Мусака с патладжани

10240 | 12 март 2015 | 07:23


Необходими продукти
8-10 картофа (по-големички)
2-3 патладжана
5-6 червени
чушки
6-7 домата
100 мл олио
сол
черен пипер
един пилешки бульон

Начин на приготвяне
1. Измийте и нарежете патладжаните на кръгчета. В тиган с олио ги запържете леко от двете страни, колкото да омекнат.
2. Опечете чушките, обелете ги, почистете ги от семките. Обелете и нарежете картофите на кръгчета с дебелина 3-4 мм. Нарежете на кръгчета и доматите.
3. В дълбока намазана с олио тава редете един слой картофи, отгоре един слой от изпържените патладжани, един слой домати и един слой чушки, после пак слой патладжани, картофи и така до изчерпване на подготвените продукти, като най-отгоре да остане слой домати. Поръсете малко олио, сол и черен пипер на вкус.
4. Разтворете бульона в 300-400 мл гореща вода и залейте с него зеленчуците. Покрийте та- вата с фолио и я сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна. Щом ястието започне да ври, намалете огъня.
5. Печете мусаката на умерен огън около 25-30 минути. После отстранете фолиото и печете още 10 минути. Сервирайте я топла. По желание може да направите заливка.


От категорията

Печен патладжан със сирене по гръцки

Печен патладжан със сирене по гръцки-1596117176.jpg

30 юли 2020 | 16:52

Изба „Вила Мелник“ е в Топ 50 на най-добрите винарни в света
(Видео)

Изба „Вила Мелник“  е в Топ 50 на най-добрите винарни в света-1595360597.jpg

Българските производители са на 39-то място в компанията на световноизвестни ...

21 юли 2020 | 22:39

Лятна манджа с тиквички и маслини
(Видео)

Лятна манджа с тиквички и маслини-1594030315.jpg

6 юли 2020 | 13:11

Сладкиш с череши
(Видео)

Сладкиш с череши-1592903078.jpg

23 юни 2020 | 12:04