Муле влезе безпрепятствено в най-охраняваното летище "Бен Гурион"

Муле влезе безпрепятствено в най-охраняваното летище "Бен Гурион" в Израел

2153 | 26 юли 2019 | 17:48

Наложило се униформените да обиколят десетината заведения в аерогарата в Тел Авив и да съберат изостанали салати, за да го примамят


Феня Декало за Епицентър.бг от Тел Авив

 

Израелският съвременен класик-писателят Давид Гросман има роман който се казва „И един кон влезе в бара..“, но действителността задмина писателското въображение. Едно муле влезе посред нощ във ВИП салона на една от най-охраняваните сгради в света - израелското международно летище „Бен Гурион“.

 

Нечаканият пътешественик пристигнал около 3 часа призори, преодолявайки всякакви препятствия. При разпита една от охранителките казала, че помислила, че е задремала и й се присънва толкова странно животно.

 

Мулето влязло в района на чекинга. Климатичната инсталация явно му харесала. Когато го забелязала, охраната поискала да го изведе, но то се запънало като магаре на баир и не искало да излиза от добре охладената зала. Наложило се униформените да обиколят десетината заведения в летището и да съберат изостанали салати, за да го примамят. Напоили го също.

 

На летището има ветеринар, който отговаря и за пансиона за кучета и котки, където заминаващите остават домашните си любимци. Той прегледал ВИП пасажера и обявил, че мулето е гладено добре, съвсем здраво е и явно не е работило много и не е било малтретирано.

 

Сутринта полицаите обиколили близките села и ферми да проверят няма ли изгубено муле, но никъде не знаели нищо за такова животно. Телевизиите и радиата издирват собственика му. В същото време всички останали пасажери не пропускат да си направят селфи с ВИП пътника и интернет изобилства от снимки на мулето. Сега май ще се наложи да му търсят осиновител. 


Муле влезе безпрепятствено в най-охраняваното летище "Бен Гурион"

Наложило се униформените да обиколят десетината заведения в аерогарата в Тел Авив и да съберат изостанали салати, за да го примамят

От категорията

Да отидеш в Сомалия доброволно и... на екскурзия!
(Галерия)

Владислав Панев в Сомалиленд.-1575749438.jpg

Н. Пр. Пуджа Капур, посланик на Индия, за любимите си места у нас и в родината ...

7 дек. 2019 | 22:16

В Бъкингамския дворец: Мелания в ярко жълто, Десислава в снежно бяло (Снимки)
(Галерия)

Сн. Инстгарам-1575448714.png

Българската президентша бе избрала един от любимите си тоалети на NEVENA, който ...

4 дек. 2019 | 10:48

Нострадамус: 2020 г. ще определи бъдещето на света
(Галерия)

-1503133886.jpg

Според Дмитрий Зима в предсказанията на големия френски пророк има строфи, в ...

3 дек. 2019 | 16:51

Мелания запали светлините на главното коледно дърво във Вашингтон (Снимки)
(Галерия)

Сн. Инстаграм-1575623847.png

Традицията за националното коледно дърво на САЩ е почти вековна. Светлините на ...

6 дек. 2019 | 11:15

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.