Британският ескадрен миноносец "Дънкан"

След задържането на ирански танкер край Гибралтар

Напрежението расте! Великобритания праща втори боен кораб в Персийския залив

1713 | 12 юли 2019 | 16:10

"Дънкан" ще оперира заедно с фрегатата „Монтроуз“, която вече осуети опит на ирански катери да прихванат британски петролен танкер в Ормузкия проток


Великобритания ще засили военното си присъствие в района на Персийския залив през следващите дни като изпрати втори боен кораб от своя флот, предаде БНР.

Мярката е в отговор на засилващото се напрежение в района и растящата заплаха за сигурността на чуждестранните плавателни съдове от страна на Иран.

Ескадреният миноносец „Дънкан“ всъщност е добре познат в България, тъй като наскоро участва в съвместно учение на НАТО в Черно море.

„Дънкан“, който в момента е в Средиземно море, ще оперира редом до фрегатата „Монтроуз“, която вече осуети опит на ирански катери да прихванат британски петролен танкер в Ормузкия проток.

Известно е, че по принцип е имало планове „Дънкан“ да бъде изпратен в района, за да облекчи работата на „Монтроуз“, но сега от министерството на отбраната съобщиха, че тези планове са били ускорени с оглед на ситуацията.

Всичко това става след заплахата на висш ирански духовник, че Великобритания скоро „ще получи шамар“ заради това, че си е позволила да задържи по-рано ирански петролен танкер край Гибралтар.

Говорител на иранското външно министерство предупреди, че Великобритания „играе опасна игра, която носи последици“.

 


От категорията

Върховният съд в Лондон обявява решението си за затварянето на парламента следващата седмица

-1568716346.jpg

Критиците на правителството го обвиниха в това, че се опитва да заглуши ...

19 септ. 2019 | 18:03

Арестуваха шаман, тръгнал към Москва, за да прави екзорсизъм на Путин

-1565279416.jpg

Габичев започвал пътуването си през март и планирал да стигне в Москва през ...

19 септ. 2019 | 15:49

САЩ ще прехвърлят допълнителни войски и системи за въздушна отбрана в Близкия изток

-1554701168.jpg

Причината е изострянето на ситуацията около Иран и нападението върху петролни ...

21 септ. 2019 | 09:02

Доналд Тръмп ще се срещне с членовете от Съвета за национална сигурност, за да обсъди удари в Иран

-1540276553.jpg

Mинистърът на отбраната и ръководителят на главното командване ще представят на ...

20 септ. 2019 | 18:01

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Михаил Апостолов


13 юли 2019 | 04:36Мина времето на английските предатели сега една жалка разпадаща се държава посмещище за всички народи ще ви бият иранците и ще ви изтресът говната от жалките ви англосаксонски празни кратуни....палячьовци и смешници посмещище


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.