Момчилград има двама нови почетни граждани - световните шампиони по плуване Петър Стойчев и по вдигане на тежести Федаил Гюлер. Снимки Община Момчилград

Номинациите направиха кмета на общината Сунай Хасан и председателят на общинския съвет Юмер Юсеин

Момчилград има двама нови почетни граждани

673 | 25 юли 2019 | 15:07

На тържествена сесия общинските съветници гласуваха единодушно званието да бъде присъдено на световните шампиони по плуване Петър Стойчев и по вдигане на тежести Федаил Гюлер


Двама нови почетни граждани има Момчилград. На тържествена сесия общинските съветници гласуваха единодушно званието да бъде присъдено на световните шампиони по плуване Петър Стойчев и по вдигане на тежести Федаил Гюлер. И двамата са родени в Момчилград.

 

Номинациите бяха направени от кмета на общината Сунай Хасан и от председателят на общинския съвет Юмер Юсеин. Мотивите бяха, че и двамата са прославили Момчилград и България по света със спортните си достижения, съобщиха от общината.

 

Съветниците взеха и друго решение на тържествената сесия - залите за тенис на маса на СКТМ "Родопи" да носят имената на известния треньор по тенис на маса Хасан Ходжаоглу и на единствената българка, станала европейски шампион в същия спорт Даниела Гергелчева.

 

В самото начало на тържествената сесия на подиума се качиха млади спортисти от Момчилград, които през тази година постигнаха успехи на различни национални първенства. Награди получиха малките тенисисти от СКТМ "Родопи" и състезателките по вдигане на тежести. Заедно с младите спортисти поздравления и аплодисменти получиха и треньорите им Мелиса Хикмет и Валентин Гемеджиев.

 


От категорията

Нинова: Щастлива съм, че пристъпваме към изпълнение на реформата в БСП!

-1573812732.jpg

Убедена съм, че няма по-справедлив, чист и демократичен избор. Решението е във ...

15 дек. 2019 | 13:44

Калоян Паргов: БСП преживява криза на демокрацията, а не разцепление

Калоян Паргов: БСП преживява криза на демокрацията, а не разцепление-1576418305.jpg

Партията не бива да допуска мислене по оста кой срещу кого е в предстоящата ...

15 дек. 2019 | 15:57

Прокурор: Ще се разследва упражнен ли е контрол при водната криза в Перник

Кадър: бТВ-1576431877.png

Прокурор Николай Цветков, говорител на Окръжната прокуратура в Перник, обясни ...

15 дек. 2019 | 19:43

Караянчева ще участва в церемония по връчване на Четвъртите годишни награди в туризма за 2019 г.

-1576045125.jpg

Целта е страната ни да бъде популяризирана като целогодишна туристическа ...

15 дек. 2019 | 18:40

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.