Намерен ли е осмият, спасил се от горящия автобус?

Шади Салех вече е изписан от болницата.

Мистерия! Намерен ли е осмият, спасил се от горящия автобус?

4122 | 26 ноем. 2021 | 08:35

В редакцията се обади Шади Салех, съобщи БНТ. Той обясни, че няма нищо общо с катастрофата. Български гражданин е. А в събота е приет в травматологията на "Пирогов" заради счупена ръка.


Снощи се разплете мистерията - защо има разминаване между списъка с ранени от катастрофата в "Пирогов" и списъка с участниците в пътуването на македонската туристическа фирма.


В редакцията се обади Шади Салех, съобщи БНТ. Той обясни, че няма нищо общо с катастрофата. Български гражданин е. А в събота е приет в травматологията на "Пирогов" заради счупена ръка. Оказва се, че в клиниката по погрешка са го вписали в списъка с ранените от магистрала "Струма". Салех вече е изписан от болницата.

 

По-рано се появиха спекулации, че има осми оцелял, който е избягал от болницата - според една от версиите, става дума за нелегален бежанец, а според македонски медии става дума за човек, който се качил на автостоп на територията на страната ни. Записаният като осми оцелял - Шади Салех, е български гражданин и няма нищо общо с катастрофата. В събота той е приет в травматологията на "Пирогов" заради счупена ръка. В клиниката по погрешка са го вписали в списъка с ранените от магистрала "Струма". Салех вече е изписан легално от болницата и не става дума за бягство.Объркването беше засилено от думите на един от приетите в "Пирогов" пътници от катастрофиралия на автомагистрала "Струма" автобус - според него са спасени осем души. Експерти обаче предупреждават, че поради шока от трагичния инцидент, впечатленията на оцелелите може да са неточни и подвеждащи.

 

Мистерия обаче остава има ли осми, който бил изведен през прозореца на горящия автобус и къде е той. Първоначалната информация бе за 45 жертви. След това официално бе съобщено за 46. Докато в четвъртък говорителят на главния прокурор Сийка Милева направи невероятно разкритие.   Намерихме 44 трупа. 7 са оцелелите. Остава голямата загадка къде е осмото лице, каза Милева и съобщи, че е говорила с мъж в "Пирогов", който й казал, че се спасили 8 души. Тя му казала, че оцелелите са 7, но той бил категоричен - 8 се спасили през прозореца, броил ги! Работим по тази версии. Може да се касае и за недобър спомен на свидетеля, допълни Милева.На "Капитан Андреево" е регистрирано, че в автобуса е имало 52 души. Ние намерихме 44 тела, в болница имаме 7 души. Това означава, че един от пътниците се е прекачил някъде, разясни Борислав Сарафов.

На бензиностанцията потвърдили, че пътници се разменяли между автобусите.

 

Но нови данни от Скопие внасят още по-голямо объркване.Директорът Института по съдебна медицина в Скопие Александър Станков е коментирал по телефона за „Слободен печат“, че са изследвани 44 цели тела на загинали в адската катастрофа.

Станков обаче твърди, че е видял и части от 45-о тяло. Така остава загадка има ли още един спасен и къде е той.

 


От категорията

Радев и Йотова положиха клетва в парламента, ГЕРБ напуснаха демонстративно залата
(Видео)

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова положиха клетва за втория си мандат пред Народното събрание-1642580125.png

Президентът Румен Радев ще положи венец и ще отдаде почит пред загиналите за ...

19 ян. 2022 | 08:05

Добромир Живков: Президентът трябва да се върне в позицията на балансьор и обединител на нацията
(Видео)

Добромир Живков-1478008861.jpg

Правителството и коалицията ще започнат да търпят имиджови загуби, ако в ...

19 ян. 2022 | 09:14

"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в част от ж.к. „Зона Б-18“
(Видео)

"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в част от ж.к. „Зона Б-18“-1590999253.png

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа ...

19 ян. 2022 | 10:54

Лъчезар Томов: Планът за справяне с кризата е лош, не се спазва и не се налага
(Видео)

Лъчезар Томов-1634192389.jpg

Сегашните официално обявени в статистиката случаи трябва да се умножат по 5 или ...

19 ян. 2022 | 10:54