Мая Великова сама представя моделите си

Мая Великова ще облича участничките в конкурса "Супермодел Юнивърс"

Мисис Бургас бори чалга-отношенията със стил

12793 | 5 юни 2016 | 12:15

Дипломираната художничка има три любови – семейството, модата и морето

Мая Великова сама представя моделите си-1465065035.jpgМая Великова сама представя моделите си-1465065198.jpgМая Великова сама представя моделите си-1465065174.jpgМая Великова сама представя моделите си-1465065155.jpgМая Великова сама представя моделите си-1465065134.jpgМая Великова сама представя моделите си-1465065116.jpgМая Великова сама представя моделите си-1465065088.jpgМая Великова сама представя моделите си-1465065068.jpg

Мая Великова – актуалната „Мисис Бургас”, за която се мълви, че има големи шансове да се окичи с короната на най-красивата омъжена нашенка, от седем години се занимава с моден дизайн.

 

„Да, наистина шия бутикови рокли  в последните години, но страстта ми към модата е от дете”, каза пред Епицентър.бг красивата дама. В- Естетическото чувство е вродено в мен, но с годините гледам да го развивам и да създавам свой личен стил. Аз не се придържам към модните течения и тенденции, а налагам собствена линия. Идеята ми е да внушавам стил и класа в противовес на грубите отношения, на чалга-културата, на налагащия се силикон”, откровена е Мая, която възпитава в този дух и двете си дъщери. 

 

Г-жа Великова е автор на доста колекции, въпреки че обмисля всеки модел понякога с месеци. „Първата ми линия беше провокилата от птиците фламинго, които много обичам и затова ги вкарах в роклите.  Тенденцията на свобода премина и в следващата ми колекция – „Бътерфлай” (пеперуда- англ.). Последва я „Чувственост” – отново много женствена и изящна... Това излъчване е важно за мен”.

 

„Мисис Бургас”, която е запазила фигурата си на модел в младите си години е участвала в едно-две ревюта, но е предпочела да наблегне на образованието си. „Избягвала съм да се занимавам с с моделство. В Националната гимназия за изящни изкуства се влиза трудно, а аз бях сред първите в списъка на приетите. Имах сериозна подготовка, от дете ходех на уроци по рисуване и скулптура. После продължих с графичен дизайн и живопис в художествената академия в Пловдив, а след това се отдадох на семейството си.

 

Но да бъда единствено майка и съпруга не ме удовлетворява. Искам да развия, това което нося в себе си – стремежа към красота и изявата й в изкуството.  Към всяка рокля ,която правя, се отнасям като към картина.  Месеци наред работя върху модела. Не правя количества, но роклите ми са изпипани до последния детайл и така доставям истинска радост на момичето, което ще я носи”, призна Мая Великова.

 

„Мен в Бургас ме доведе любовта, но тук му е мястото да кажа, че аз имам три големи любови – семейството, изкуството и морето, които са моят извор на вдъхновение.  От 16-годишна съм с моя съпруг. Вече 20 години сме заедно. Той ме изчака да си завърша образованието, взе ме „в пакет с дипломите” и хайде в Бургас. А аз, признавам, хич не се дърпах.  

Запознах се с него когато влязох в училището за изящни изкуства. Той е голямата ми любов. Рядкост е толкова години да те чака един мъж. В днешно време връзките много трудно оцеляват. За мен семейството е много важно, но никъде не парадирам с него, защото това е моето съкровено щастие и голямата ми гордост. Затова досега съм избягвала публичността, не съм правила ревюта, дори не съм участвала в модни изложения от страх да не навлизат в личното ми пространство”,  сподели Мая.

 

Тя е поканена от продуцента на конкурси за красота Меги Савова да облече участничките в световната надпревара „Супермодел на Вселената” за тура по официални облекла. „Голямо предизвикателство е, но ще го приема, щом Меги е сметнала, че съм достойна за тази чест.

 

Аз съм изключително отговорна и сериозна, за мен е  немислимо да поема ангажимент и да спра по средата.

 

Признавам, притеснителна съм и искам винаги да е както си го представям, да е на ниво. Години наред сама си правя всичко, тогава човек го изпипва и няма как да се сърдя на никого. Имам помощнички, разбира се, но и от тях се уча и задължително правя довършителните работи. Сама кроя, шия, раждам идеи. Аз съм си модел и фотограф...

 

Когато се явя на „Мисис Блъгария” ще се радвам да спечеля, но при мен нищо не е на всяка цена. Аз съм дълбоко вярваща, убедена съм, че всичко си има своето значение. Каквото ми се случи, го приемам и може, би защото всичко правя с много любов, с много чисто сърце, ми се случват все хубави работи. И имам всичко, каквото съм искала.  

 

Досега семейството ми ме подкрепя във всичко. Дъщерите ми ще са много щастливи да минат заедно с мен по подиума на „Мисис България”. Ако трябва да бъда честна, децата искат повече от мен такива изяви. Те са на 12 и на 13 години и ще кандидатстват в балетното училище в Бургас”, горда е със семейството си дизайнерката.

 

За летния сезон Мая Великова залага на флоралните могиви, нежните цветове. „В моя стил преобладават цветовете пудра, прасковено, нежната линия и ефирността с много камъни и декоративни цветя”, разкри вижданията си за топлия сезон Мая "за десерт".


От категорията

50 г. от създаването на „Кръстникът“, шедьовърът на Франсис Форд Копола

Афишът за юбилейното издание на "Кръстникът"-1642325725.jpg

Лентата е реставрирана по съвременните стандарти за звук и картина и ще бъде ...

16 ян. 2022 | 11:32

Магнитна буря удари Земята

Магнитна буря удари Земята-1642229184.jpg

Засилената геомагнитна активност ще продължи до края на деня с тенденция да ...

15 ян. 2022 | 08:45

Принц Чарлз е поканил Хари и семейството му на гости

-1605269931.jpg

Но добрите намерения на дядото поставили сина му Хари в сложна ситуация, тъй ...

18 ян. 2022 | 13:02

Обвиненията към мен са абсолютно неверни

Рони Ромеро (Intelligent Music Project) в отворено писмо до медиите:-1600151141.jpg

Oбвиненията са свързани с предполагаеми заплахи, отправени от него по адрес на ...

17 ян. 2022 | 21:39