Мусака от карфиол

Мусака от карфиол

2254 | 13 ноем. 2017 | 14:27


Необходими продукти

  • 1 кг карфиол
  • 2/3 ч.ч. масло
  • 3 глави лук
  • 1/2 ч.ч. ориз
  • 5 бр. домати
  • 3 бр. яйца
  • 3 с.л. брашно
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 50 г кашкавал
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Карфиолът се накъсва и се сварява. Лукът се задушава в масло, прибавя се оризът и се пържи до прозрачност. Сваля се от огъня и се смесва с домати, магданоз, сол и черен пипер. Прибавя се карфиолът.

Сместа се изсипва в намазана с масло тавичка и отгоре се покрива с останалите домати. Прави се заливка от яйца и мляко. Пече се в загрята фурна 15 минути.

Междувременно се прави запръжка от останалото масло и брашното, посолява се и се смесва с разбитите яйца.

Мусаката се залива с получената паста, наръсва се с настъргания кашкавал и се пече до зачервяване.


От категорията

Карамелени круши

Карамелени круши-1511434256.jpg

23 ноем. 2017 | 12:48

Жадната монахиня

Жадната монахиня-1511348167.jpg

22 ноем. 2017 | 12:53

Проф. Байкова съветва какво да хапваме по време на Коледните пости

-1471001764.jpg

За да се използват постите за редуциране на определени килограми, трябва човек ...

16 ноем. 2017 | 11:24

Какво да хапваме по време на Коледните пости - вкусни рецепти

-1479187802.jpg

15 ноем. 2017 | 16:25

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.