Кадър: Туитър

Нападателят е ранен и откаран в болница

Назоваха името на стрелеца от Перм - това е 18-годишният студент Тимур Бекмансуров

5272 | 20 септ. 2021 | 18:08

Младежът живее в многоетажна сграда на улица „Новоросийска“ в града с майка си. Бекмансуров е първи курс студент на юридическия факултет на Пермския държавен университет


"Пермският стрелец" се казва Тимур Бекмансуров и е на 18 години. Той живее в многоетажна сграда на улица „Новоросийска“ в града с майка си. Бекмансуров е първи курс студент на юридическия факултет на Пермския университет, пише руският вестник “Московский Комсомолец“, цитиран от Агенция "Фокус".

Бекмансуров и майка му са се настанили в многоетажната сграда през 2019 г. Бащата на тийнейджъра никога не е виждан. Майката по едно време е работила като счетоводител във фабрика, след това като комисар по несъстоятелност.

Апартаментът на Бекмансурови е считан за спретнат и удобен - двустаен апартамент с площ от 70 кв. метри. Самата майка на тийнейджъра е поздравявала съседите и е създавала впечатление на приятна жена.

В апартамента на Бекмансурови се извършва обиск.

Масовата екзекуция в Пермския държавен национален изследователски университет, при която загинаха шест души, а 24 бяха ранени, е била извършена с ловно оръжие, като убиецът в социалните мрежи е описал как е получил разрешение за оръжието, след като е преминал всички тестове.

Според Росгвардия „стрелецът от Перм“ е използвал ловно оръжие, което е притежавал законно.

Нападателят беше обезвреден от служителя на пътната полиция Константин Калинин.

„Изтичах в сградата. На първия етаж видях един въоръжен младеж да слиза по стълбите. Извиках му да хвърли оръжието. Младежът обаче го насочи към мен и произведе изстрел. Затова и аз употребих огнестрелно оръжие. Той падна, аз го обездвижих и му отнех пушката, патроните и ножа. След това му оказах първа медицинска помощ,“ разказва полицаят, цитиран от БНР.

Говорителката на Следствения комитет Светлана Петренко съобщи, че нападателят е бил откаран в болница.

„Самоличността на заподозрения вече е установена. След раняването му при задържането е откаран в медицинско учреждение. Разследването установи, че той се е сдобил с ловното гладкоцевно оръжие, с което е стрелял, през май тази година“.

Тимур Бекмансуров е споделил в социалните мрежи, че отдавна е планирал нападението и няколко години е спестявал пари, за да си купи оръжие.

По разпореждане на президента Владимир Путин за Перм спешно замиваха министрите на здравеопазването и на образованието Михаил Мурашко и Валерий Фалков.

 


Намери своята история

Още по темата

Нападател откри стрелба в руски университет, има загинали и ранени (ВИДЕО)

Кадър: Туитър-1632124746.jpg

Официалната група на университета в социалната мрежа "ВКонтакте" ...

20 септ. 2021 | 10:56