Мусака от карфиол

Мусака от карфиол

3273 | 13 ноем. 2017 | 14:27


Необходими продукти

  • 1 кг карфиол
  • 2/3 ч.ч. масло
  • 3 глави лук
  • 1/2 ч.ч. ориз
  • 5 бр. домати
  • 3 бр. яйца
  • 3 с.л. брашно
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 50 г кашкавал
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Карфиолът се накъсва и се сварява. Лукът се задушава в масло, прибавя се оризът и се пържи до прозрачност. Сваля се от огъня и се смесва с домати, магданоз, сол и черен пипер. Прибавя се карфиолът.

Сместа се изсипва в намазана с масло тавичка и отгоре се покрива с останалите домати. Прави се заливка от яйца и мляко. Пече се в загрята фурна 15 минути.

Междувременно се прави запръжка от останалото масло и брашното, посолява се и се смесва с разбитите яйца.

Мусаката се залива с получената паста, наръсва се с настъргания кашкавал и се пече до зачервяване.


От категорията

Какво да сготвим на Еньовден - традиционни рецепти с полезни билки

-1435143946.jpg

22 юни 2018 | 16:38

Огретен със сезонни зеленчуци

Огретен със сезонни зеленчуци-1529334373.jpg

18 юни 2018 | 18:01

Салата "Лютика" по традиционна българска рецепта

Салата "Лютика" по традиционна българска рецепта-1528984935.jpg

14 юни 2018 | 16:59

Черешов фъч

Черешов фъч-1528713887.jpg

11 юни 2018 | 13:43

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.