Графика БТВ

Това обеща мажоритарният собственик на „сините“ Георги Попов

Наско Сираков получава акциите на „Левски“ до края на другата седмица

2057 | 23 май 2020 | 19:19

От „Левски“ са изпратили писмо до министър-председателя Бойко Борисов, който по думите на Георги Попов, трябвало изрично да откаже претенции към акциите на футболния клуб


Наско Сираков ще получи акциите на „Левски" до края на другата седмица. Това увери мажоритарният собственик на футболния клуб - Георги Попов, в интервю за БТВ.

От „Левски“ са изпратили писмо до министър-председателя Бойко Борисов, който по думите на Георги Попов, трябвало изрично да откаже претенции към акциите на футболния клуб.

„За да спазим закона, въпреки различните тълкувания, смятаме, че те са все още негови. При негов отказ, те ще се върнат при мен. Отказът може да бъде мълчалив отказ“, каза пред Попов пред БТВ.


С други думи, Бойко Борисов може и да не отговаря на писменото запитване от „Левски".
„Ние сме го питали, в рамките на няколко дни, дали ще се разпореди с тях. Ако не се разпореди, ще джиросам акциите на г-н Наско Сираков“, обяснява Попов.

И отговаря на въпроса кога фактически ценните книжа ще попаднат в ръцете на Сираков:

„Реалистично е до края на другата седмица те да бъдат в София при господин Сираков.“

Георги Попов е оптимист за бъдещето на „Левски“, не само заради амбицията на Сираков да стане новият силен човек на „Герена“.
„Не е само Наско Сираков. Той има подкрепата на феновете. И считам, че има достатъчно разумни хора в нашето общество и ще се смени, както те искат, моделът на управление, на финансиране. И самата структура на футболния съюз“.

Запитан разговарял ли е с Наско Сираков в последните дни, след онзи разговор, за който споменава публично в ефира на БТВ, Попов отговаря: 

"Културата е нещо, на което ние разчитаме. Благодарение на нея сме оцелели във вековете. А също така да използвам и повода за двойния празник – 106-та годишнина на клуба. И да помоля всички с дружни усилия да се борят за неговото бъдеще.“

 


От категорията

Сираков: От днес съм собственик на Левски!

Сираков: От днес съм собственик на Левски!-1591083020.png

Той изказва благодарност към досегашните собственици Георги Попов и Васил Божков

2 юни 2020 | 10:29

Тити Папазов: Със Сираков най-хубавото за "Левски" предстои

Тити Папазов-1423742330.jpg

Треньорът на баскетболния "Левски Лукойл" призова цялата ...

2 юни 2020 | 11:56

Кралев: Възстановяването на спортната икономика трябва да бъде приоритет на ЕС

Сн. Пресцентър-1591094830.jpg

Ефективното ограничаване на разпространението на вируса ни позволи постепенно ...

2 юни 2020 | 13:46

ЦСКА 1948 постигна устна договорка с Мартин Камбуров

Мартин Камбуров Снимка: beroe.bg-1591093652.jpg

"Червените" са в напреднали преговори и с халфа на Славия Галин ...

2 юни 2020 | 13:22

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Петър Петров


23 май 2020 | 20:54Това е като да наследиш имот от роднина който е задлъжнял с милиони! Футболните отбори са бреме и задължение с което се удостояват като глоба " успяли бизнесмени"!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.