Мусака от карфиол

Мусака от карфиол

3726 | 13 ноем. 2017 | 14:27


Необходими продукти

  • 1 кг карфиол
  • 2/3 ч.ч. масло
  • 3 глави лук
  • 1/2 ч.ч. ориз
  • 5 бр. домати
  • 3 бр. яйца
  • 3 с.л. брашно
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 50 г кашкавал
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Карфиолът се накъсва и се сварява. Лукът се задушава в масло, прибавя се оризът и се пържи до прозрачност. Сваля се от огъня и се смесва с домати, магданоз, сол и черен пипер. Прибавя се карфиолът.

Сместа се изсипва в намазана с масло тавичка и отгоре се покрива с останалите домати. Прави се заливка от яйца и мляко. Пече се в загрята фурна 15 минути.

Междувременно се прави запръжка от останалото масло и брашното, посолява се и се смесва с разбитите яйца.

Мусаката се залива с получената паста, наръсва се с настъргания кашкавал и се пече до зачервяване.


От категорията

Джинджифилови сладки

Джинджифилови сладки-1544690227.jpg

13 дек. 2018 | 10:34

Зимна салата

Зимна салата-1544452545.jpg

10 дек. 2018 | 16:35

Мераклийско свинско

-1495457356.jpg

7 дек. 2018 | 13:18

Прясна риба в съчетание с “Гевюрцтраминер“ на изба Хюгел - само в клуб "Пушкин"

Прясна риба в съчетание с “Гевюрцтраминер“ на изба Хюгел - само в клуб "Пушкин"-1544602764.jpg

А риба прясна, чиста, свежа, до снощи плувала най-волно в дълбоките води между ...

12 дек. 2018 | 10:17

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.