Последният инцидент е станал в северната сирийска провинция Хасака

Напрежение! Американски бронирани патрули блокират конвои на руската военна полиция в Сирия

3377 | 21 ян. 2020 | 15:41

Преди дни в Северна Сирия пристигнаха подкрепления на американската армия - местните жители са забелязали колони от десетки бронирани машини, които изграждат контролно-пропускателни пунктове по всички местни маршрути


Контролно-пропускателен пункт на американската армия в Северна Сирия отново блокира движението на конвой от руската военна полиция. Според съобщения на местните медии инцидентът е станал в сирийската провинция Хасака в северната част на страната, пише руският вестник „Московский Комсомолец“, цитиран от Агенция "Фокус".

По-рано руското Министерство на отбраната съобщи, че американските военни разполагат контролно-пропускателни пунктове по маршрутите на руските военни конвои, което затруднява придвижването през сирийска територия, докато патрулират в зоната на изтеглянето на войските.

Според медийни съобщения конвоят на руската военна полиция е спрян на контролния пункт на американската армия, подсилен с няколко бронирани машини. Предполага се, че крайната цел на придвижването на колоната е била нефтеното находище Румейлан близо до сирийско-иракската граница.

Според очевидци двете групи военнослужещи продължават да стоят на местата си.

Няма официално потвърждение на тази информация от Министерството на отбраната на Руската федерация.

Ден преди това в Северна Сирия пристигнаха подкрепления на американската армия - местните жители са забелязали колони от десетки бронирани машини, които изграждат контролно-пропускателни пунктове по всички местни маршрути.

Предишен опит на руската военна полиция да се приближи до полето Румейлан също беше спрян от американските военни. Според турската агенция Anadolu на 18 януари конвоят на военната полиция е бил спрян, докато се е предвижвал към Румейлан от две американски бронирани машини. В резултат на инцидента конвоят на руската армия е бил принуден да се върне в изходната точка. Във връзка с инцидента Anadolu припомни също, че една от американските бази в Сирия се е намирала близо до Румейлан.

Според местните медии американските военни възпрепятстват и движението на конвои от руската армия, движещи се от наблюдателния пост на Тел-Тамер в посока град Камишли. В резултат на това руските военни трябва да обикалят американски пътни препятствия по маршрута по сирийско-турската граница. Наблюдателите отбелязаха и голямата активност на американските бронирани машини по магистрала М-4, която свързва Западна Сирия с регионалния център Хасакa и град Камишли.

 


От категорията

САЩ: Изпратихме ракетния миноносец "Рос" в Черно море, за да покажем взаимодействието със съюзниците

Снимка: rbk.ru-1582534194.jpg

През декември 2019 г. същият разрушител влезе в югозападната част на Черно море ...

24 февр. 2020 | 10:40

Хирургическите маски са изчерпани в Германия

-1579014795.jpg

Търсенето нарасна драстично заради заразата с коронавирус

24 февр. 2020 | 08:23

В Лондон започва процесът за екстрадицията на Асанж

Снимка БГНЕС-1582525192.jpg

Шансът му да излезе от затвора преди края на процеса е много малък

24 февр. 2020 | 08:18

Броят на починалите от коронавируса в Китай достигна 2592 души

-1581151345.jpg

Оздравелите са 24 734 души

24 февр. 2020 | 08:09

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Watchdog


21 ян. 2020 | 15:49Ха, американците се готвят да крадат от сирийския петрол... Май този път няма да да получи.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.