Ежедневно ще бъдат дезинфекцирани и детските площадки

На първи юни отварят врати детските градини в община Кирково

805 | 27 май 2020 | 17:25

По разпореждане на кмета на общината господин Шинаси Сюлейман на директорите на детските градини е възложено да осъществят предварително необходимите строги санитарно – хигиенни дейности, както и да създадат и въведат организация за работа


Считано от 1 юни детските градини на територията на община Кирково отварят врати за посещение от деца.


По разпореждане на кмета на общината господин Шинаси Сюлейман на директорите на детските градини е възложено да осъществят предварително необходимите строги санитарно – хигиенни дейности, както и да създадат и въведат организация за работа, спрямо характера на съответната институция при стриктно спазване на указаните от Министерството на здравеопазването, Министерството на образованието и науката и/или друг държавен орган и/или институция мерки за организиране на дейностите в детските градини след възстановяване на прием на деца.


Макар, че детските градини се отварят за посещение от всички деца, в настоящата ситуация единствената сигурна и безопасна среда с гарантирана физическа дистанция е домашната, затова е препоръчително децата, за които има възможност да се грижи възрастен, да останат вкъщи. Това съобщиха от община Кирково.


Подновяването на посещенията може да стане само по желание на родителите и с изричното условие, че са запознати и декларират, че ще спазват новите правила за работа на детската градина. Това ще става с подписване на декларация за информирано съгласие, която е публикувана на сайта на община Кирково. Декларацията е изготвена от Министерството на образованието.


Най-малко четири пъти дневно ще бъдат дезинфекцирани всички помещения в сградите на детските градини. Най-малко два пъти на ден ще бъдат почиствани играчките, а тези за които това е невъзможно, няма да бъдат достъпни за децата.


Ежедневно ще бъдат дезинфекцирани и детските площадки.


Всяка сутрин здравословното състояние на децата ще се проверява от медицинския персонал, като в случай на констатиране на признаци на заболяване на детето може да бъде отказано приемане. Ако детето е с температура или грипоподобни симптоми, то трябва да си остане вкъщи до пълното му оздравяване.


За деца с хронични заболявания или специални образователни потребности е необходима предварителна консултация с личния лекар.


Повече ще е времето, което децата ще прекарват навън, стига метеорологичните условя да го позволяват. При игрите навън ще се следи заедно да бъдат само децата от една група, тъй като е необходима физическа дистанция между различните групи.


Родителите ще придружават детето само до мястото на прием, без да влизат в сградата на детската градина, освен ако не бъдат помолени за това.


От категорията

Симеон II за багерите в Рила: Кощунство! Как е възможно подобно безхаберие!

-1552469129.jpg

Ако трябва да се намери работа за багерите - да ги пратят там, където е нужно, ...

3 юли 2020 | 15:44

Радев: Прокуратурата осигурява безнаказаност на корупцията във властта. Да се извадят всички чатове!

Снимка БГНЕС-1593768569.jpg

Единственият начин прокуратурата да покаже, че не действа селективно и ...

3 юли 2020 | 12:26

Става страшно! 182 нови случая на коронавирус за последното денонощие! Седем са починали

Става страшно! 182 нови случая на коронавирус за последното денонощие! Седем са починали-1593813928.jpg

Излекувани общо са 2892 души.Хоспитализирани са 450 човека, 29 са в интензивно ...

4 юли 2020 | 01:04

Емил Радев: Ако за 10 години кредиторът не е успял да събере дълга, той трябва да отпадне

-1570114889.png

Според него в момента задълженията към колекторите са милиарди

3 юли 2020 | 18:00