В някои от населените места загубите са били 90%. Вината е и във ВиК дружеството, заяви той

Шефът на ВиК-Перник Иван Витанов ще бъде освободен от поста си днес, обеща Нанков

3598 | 20 ноем. 2019 | 15:55

Липсата на диалог в ръководството на ВиК дружеството, е сред основните причини за кризата. Грешката на Витанов е, че не е осведомил община Перник месец по-рано, каза зам.-министърът на регионалното развитие


Във връзка с водната криза в Перник, зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков даде извънреден брифинг в града.

"Ще предприемем мерки с Община Перник. Вече имаме и изводи от 7-дневната проверка. Полезният обем на язовира е 20 млн. кубически метра. Хидроложките доклади показват, че притокът на водата на язовир Студена е бил 4 пъти по-малко от януари до октомври тази година. През 2019 година притокът на вода е бил 11 млн. куб. метра, а през 2018 година - 40 млн.куб.метра", заяви Нанков.

"Огромни са проблемите в ВиК-Перник. Фактурираните количества, достигнали до абонатите са 3 млн. куб литра. Неотчетените води са над 10 млн.куб метра. 76% е загубата на вода, за съжаление на всички", разкри зам.-министърът на регионалното развитие.

"Вторият огромен проблем е старата и амортизирана водопреносна мрежа. В някои от населените места загубите са били 90%. Вината е и във ВиК дружеството", коментира още Нанков.

"Липсата на диалог в ръководството на ВиК дружеството е сред основните причини за кризата. Грешката на Витанов е, че не е осведомил Община Перник месец по-рано. Засушаването е друга причина, а и авариите, които са над 2700 за 2019 г.", заяви той и допълни, че още днес директорът на ВиК-Перник инж. Иван Витанов ще бъде освободен от поста си.

"Има внушение, че ремонтът на язовира е довел до засушаването. Избрахме най-скъпия способ за ремонт – с водолази и без прекъсване на водоснабдяването", заяви зам.-министърът на регионалното развитие.

"Режимът ще продължи поне до април 2020 г. По-голямата част от другите водни източници също са пресъхнали. Те не са бъдеща алтернатива за водоснабдяване", каза още той.

"Финансовото състояние на ВиК-Перник не е сред най-лошите. Ще обезпечим големите финансови проблеми пред дружеството. Има вариант е за кредит. Ще видим какво ще направи бъдещето ръководство на дружеството", завърши Николай Нанков.

 

Източник Novini.bg


От категорията

Проф. Кирил Топалов: 24 май е празник на българската азбука и култура, славянска писменост няма!

Проф. Кирил Топалов-1421594897.jpg

Кирил и Методий създават глаголицата върху старобългарския език, можем да го ...

25 май 2020 | 13:24

Корнелия Нинова във Враца: Представяме ви ясен и конкретен план за развитие на Северозапада

Снимки: БСП-1590411702.jpg

Лдерът на левицата обясни, че икономическите и социални последици от кризата ще ...

25 май 2020 | 15:59

Валери Найденов: "Байдънгейт" е много повече от "Уотъргейт"

Валери Найденов-1587380119.jpg

"Скандалите ще ескалират и тепърва ще започнат разкритията, които ще ...

25 май 2020 | 17:51

Тодор Чобанов: Не водете детето на градина при над 37,3° температура, не носете играчки от вкъщи

Тодор Чобанов-1539584479.jpg

Трябва да се носят торбички за обувките на децата, продължава тестването на ...

25 май 2020 | 17:40

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


mathur


20 ноем. 2019 | 18:01Абе нанков ,некадърник от теб трябва да започне чистката бе....


