Муле влезе безпрепятствено в най-охраняваното летище "Бен Гурион"

Муле влезе безпрепятствено в най-охраняваното летище "Бен Гурион" в Израел

2015 | 26 юли 2019 | 17:48

Наложило се униформените да обиколят десетината заведения в аерогарата в Тел Авив и да съберат изостанали салати, за да го примамят


Феня Декало за Епицентър.бг от Тел Авив

 

Израелският съвременен класик-писателят Давид Гросман има роман който се казва „И един кон влезе в бара..“, но действителността задмина писателското въображение. Едно муле влезе посред нощ във ВИП салона на една от най-охраняваните сгради в света - израелското международно летище „Бен Гурион“.

 

Нечаканият пътешественик пристигнал около 3 часа призори, преодолявайки всякакви препятствия. При разпита една от охранителките казала, че помислила, че е задремала и й се присънва толкова странно животно.

 

Мулето влязло в района на чекинга. Климатичната инсталация явно му харесала. Когато го забелязала, охраната поискала да го изведе, но то се запънало като магаре на баир и не искало да излиза от добре охладената зала. Наложило се униформените да обиколят десетината заведения в летището и да съберат изостанали салати, за да го примамят. Напоили го също.

 

На летището има ветеринар, който отговаря и за пансиона за кучета и котки, където заминаващите остават домашните си любимци. Той прегледал ВИП пасажера и обявил, че мулето е гладено добре, съвсем здраво е и явно не е работило много и не е било малтретирано.

 

Сутринта полицаите обиколили близките села и ферми да проверят няма ли изгубено муле, но никъде не знаели нищо за такова животно. Телевизиите и радиата издирват собственика му. В същото време всички останали пасажери не пропускат да си направят селфи с ВИП пътника и интернет изобилства от снимки на мулето. Сега май ще се наложи да му търсят осиновител. 


Муле влезе безпрепятствено в най-охраняваното летище "Бен Гурион"

Наложило се униформените да обиколят десетината заведения в аерогарата в Тел Авив и да съберат изостанали салати, за да го примамят

От категорията

В събота е единственият критичен ден за месец август

За консултация и записване на час при Милена Иванова ЕАF@Ealife.bg-1566158657.jpg

Понеделник е пасивен, вторник активира ядове, четвъртък е за творчество икрасота

18 авг. 2019 | 23:03

С потомката на Йовков - Йова Станкова до Ангола и Южна Африка
(Галерия)

Йова Станкова обича да пътува и да открива нови земи-1566056965.jpg

Проф. Ева Соколова за Мароко, Египет и Германия. Анелия Талиб за Ливан

18 авг. 2019 | 14:13

Меган е невинна за ремонта! Кралицата изритала младото семейство от замъка Уиндзор
(Галерия)

-1528977316.jpg

Хари и Меган искали да избегнат големия ремонт на имението Фрогмор, Елизабет II ...

20 авг. 2019 | 16:25

Instagram акаунта на котката на Лагерфелд стана обект на съдебна битка
(Галерия)

Сн. Инстаграм-1566304368.png

Основателят на популярния блог „Дневникът на Шупет“ изказа опасения, че от ...

20 авг. 2019 | 15:30

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.