Най-празничните храни през декември

608 | 23 дек. 2016 | 20:02


В навечерието сме на най-хубавите празници за всеки българин - Коледа и посрещането на Нова Година, съобщава Нова.тв.

В тези дни всеки е в приповдигнато настроение, обикаля за подаръци, радва се на коледната украса, прекарва хубави моменти със семейство и приятели, а това, което очакваме с нетърпение, е вкусната трапеза. Foodpanda подбра кои са най-празничните ястия през декември.

Шаран

На Никулден празнуват всички, които са кръстени на Св. Никола, всички рибари, банкери и жители на град Бургас. По традиция на този ден на масата се сервира риба и по-специално шаран.

 

Баница

Традиционно българско ястие, което се приготвя с повод и без повод. Баницата с късмети е очаквано ястие на празничната трапеза.

 

Сарми

Те са типично зимно ястие. Има ги в постен вариант и с месо, според зависимост от вкусовете и спазването на постите. Сармите се водят едно от най-празничните ястия.

 

Свинско месо

Печено прасенце или пържоли, поднесени с чаша червено вино блазни почти всеки вкус. Ухае вкусно и може да нахрани обилно цялата компания.

 

Тиква

Печената тиква се смята за най-празничния десерт през декември. Поднесена с мед и орехи, с канела, с крем карамел или с други добавки, тя е любима за малки и големи.

 

Туршия

Това определено е най-празничната салата, която е чудесно мезе към българската ракия. Този вид зимнина има много разновидности. Някои хора я правят по-богата с голямо наличие на зеленчуци. Други предпочитат само с два-три вида.

 


От категорията

Сладкиш с праскови

Сладкиш с праскови-1502116507.jpg

16 авг. 2017 | 17:39

Какво да сготвим на Голяма Богородица – вкусни рецепти

Какво да сготвим на Голяма Богородица – вкусни рецепти-1502189858.jpg

14 авг. 2017 | 13:54

Ал Бано е най-добър и в правенето на вино

Ал Бано е най-добър и в правенето на вино-1502705984.jpg

Легендарният изпълнител, който ще зарадва родните фенове с грандиозен концерт ...

14 авг. 2017 | 13:18

Компот без варене

-1475834543.jpg

13 авг. 2017 | 17:09

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.