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


20 ноем. 2019 | 16:28Трябва да се започне от EVN проекта "Горна Арда" И се пусне на търг проекта за прехвърляне водите на Места към Въча . Този проект от 1978 е мечтата на българските хидроинженери. Има проект и за Струма и язовири в Северна България. Добруджа и Лудогорието седят върху огромно водно езеро. Добре, че там не минаха проектите за шистов газ. Трябва да се ускори АЕЦ Белене и си осигурим ток до края на века. Така ще хармонизираме регионите. Ще живне Северма България, ще се намалят загубите от пренос за Източна България и създаде поминък за хиляди дребни и средни фирми там. Трябва да се инвестира в Железниците , да се развие еко транспорта с електрически автобуси и леки автомобили, като се инвестира в тяхното производство от държавни и частни големи компании.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Анани Ананиев


21 ноем. 2019 | 06:56Разбира се, Степанов, как няма да съм горд. Досега имахме само философ хидроинженер, А сега вече имаме хидроинженер макроикономист програмист научен комунист. Че то си е гордост! А Гошо Тарабата, го наричам Гошо Тарабата, защото иначе трябва да го наричам с по лоши имена престъпник, убиец, предател, пияница...


Димитър Степанов


21 ноем. 2019 | 00:11Радвам се, Ананчо, че си горд с мен. Още по горд ще ставаш след мои коментари, които ти набиват убедително тъпото канче. Вервай ми!


Димитър Степанов


21 ноем. 2019 | 00:08Той каза на фашистите, че българският народ не е див и варварски., защото когато в Германия аристокраиуята е говорила само с конете си на немски в България свети Кирил и Методий са разнасяли кирилицата. И още нещо не знаеш. В Латинска Америка има три идола. Фидел Кастро, Че Гевара, Георги Димитров. В САЩ през времето на Маккартизма Анджела Дейвис се защити от смъртно наказание, като използува защитните речи на Димитров в Лайпциг. Прочети книгата на Павел Писарев. Той е от заможно семейство, баща царски офицер, майка германка, той самият съпруг на внучката на Коларов и сега с много леви възгледи. Той заявява, че бомбардировките в България са спрени от Сталин към съюзниците след молба от Димитров. За да няма орязване на теритирии на България пак помага влиянието на Димитрив в Москва. Димитров заплати с живота си, заради формата на народна демокрация , а не съветска вкаст и заради ТКЗС, а не колхози. Това за смъртта на Димитров в Боривиха твър


Димитър Степанов


20 ноем. 2019 | 23:53Остави фоерверките и изцепките. Маоизмът е вид сталинизъм. Аз съм твърд антисталинист и съм го доказал в коментарите си многократно. Давам си сметката, че ако бях живял при сталинизма щях да съм в лагер, защото никога не съм си мълчал, нито сега , нито през сициализма. А ти си се свивал в храстите най малко, ако не и повече. Само едно те съветвам да не правиш. Ако си нормален човек и честен българин ще ме послушаш. Престани да наричаш Георги Димитров с тези простотии. Дори германците, които го съдиха в 1933 го уважаваха. Цяла Европа следеше прицеса със затаен дъх и бе на страната на Димитров. Организираха милионни митинги в Лондон и Париж. Поканиха там майка му баба Парашкева. Димитров сам се защити на немски, който сам е научил и защити достойно България. Той каза на фашистите, че бъкгарският народ не е див и варварски., защото когато в Германия аристокраиуята е говорила само с конете си на немски в България свети Кирил и Методий са разнас


Анани Ананиев


20 ноем. 2019 | 23:09Вие, Степанов, сте първият по рода си хидроинженер макроикономист. Надявам се, че вашата специалност скоро ще започне да се преподава в Харвард и Йейл. Горд съм, че родната Партия е откърмила такива всестранно развити личности като вас. Води ни, Партийо любима!!!


Димитър Степанов


20 ноем. 2019 | 23:07Да, не отричам за комсомолци и членове на БКП от средния и низш ешалон, че придобиха активи. Те, обаче напуснаха БКП моментално. Това си бяха кариеристи и събитията ги извадиха на светло. Много от тях се преместиха бързо в СДС и десницата. и кой им даде активите? Костов. Че то след Освобождението не бе ли така? А след 9.9.1944та маса хора, обслужващи старите режими или децата им не се ли настаниха при червените? Българинът винаги е бил конформист, барабар Петко с мъжете. Такива като мен си истанаха верни на идеалите и те не са малко.


Анани Ананиев


20 ноем. 2019 | 23:03Чудесно Степанов, адмирирам вашето мнение. Чудесно е, че имате мнение. Вашето мнение е великолепно. Имате невероятно мнение, възхитително, неотразимо. На следващата манифестация ще носят вашия плакат редом с тези на Сталин, Мао и Гошо Тарабата....


