2 авг. 2018 | 12:43А какво стана с Хитрино? Къде са парите събрани от БЧК, от хората? МАФИЯ сте всичките еййй. МАФИЯ


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.