Момчилград има двама нови почетни граждани - световните шампиони по плуване Петър Стойчев и по вдигане на тежести Федаил Гюлер. Снимки Община Момчилград

Номинациите направиха кмета на общината Сунай Хасан и председателят на общинския съвет Юмер Юсеин

Момчилград има двама нови почетни граждани

520 | 25 юли 2019 | 15:07

На тържествена сесия общинските съветници гласуваха единодушно званието да бъде присъдено на световните шампиони по плуване Петър Стойчев и по вдигане на тежести Федаил Гюлер


Двама нови почетни граждани има Момчилград. На тържествена сесия общинските съветници гласуваха единодушно званието да бъде присъдено на световните шампиони по плуване Петър Стойчев и по вдигане на тежести Федаил Гюлер. И двамата са родени в Момчилград.

 

Номинациите бяха направени от кмета на общината Сунай Хасан и от председателят на общинския съвет Юмер Юсеин. Мотивите бяха, че и двамата са прославили Момчилград и България по света със спортните си достижения, съобщиха от общината.

 

Съветниците взеха и друго решение на тържествената сесия - залите за тенис на маса на СКТМ "Родопи" да носят имената на известния треньор по тенис на маса Хасан Ходжаоглу и на единствената българка, станала европейски шампион в същия спорт Даниела Гергелчева.

 

В самото начало на тържествената сесия на подиума се качиха млади спортисти от Момчилград, които през тази година постигнаха успехи на различни национални първенства. Награди получиха малките тенисисти от СКТМ "Родопи" и състезателките по вдигане на тежести. Заедно с младите спортисти поздравления и аплодисменти получиха и треньорите им Мелиса Хикмет и Валентин Гемеджиев.

 


От категорията

Шефът на "Спешна помощ" в Сливен с подробности за последните минути на убитата 7-годишна Кристин

Кадър bTV-1566285360.png

Предстои изслушване на екипа на линейката, обясни д-р Мариета Божидарова ...

20 авг. 2019 | 10:14

Райчев: Битката през октомври е за София. Действията на Фандъкова и Манолова са важни за кампанията

Кадър bTV-1566284491.png

Красимир Каракачанов е постигнал голяма победа на европейските избори, тъй като ...

20 авг. 2019 | 09:56

Борисов назначи Марияна Николова за председател на Съвета по киберсигурността

Марияна Николова-1542638836.jpg

Съветът по киберсигурността бе създаден на основание чл. 9, ал. 2 от Закона за ...

20 авг. 2019 | 16:23

Български ученици с медали от Международна олимпиада по информатика

Сн. Нова.тв-1566306271.jpg

Това е най-доброто постижение по медали през последните 5 години. Страната ни ...

20 авг. 2019 | 16:04

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.