Димитър Степанов


20 ноем. 2019 | 23:00То това предприятие бе приватизирано от Костовата приватизация. При нея всички стават акционери. После Нинова си продава акциите и напуска предприятието. Та при други то фалира. Нали уж частникът бил по добър стопанин от държавата. Аз мисля, че това е химерата на СДС. Тези неща не зависят от формите на собственост, а от мениджърите на предприятията.. Като има добро менаджиране и в едния вид сибственост и в другия предприятието работи добре и обратното. Да не би държавно крупни компании в западни държави да са зле? Точно в инфраструктурни области трябва да е държавно, защото няма по мощно от държавата. Това важи както за социалозма, така и за държавния капитализъм. Моето мнение е, че България трябва да смени икономическия модел и от неолиберален капитализъм да премине към държавен капитализъм в крупни структурни отрасли, както са Южна Корея, азиатските тигри, Китай, Япония и дори една Турция. Тогава ше имаме двойно по високи ръстиве и шанс да


Анани Ананиев


20 ноем. 2019 | 22:44Интересно, как с тия отличия докара "Техноимпекс" до фалит, а най старата партия до разпад. Но хубаво, съжалявам, нека ми прости. Заводите ги придобиха комсомолци, много умни като Банев например... голф иглищата ги придобиха много умни социолози като Райчев например... наистина съм в грешка, тя, простата женица само едно предприятие е разсипала, какво толкова...


Димитър Степанов


20 ноем. 2019 | 22:32Нинова няма заводи. Кажи си реалното име и адрес, за да те осъди. Тя не е проста женица, защото е завърпила в София националната класическа гимназия с пълно отличие. След това е завършила Софийски университет право също с пълно отличие. Била е следовател в национална следствена служба, Зам министър на енергетиката, народен представител, а сега председател на най старата българска партия на 128 години. А ти си едно елементарно , полуграмотно, злобно, фашизирано историче, архиварче. Ти си едно парвеню, което лиже задника първо на СДС, после на НДСВ, сега на Герб.


Анани Ананиев


20 ноем. 2019 | 22:00Тези заводи, Степанов, комунисти ги придобиха. Например една комунистка на име Корнелия Нинова. Проста женица, но устата, да сте чувал за нея?....


Димитър Степанов


20 ноем. 2019 | 21:57Ананчо, четвърти път няма да има. Чакам доказателства за Софийска вода. . Вода няма защото вашите герберасти източиха язовира за ток от централата му и защото не се грижат за язовира и главните колектори за доставка на водата. Не комунист например, а герберасти в случая реално. Лошите стопани герберастите го направиха. Мантрата за добрият стопанин частник рухна с рухването на много заводи. След вашата Костова приватизация закрихте десетки хиляди заводи. Що не ходиш да си четеш историйката, бе историче фашизирано.


Анани Ананиев


20 ноем. 2019 | 21:37Степанов, вече явно ви хваща склерозата, но аз няколко пъти ви казах, че не говоря за цени, а за ресурси. Един частен стопанин никога не би допуснал ресурсът му просто да изтече. А един лош стопанин, комунист например, просто ще го пропилее, както и става в Перник. А цената няма значение. И 100 лева да е кубика, като няма вода, все тая...


Димитър Степанов


20 ноем. 2019 | 21:28Казах, Ананчо, четвърти път обяснения няма да има. Единствено чакам от теб факти и документи, че концесионерът на София не включва загубите от течове на тръбите в цената си! Не ми се измазулвай, като гущерче с общи лакърдии.


Анани Ананиев


20 ноем. 2019 | 20:19Разбира се, на четвъртия път, Степанов, я ще се обявите за жив бог на земята, я ще тръгнете да превземате Москва, друго не съм и очаквал от вас, безпогрешния, Повелителя на информационните системи... и на мухите, ако разбирате, какво имам предвид, но се съмнявам....


Димитър Степанов


20 ноем. 2019 | 20:16И единствено чакам от теб факти и документи, че концесионерът на София не включва загубите от течове на тръбите в цената си! Не ми се измазулвай, като гущерче с общи лакърдии.


