Проучва се автентичността на писмото на Пелов

Младен Маринов: Писмото на избягалия затворник Пелов ни бе предадено от журналист

1906 | 18 май 2018 | 08:22

Издирването на избягалия от затвора Пелов не е престанало нито за секунда= Максимално постигнахме целта да има сигурност и да не натоварваме излишно гражданите по време на срещата на върха ЕС - Западни Балкани, каза главният комисар на МВР.


„Издирването на избягалия от затвора Владимир Пелов не е престанало нито за секунда. Въпросното писмо ни беше предадено вчера от журналист от българска медия. Всичко е взето с протокол и е приобщено към досъдебното производство за бягството на тези лица. Предстои да се назначат съответните експертизи за да се потвърди, че авторът е г-н Пелов. По отношение на съдържанието нашата работа е да задържаме лица, които извършват престъпления. Присъдите ги определя съдът. След като е минало през съдебна фаза няма съмнение, че всичко е по закон.

Това коментира в „Денят започва” на БНТ главният комисар на МВР Младен Младенов по повод писмо, което избягалият от затвора Владимир Пелов изпрати до журналист, до президента и до омбудсмана с твърдението, че не е извършил престъпленията, за които е осъден.

Максимално постигнахме целта да има сигурност и да не натоварваме излишно гражданите по време на срещата на върха ЕС - Западни Балкани, каза главният комисар на МВР.
Бяха събрани много сили и средства от провинцията, продължава част от срещата, пикът беше вчера, досега нямаше нарушения и престъпления, добави той.
Според него хората наистина са се съобразили с предварителната информация за ограничение на движението и затова е нямало сериозни предизвикателства с автомобилния транспорт в София.
Маринов отбеляза и че има напредък в обединението на всички системи за видео наблюдения. Той коментира и предстоящия туристически сезон и сигурността по морето.
Запазва се практиката да имаме съвместни полицейски патрули по Черноморието. Слънчев бряг е един от най-рисковите райони от страна на престъпност, очакваме да има проблеми, командировани са сили от страната там, каза главният комисар на МВР.
Абитуриенските балове също ще са във фокуса на МВР. Ще има полицейски кортежи на абитуриенските балове, както и цивилни коли на МВР с видео наблюдение, за да се предотвратят действията на водачите, които застрашават живота и на абитуриентите и на околните, обясни Младен Маринов.


От категорията

Борисов: Реакторите не са домати и краставици! В музей ли да ги държим? (ВИДЕО)

-1525411948.jpg

Хипотезата, че реакторите са много скъпи, се оказа невярна. И руският ...

23 май 2018 | 12:13

Борисов се срещна с еврокомисаря по миграцията

Снимки: Правителствена информационна служба-1527059938.jpg

Двамата обсъдиха напредъка в областта на миграционната реформа, както и борбата ...

23 май 2018 | 10:18

Бойко Борисов: Добре е, че Радев бе в Русия. Аз пък ще отида в Украйна!

-1525080027.jpg

Премиерът ще наблюдава финала на шампионската лига по футбол между ...

23 май 2018 | 13:46

Крум Зарков: Радев отдавна обеща, че ще извади отношенията с Русия от „ледниковия период"!

-1502948167.png

БСП винаги е подкрепяла изграждането на втората атомна електроцентрала и не е ...

23 май 2018 | 13:27

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018