Мусака с патладжани

5608 | 12 март 2015 | 07:23


Необходими продукти
8-10 картофа (по-големички)
2-3 патладжана
5-6 червени
чушки
6-7 домата
100 мл олио
сол
черен пипер
един пилешки бульон

Начин на приготвяне
1. Измийте и нарежете патладжаните на кръгчета. В тиган с олио ги запържете леко от двете страни, колкото да омекнат.
2. Опечете чушките, обелете ги, почистете ги от семките. Обелете и нарежете картофите на кръгчета с дебелина 3-4 мм. Нарежете на кръгчета и доматите.
3. В дълбока намазана с олио тава редете един слой картофи, отгоре един слой от изпържените патладжани, един слой домати и един слой чушки, после пак слой патладжани, картофи и така до изчерпване на подготвените продукти, като най-отгоре да остане слой домати. Поръсете малко олио, сол и черен пипер на вкус.
4. Разтворете бульона в 300-400 мл гореща вода и залейте с него зеленчуците. Покрийте та- вата с фолио и я сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна. Щом ястието започне да ври, намалете огъня.
5. Печете мусаката на умерен огън около 25-30 минути. После отстранете фолиото и печете още 10 минути. Сервирайте я топла. По желание може да направите заливка.


От категорията

Какво да сготвим на Атанасовден според традицията – вкусни рецепти

-1543834129.jpg

17 ян. 2020 | 13:23

Рецепти за Антоновден – раздава се содена пита за умилостивяване на Баба Шарка

-1547639775.jpg

16 ян. 2020 | 11:10

Свинско с праз

Свинско с праз-1578928156.jpg

13 ян. 2020 | 17:08

Какво да сложим на трапезата на Ивановден – традиционни рецепти

-1515146997.jpg

7 ян. 2020 | 09:43

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.