Димитър Степанов


20 ноем. 2019 | 20:14Дрън, дрън , простотии Ананчеви. Не съм ти обущар, ти си такъв. Аз пък ти казвам, "класико", че за да направиш цялостна информационна система на дадена компания, трябва детайлно да познаваш нейната икономическа и производствена дейност. Това колко пъти да ти се набива в седесарската циментова глава. Аз ще ти кажа една друга класическа истина. Обясних веднъж. Не ме разбраха. Обясних втори път. Пак не ме разбраха. Обясних трети път. Аз вече го разбрах. Те пак не ме рабраха. Четвърти път Ананчо за теб няма да има.


Анани Ананиев


20 ноем. 2019 | 20:11О, явно правите и информационни системи на психиатрията, и там сте абсолютно компетентен... знаех си.... Вижте, дали аз съм кретен, или не, не е толкова важно, аз съм обикновен човек, не си въоъбразявам, че с мен изгрява слънцето, че с мен залязва, че аз знам всичко като вас и колегите ви Наполеон, Хитлер, Сталин, Мусолини...


Димитър Степанов


20 ноем. 2019 | 20:05Виж бе, въздух под налягане. Моите колеги, които имат системи на ВИК, отлично знаят как се формира цената на водата и какво влиза в нея, защото програмите въвеждат показанията и издават фактурите, глупако! Ти се оказа абсолютен кретен!


Анани Ананиев


20 ноем. 2019 | 19:54Вие, Степанов, с вашите системи поклон. Но за съжаление, не сте правили информационни системи на древните класически автори. А един от тях е казвал: "Обущарю, не по далече от обувките". Разбирате ли, Степанов или не разбирате? Трябва ли ви информационна система да разберете това, което ви казва класикът?...


Димитър Степанов


20 ноем. 2019 | 19:51За теб да, изглежда комично, но за един човек правил такива системи, като мен е реалност. И такива познания в много области имат всички колеги, правили големи интегрирани системи в много различни отрасли. И те , ако четат веднага ще ме разберат, за разлика от такива като теб.


Анани Ананиев


20 ноем. 2019 | 19:49Тоест, казвате, че като сте правил информационни системи, разбирате от всичко? Знаете къде и как да се правят язовири? Знаете как се правят коремни операции? Знаете как се пише учебник по химия?... Плашите ме... Да сте правил информационни системи за психиатрията?....


Димитър Степанов


20 ноем. 2019 | 19:48Това за разтоварване. Та първият етап на разработката е определяне на спесификациите. Това са характеристиките на дейностите. Това означава детаилно изучаване на икономическите и производствени дейности на компанията. После се определя входовете и изходите на системата. Определя се схемата на базата данни и алгоритмите на етапи техничесески и работен проект. Накрая следва етап внедряване с масов контролен пример и въвеждане в промишлена експлоатация. Изброявам ти тези неща най общо, за да разбереш, че за да наоравим тези системи трябва детайлно да се запознаем с икономическата и производствената дейност на обекта в различните сфери, където правим проекти. Затова зная детайлно много неща от различни отрасли, където имам системи. Ти това няма как да го знаеш, защото никога не си бил разработчик на подобни системи и само дрънкаш тук врелеи некипели.


Димитър Степанов


20 ноем. 2019 | 19:47Ананчо, ти си както казваха шопите от Дървеница, като развален телевизор. Ни приемаш , ни предаваш. Не разбирам от всичко, а имам широка обща култура от много отрасли, защото съм им правил информационни системи. А сега слушай внимателно. За да направиш интегрирани информационни системи в тези отрасли и после напишеш софтуера то трябва да проучиш тяхната производствена и икономическа дейност. Има една безценна книга на ръководителя на разработвашите звена в IBM Д. Фокс, който е на тази длъжност 16 години и книгата му се казва "Принципи на разработване на програмното осигуряване" . Аз съм работил само с американски софтуер през живота си. Техният стил на писане е забележителен. Та той е дал реалните етапи за разработка на програмно осигуряване и е написал с чувство за хумор етапите след разработката.. Тези от хумора са следните; 1. Търсене на виновните. 2. Наказване на невинните. 3. Награждаване на неучаствалите в работата. Това за


Анани Ананиев


20 ноем. 2019 | 18:59И кой от тези институти е хидроинженерски моля ви, отбележете, че никога не съм се опитвал да ви иронизирам по онтошение на програмиране, компютърни науки и други такива. Но когато човек започне да се бие по гърдите, че разбира от всичко, обикновено резултата е, че става така, малко комично...


