Мус от ананас и малини

Мус от ананас и малини

1851 | 12 юли 2017 | 18:00


Необходими продукти

  • 550 г почистен ананас
  • 150 г малини
  • 185 г захар
  • 500 г сметана
  • 2 с.л. ром
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • 100 г белтъци
  • За украса:
  • малини
  • листа от мента

Начин на приготвяне

Ананасът се разбива с лимоновия сок, захарта и рома. Малините се разбиват със 70 гр. захар.

В тенджера се слагат 50 мл вода с 85 г. захар, оставя се да ври 1-2 минути. Белтъците се разбиват, като постепенно се прибавя и врелия сироп.

Сметаната се разбива и се прибавя към белтъците. Разбърква се внимателно и от тази смес се отливат в отделна купа 350 г, в които се слага ананасът. Към останалата смес се прибавят малините. Изсипва се по малко от ананасовата смес в чашите, след това върху нея малко от малиновата и после отново от ананасовата смес. Декорира се с малини и мента.


От категорията

Какво да сложим на трапезата за Атанасовден - вкусни рецепти

Какво да сложим на трапезата на Атанасовден - традиционни рецепти-1516188863.jpg

17 ян. 2018 | 13:33

Какво да сготвим на Антоновден - традиционни рецепти

Какво да сготвим на Антоновден - традиционни рецепти -1516099072.jpg

16 ян. 2018 | 12:36

Шоколадово мартини

Шоколадово мартини-1515757258.jpg

12 ян. 2018 | 13:39

Фритата с чери домати и босилек

Фритата с чери домати и босилек -1515676633.jpg

11 ян. 2018 | 15:15

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018