Мусака с патладжани

10989 | 12 март 2015 | 07:23


Необходими продукти
8-10 картофа (по-големички)
2-3 патладжана
5-6 червени
чушки
6-7 домата
100 мл олио
сол
черен пипер
един пилешки бульон

Начин на приготвяне
1. Измийте и нарежете патладжаните на кръгчета. В тиган с олио ги запържете леко от двете страни, колкото да омекнат.
2. Опечете чушките, обелете ги, почистете ги от семките. Обелете и нарежете картофите на кръгчета с дебелина 3-4 мм. Нарежете на кръгчета и доматите.
3. В дълбока намазана с олио тава редете един слой картофи, отгоре един слой от изпържените патладжани, един слой домати и един слой чушки, после пак слой патладжани, картофи и така до изчерпване на подготвените продукти, като най-отгоре да остане слой домати. Поръсете малко олио, сол и черен пипер на вкус.
4. Разтворете бульона в 300-400 мл гореща вода и залейте с него зеленчуците. Покрийте та- вата с фолио и я сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна. Щом ястието започне да ври, намалете огъня.
5. Печете мусаката на умерен огън около 25-30 минути. После отстранете фолиото и печете още 10 минути. Сервирайте я топла. По желание може да направите заливка.


От категорията

Лазаня с кайма и сос Бешамел

Лазаня с кайма и сос Бешамел-1632143231.jpg

20 септ. 2021 | 16:06

Какво да сготвим на Кръстовден според обичая

-1505314994.jpg

14 септ. 2021 | 11:10

Какво да сготвим на Малка Богородица - вкусни рецепти

-1504793746.jpg

8 септ. 2021 | 10:22

Бърза туршия със зеле, моркови, целина и чушки

-1475748435.jpg

2 септ. 2021 | 15:26