Снимка Пресцентър на БСП

Евродепутатите-социалисти откриват офис в града

Над хиляда социалисти от Ямбол и областта тръгват за Бузлуджа

1201 | 17 юли 2017 | 14:29

Управляващите не искат нищо да се случва по инициатива на опозицията, заяви депутатът Кристиан Вигенин


Над хиляда социалисти от Ямбол и областта се очаква да отбележат на връх Бузлуджа годишнината от учредяването на Българската социалистическа партия.

 

Това съобщиха на съвместна пресконференция народните представители Кристиан Вигенин и Николай Пенев, областният лидер на партията Митко Андонов и председателката на БСП в Ямбол Катя Георгиева.

 

Най-мащабното национално политическо събиране в България, организирано от БСП, по традиция ще се състои в последната събота на месец юли.

 

Журналистите бяха информирани за стартиралия двегодишен проект на общинската организация на БСП – град Ямбол за обучение по местно самоуправление на младежи и хора в активна възраст. На откриването на проекта са присъствали народните представители Кристиан Вигенин и Николай Пенев, както и Атанас Телчаров – зам.-председател на Младежкото обединение в БСП. "Дългосрочната цел на БСП е да управлява  Ямбол в мандата 2019-2023 година. Управление в полза на гражданите, обаче, се прави с подготвени хора във всяка една от секторните политики на общината", подчерта лидерът на БСП в града Катя Георгиева.

 

Народният представител Николай Пенев е отправил писмен въпрос към министъра на финансите Владислав Горанов, като продължение на отвореното писмо на групата общински съветници на БСП относно планираната продажба на помещенията, в които сега се намира Салонът за обслужване на клиенти на Националната агенция за приходите – офис Ямбол. В отговора си министърът посочва, че все още текат разговори между община Ямбол, МФ и НАП за намиране на трайно решение на този сериозен проблем за ямболските граждани.

 

Кристиан Вигенин, председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, изрази разочарование от равнището на проведеното по инициатива на "БСП за България" в петък разискване относно Бялата книга на Европейската комисия за бъдещето на Европа. "Управляващото мнозинство отхвърли предложения от БСП проект за решение, с който правителството щеше да бъде задължено да представи анализ и съответно - позиция на България по бъдещото развитие на Европейския съюз. Вместо това, те възложиха на външния министър да информира Комисията по външна политика за развитието на дискусията по въпроса на европейско равнище. Този пасивен подход, в който България участва без позиция и просто се присъединява към едно или друго решение, е необясним и безотговорен.", обясни Кристиан Вигенин и заяви, че натискът от страна на БСП по този въпрос ще продължи. Той изрази виждането си, че управляващите просто не искат нищо да се случва по инициатива на опозицията, като даде пример с внесен от него законопроект за изменение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол, с който ще се спре възможността да се разграбва собственост на предприятия, които са в т.нар. Забранителен списък. Разглеждането на законопроекта е било отложено с аргумента, че правителството подготвя същите предложения и когато бъдат внесени ще се гледат едновременно.

 

Кристиан Вигенин информира медиите, че от днес в Ямбол започва работа офис на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент, като официалното откриване ще се състои в началото на новия политически сезон през септември с участието на лидера на ПЕС Сергей Станишев.


От категорията

Борисов праща 200 000 чиновници и полицаи да стоят до дупките по пътищата, докато не ги напълнят!

Снимка: Министерски съвет-1521464655.jpg

Полицията – ако трябва, една част от нея поема контрола на пътищата и стоят до ...

19 март 2018 | 14:58

Нинова към Борисов: 200 000 чиновници ще стоят в дупките по пътищата. А колко са в затвора?

-1519557295.jpg

В следващите месеци държавата ще е блокирана. Българи, през този период не се ...

19 март 2018 | 17:14

Мария Габриел: Фалшивите новини застрашават и здравето на хората

Снимка Кадър БТВ-1521476612.jpg

Еврокомисарят даде пример с публикациите за „чудодейни” лекове за тежки ...

19 март 2018 | 18:22

Радев поздрави Путин по повод преизбирането му за президент на Руската федерация

Радев поздрави Путин-1521471157.jpg

„Надявам се заедно да работим за разгръщането на съществуващия потенциал на ...

19 март 2018 | 16:50

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018