Димитър Степанов


20 ноем. 2019 | 18:58Ананчо, както винаги не можете нищо конкретно да опровергаете, защото сте гола вода по всичко. Може преводът ми да е тъп, но вашият въобще липсва бе, Ананчо. Няма го никъде, защото не можете нищо!


Димитър Степанов


20 ноем. 2019 | 18:47Що се отнася до рабфаците, там завършваха сегашните седесари и герберасти, което личи от действията им. Аз съм с отлична диплома от средното образование и влязох и в двата института веднага(повече от два не разрешаваха) в най първите специалности. Те много от сегашните Вузове са по слаби от рабфаците тогава.


Анани Ананиев


20 ноем. 2019 | 18:43Степанов, не мога да ви опровергая, вие сте като Гугъл преводач, всичко знаете, всичко разбирате, само дето преводът ви е тъп....


Димитър Степанов


20 ноем. 2019 | 18:41Както виждаш, Ананиев, не пиша само за водния сектор, а за много повече неща. Хайде чакам конкретни оборвания по това, което съм написал под статиите. Досега в нашите спорове само празни дрънканици има от теб и нищо конкретно за оборване. Е да това са стари седесарски дрънканици от тяхната изветряла дискотека.


Димитър Степанов


20 ноем. 2019 | 18:37Ананиев, чакам конкретни оборвания на това, което пиша.Остави празните си дрънканици.


Анани Ананиев


20 ноем. 2019 | 16:43Степанов, в кой РабФак завършихте за хидроинжинер?


Димитър Степанов


20 ноем. 2019 | 16:21Всички ВИК дружества трябва да минат към държавата и общините, иначе при нови сухи години ще има жестоки бунтове. ГЕРБ да са наясно! Трябва да се инвестира в нови язовири, във ВИК системите и то незабавно!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Сурвакар Балкански


20 ноем. 2019 | 16:16Ако министерството на регионалното развитие не вземе спешни контролни мерки за ремонт на водопреносните мрежи от концесионерите поне за 30 на сто ,от тях ,във В и К Перник и на другите застрашени градове проблемът става национален само след няколко сухи години! Досега тези господа трупха милионите си ,лъжейки най безцеремонно ,че ще правят ремонти и непрекъснато повишаваха цената на водата и нашите управници наивно им вярваха !Ето това е голата истина български граждани!Докато мълчите за повошаването на цената на водата ,така ще бъде ,вместо да се вдигнете като перничани сега и да искате отчет по места ,какви ремонти се правят и защо непрекъснато ви вдигат цената ,господата наши и чужди концесионери????


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Анани Ананиев


21 ноем. 2019 | 06:58Степанов, вижте си само това изречение "Как да не си ми говорил за цени, като аз ти обясних" и наистина помислете за деменцията....


Димитър Степанов


20 ноем. 2019 | 23:21Разбира се, че при социализма заплата не можеше да върви, ако предприятието не работи. Къде си видял подобно нещо тогава. То се закриваше или се реорганизираше с държавна помощ, но неработещо предприятие не даваше заплати. Как да не си ми говорил за цени, като аз ти обясних, че всички загуби на ВИК дружествата, било частни или държавни, общински им влизат в цените, с условие да инвестират в инфраструктурата за обновление. Те обаче се ослушват и слабо инвестират, получават високи заплати, Изчислявал съм ги и знам и така се затлачва обновяване на мрежите. Не съм толкова стар, колкото ди мислиш, защото работя като програмист в момента. Всеки доставчик има интерес да продава, незавидимо дали е частен или държавен, иначе си отива и остава без рабита. Колко пъти да обяснявам. Няма никаква разлика от вида собственост на доставчика.


