Депутатите ще потвърдят или отхвърлят решението на комисията за закриване на спецправосъдието

Най-скандалният и безплоден парламент заседава днес за последно (ВИДЕО)

4747 | 15 септ. 2021 | 07:56

На днешното заседание депутатите ще гласуват окончателно промените в Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство.


46- Ото Народно събрание  днес ще заседава за последно.

На днешното заседание депутатите ще гласуват окончателно промените в Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство. Поправките предвиждат Бюрото за защита на свидетели да мине под контрола на правосъдното министерство. Основните мотиви са, че бюрото изпълнява сходни действия по охрана и предотвратяване на престъпления. Освен това в последните години то е било отклонено от основната си функция - да осигурява защита на застрашени свидетели.


На последното пленарно заседание депутатуте ще потвърдят или отхвърлят решението на правната комисия за закриване на специализираното правосъдие. Решението обаче не е от особено значение, тъй като промените в Закона за съдебната власт ще бъдат гледани на първо четене.

Преди да бъдат разпуснати, народните представители ще разгледат и доклада на временната комисия, която проверява данни за полицейско насилие по време на миналогодишните протести срещу правителството и главния прокурор. Докладът препоръчва да бъде отстранен директорът на НСО, както и МВР да предприеме цялостно разследване на структурите си и и да предприеме действия срещу полицейски служители, превишили правомощията си.

 

46-ото Народно събрание, както и 45-ото преди него, се провали в основната си задача – да излъчи редовно правителство – поради некадърност или поради преследване на други цели, тепърва ще става ясно. 

Парламентът прие само три закона – актуализира бюджетите на ДОО, НЗОК и „големия“ държавен бюджет.

Вместо да стане ковачница на закони, народното представителство се зае с безкрайни изслушвания на служебните министри


Безплодните опити да се състави правителство, както и целият парламентарен дебат бяха изпъстрени с думи, които ако не бяха излъчвани в новините, сигурно трябваше да им се сложи червена точка. Обвинението в биполярно разтройство и шизофрения бяха най-нежните слова, които едни депутати използваха за колегите си. Приказките за „сватби“, „шавливи булки“ и кой кого „оженил“ съпътстваха приемането на бюджетите, станало на среднощни заседания. Родителите сигурно са видели доста трудности да обяснят на любопитните деца какво точно искат да кажат тези важни лелки и чичковци от екрана и защо използват думи, които на тях са им строго забранени. Последното заседание на парламента

На днешното заседание депутатите ще гласуват окончателно промените в Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство.

От категорията

Европейският институт EISA: ГЕРБ води, БСП е на втора позиция, ИТН губи 1/4 от поддържниците си

-1632771979.jpg

ДПС запазва традиционните си позиции, почти изравнени с ПП, ИБГНИ са под ...

27 септ. 2021 | 22:50

Радев: Единството не е механичен сбор на грабители с ограбени, на лъжци с излъгани

Инициативният комитет, който ще издигне кандидатурите на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент на предстоящите избори на 14 ноември. Радев-1632775613.jpg

Единството не е механичен сбор на грабители с ограбени, а осъзнато обединение ...

27 септ. 2021 | 23:00

2536 новозаразени с коронавирус у нас, 149 души са починали за денонощието

-1624877100.png

5 215 лица са ваксинирани за денонощието

28 септ. 2021 | 08:01

ИК на Радев/Йотова с трима съпредседатели - Ана Заркова, Цветослава Гълъбова и Йордан Камджалов

ИК на Радев/Йотова с трима съпредседатели - Ана Заркова, Цветеслава Гълъбова и Йордан Камджалов
-1632755220.png

В него влизат Павел Попандов, ген. Михо Михов - бивш началник на ВВС и на ...

27 септ. 2021 | 17:55