Анани Ананиев


20 ноем. 2019 | 22:51Никога, Степанов, не съм ви говорил за цени. Жалко, вече явно деменцията ви прихваща... Доставчикът има интерес да доставя. За последен път ви го обяснявам. И като няма какво да доставя доставчикът, просто не му се плаща. И ми казвате, че при комунизма заплатата не си е вървяла, ако предприятето не работи?... Хайде де, Степанов, толкова ли вече малко помните или така ви се иска?... Ваша си работа, живейте си във вашия собствен измислен старчески свят.


Димитър Степанов


20 ноем. 2019 | 22:46Точно за цени стана спора бе, кретенче. Пак си завъртя фашиссткия задник. Ти твърдеше , че при частен концесионер загубите от вода не влизат в цената за клиента. Точно затова ти се обясни, че след като клиента плаща загубите на вода, доставчикът няма интерес да подменя тръбите. Пак ти се обяснява, че язовира е собственост на язовири и каскади, а не на доставчика. Не е така глупако, заплатата не може да си върви, ако не се продава вода от държавното или обшинско предориятие. Това и през социализма не можеше заплатата да си върви, ако предприятието не работеше. Е сега западните лодери и Бирисов се целуват повече от Живков. Но разликата с Живков е, че в замяна той донасяше за държавата много пари, а Борисов нищо.


Анани Ананиев


20 ноем. 2019 | 22:28Разликата, клети Степанов, че като е държавна или общинска фирма, на никого не му пука, заплатата си върви. А частникът не кача от държавата , ако не си искара сам, ще му мрат децата от глад. Това е разликата, комунистче мило. И хиляда пъти ви казах, въобще не говоря за цени. Като се свърши водата в язовира, и по 100 лева кубика да предлагате, като няма вода, все е тая. Що се отнася до важия все по засилващ се интерес към задника ми, съжалявам, но не си падам по дърти, склерозрали комунисти. Да, Живков обичаше да се целува с Брежнев, но аз не си падам, няма да ви огрее, сори...


Димитър Степанов


20 ноем. 2019 | 22:24То и ВИК Перник , ако няма вода за продаване и то няма интерес , ще е без печалба и ще фалира бе, фашист тъп. Каква е разликата дали е частна или държавна, общинска фирма, като си загубят работата. И ВИК Перник се старае да продава бе , фашистка сволач. Той Язовира не е на ВИК , а е на язовири и каскади. Той основният проблем е от източения от вец язовир. Проблемът е, че загубите в града ги плащат клиентите, глупако. Не го извъртай по килифарски. Ти твърдиш, че загубите от инфраструктурата на концесионера не влизат в цената. Чакаме да го докажеш, а не да си въртиш фашисткия задник накъдето ти падне.


Анани Ананиев


20 ноем. 2019 | 22:10Защото, Степанов, Петров и всякаква сволоч комунистическа, ако частника няма ресурс, който да продава, неговата печалба ще е "зеро". затова той се стара е да има какво да продава. И не би допуснал да няма вода за продаване. Разбрахте ли сега, комунистчета мили, или още обяснения са ви нужни?


Димитър Степанов


20 ноем. 2019 | 22:04"умнико", накъде пак си завъртя седесарския задник? Четвърти път за теб няма да има. Отговори на П. Петров "умнико". Не ми пускай изтърканите плочи от умрялата седесарска дискотека.


Анани Ананиев


20 ноем. 2019 | 20:17Министърът казва 90 процента, не аз, а и дали са 70, или 90 не е толкова важно. Другото е важно, Степанов и аз разцбирам, че вие, с увредения си комунистически мозък няма как да го осъзнаете. Знаете ли какво казва Буров? Само българина отива в чужбина, работи като роб, печели, после се прибира и от един хендек прави градина. Разбирате ли, Степанов? Собственикът се грижи за това, което има. Ако е истински собстеник, разбира се, а не комуниест. Ако е като тези, на които взехте земята и те умряха от мъка по своите 5 декара. Тези бяха собственици Степанов. И повярвайте ми, никой от тях не би позволил не 70, а 10 процента вода да отиде ей така, нахалост....


Петър Петров


20 ноем. 2019 | 20:16Когато загубата се поема от клиента защо частника ще търпи загуба от инвестиция още повече ,че собсвеността не е негова при концесия?Да отговори "Умника".


Димитър Степанов


20 ноем. 2019 | 20:00Виж сега пак кави общи дрънканици дрънкаш. Никой частен собственик не би си позволил да губи 70%, ти беше на мнение 90%, от какъвто да бил ресурс. Ами това , драги, е заварена инфраструктура от него. Тя е огромна като километри и оборудване. Той за колко десетилетия ще я подмена, примерно в София? През това време течовете вървят и водата се губи. ВИК тата включват загубите в цената. Той какво ще прави? Няма да ги включва и ще губи ли? Е, Ананчо, много си зелен и неграмотен в тези области. Хайде прибери си вересиите и си по добре си затвори неграмотната уста, когато спориш с мен. За твое добро е, иначе ставаш смешен. Казах ти, че на много, като теб съм затварял неграмотните човки!


Анани Ананиев


20 ноем. 2019 | 19:02Приятелю, аз въобще не ви говоря за цени, не го ли разбирате? Просто казвам, че никой частен собственик не би си позволил да загуби 70 процента от какъвто и да било ресурс. Далеч не казвам, че не би го продал на двойна и тройна цена. Просто казвам, че не би се позволил да го загуби ей така, докато го гледа умно как си изтича и яде салам върху вестник, както правехте вие, комунистите...


Димитър Степанов


20 ноем. 2019 | 18:54Ананчо, първо чакам доказателства с документи, че частните консионери не включват загубите в цената на водата си. Второ, ще си го позволи частникът и още как, ако му се разрешава. Трето. Ние сега сме при капитализъм бе, Ананиев, а не при социализъм и тези компании държавни, общински или частни не са социалистически. Четвърто. Не, Ананиев, вие сте специалист по ВИК, защото твърдите, че загубите на водата не влиза в цените при концесионерите.


Анани Ананиев


20 ноем. 2019 | 18:40Оооо, аз не съм специалист, Степанов, вие сте специалист по всичко. Единственото, което казвам аз е, че никой частник няма да си позволи 70 или 90 процента загуба. Но вие, като привърженик на комунизма, ясно е, че не сте в състояние да го разберете. За вас всичко е общо. Солидарно, както казвате. Жените, може би, също. Разсъждавали са по този въпрос вашите другари навремето....


Димитър Степанов


20 ноем. 2019 | 18:35И като е на концесия ка се определя цената на водата бе, специалисте по ВИК? Мислиш, че загубите от течове не влизат в цената на водата, така ли? Хайде докажи го това с документи и факти. Чакам с голямо любопитство. Водата в София нали е на концесия? Преди не беше на концеция и загубите влизаха в нея. Сега по евтина ли е от преди? Колко инвестираха в инфраструктура и оборудване? Няма ли течове? Дрън, дрън ерина. Питай софиянци. При това водата им е гравитачна от планината.


Анани Ананиев


20 ноем. 2019 | 18:15Стеманов, правете, моля ви, разлика между частно ВиК и дружество, взело ВиК на концесия. Имате ли приятели, които да ви обяснят термина "концесия"? Знам, че не е от научния комунизъм, но все пак, нали от всичко разбирате....


Димитър Степанов


20 ноем. 2019 | 18:03Ананиев, много си бил наивен. Загубите са най често между 60 и 70%. Някъде може и да има 90%, но не зная такъв случай. Но те влизат в цената на водата. Ако не ми вярваш питай специалисти от ВИК. Мои колеги имат информационни системи във ВИК и го зная това отлично! Затова нито държавните, нито частните ВИК им пука от загубите на вода. Не се моли за частни ВИК, ето София е пример. ВИК са част от системата за национална сигурност. Те трябва да са държавни и общински и всички ВИК, държавни, общински и частни да се накарат да заплащат поне половината загуби.


Анани Ананиев


20 ноем. 2019 | 16:58Съвсем вярно е това. Само не съм съгласен, че управниците са им вярвали. Не са чак толкова наивни. Просто нехайство, лентяйство... Ако бяха частни ВиК, нямаше да е така. Никой частник няма да си позволи 90 процента загуби.