Неделчо Неделчев, кмет на Мадара

Той заяви, че в понеделник подава официално заявление за прекратяване на членството си

Неделчо Неделчев, кмет на Мадара и кандидат-депутат на ИТН: За хората на Слави членовете ни са стадо

6173 | 19 юли 2021 | 13:16

Обещанието, че няма да работим с хора от статуквото и с партии от статуквото, е нарушено с посочването на министъра от две правителства на НДСВ Николай Василев за премиер. Това е необяснимо за мен, казва той


Кметът на шуменското село Мадара Неделчо Неделчев беше шести в листата на ИТН в област Шумен.

 

Гласовитият Неделчев заяви, че в понеделник подава официално заявление за прекратяване на членството си в ИТН.

 

- Г-н Неделчев, кое е това нарушено обещание от Слави Трифонов, което ви накара да вземете решение за напускане?
- Обещанието, че няма да работим с хора от статуквото и с партии от статуквото. Това е основното нещо и от ИТН потвърдиха, че не го спазват, като посочиха първо министъра от две правителства на НДСВ Николай Василев за министър-председател и след това на следващата пресконференция излязоха да го защитават. Това е необяснимо за мен. Вие знаете по негово време какво се случи. Той беше министър на админстрацията и при него тя се увеличи двойно. А ние сега трябва да я намалим.

 

- Нали това беше декларирано като от приоритет на кабинета при представянето му от Слави Трифонов. Или вие не вярвате в това?
- Не, не вярвам. Въпреки че има твърдение, че е намалил администрацията с 25 000. Аз направих справка в ИНФОСТАТ, оказа се, че не е така.

 

- Но предложението за премиер за Николай Василев вече е оттеглено, а вие напускате въпреки това?
- Да, защото аз не очаквам да предложат нещо друго. Примерно, казвам - Меглена Кунева. Кой да предложат друг?.. Аз съм съгласен с нашите декларирани така да се каже партньори преди изборите - “Демократична България” и “Изправи се! Мутри вън!”, че най-удачният вариант е да остане служебният кабинет като редовен.

 

- Кабинетът, огласен от Слави Трифонов по телевизията му, бил ли е съгласуван с ръководните органи по места, с членовете или вие го чухте в деня на обявяването?
- Твърдо и категорично казвам - не беше съгласуван! Имам съмнения, че и на най-високо ниво в партията може би това предложение не е било съгласувано. Никога не съм бил член на никоя друга партия, а и нямам намерение вече да бъда, защото партиите трябва да служат на хората, а в България е обратното.

 

- Вие бяхте на 6-то място в листата, имате най-много преференции - 435, а се говореше, че е забранено да се работи за личен вот, дори че са подписвани декларации...
- Няма такива декларации, не са били забранени преференциите, но явно беше неодобрението на ръководството на това нещо. Ръководството на ИТН даде да се разбере, че на кандидатите не е разрешено да работят за преференции. По този начин партията се опита да заобиколи Изборния кодекс, в който изрично е посочена възможност за преференциален вот. След първата ми публикация в медии, в която обявих, че се боря за преференции, прекъснаха всякакви контакти с мен, или ме гледаха накриво, ако се появя на предизборни срещи.

 

- А имате ли чувството, че друг дирижира отзад какво ще се случва, а не самите фигури, които виждаме ние или е прекалено да се каже това?
- Имате основание за въпроса си, защото Николай Василев призна, че е работил с ръководството на партията още преди 3 месеца. Как се случват тези неща, ако няма външна намеса? Може би има нещо такова. Опитвах се да ги оправдавам пред себе си, да си обяснявам това поведение с факта, че са нова партия. Но трудно можеш да оправдаеш високомерието и арогантността към избирателите, към формации, които би трябвало да са ни партньори и дори към собствените членове. В ИТН има два вида хора - политическо ръководство и експертен екип. А членовете на партията явно са някакво стадо, което трябва сляпо да вярва в политическото ръководство и в експертите, и да им ръкопляска. А, и да си плаща членския внос.

 

Източник: Труд


От категорията

Инициативен комитет издига Радев и Йотова за втори мандат. Кой ще замести Ламбо?

-1632719035.png

До момента все още не са ясни кандидатите на другите партии

27 септ. 2021 | 08:02

Кристиан Вигенин: Партията на Кирил Петков е като акционерно дружество. БСП излъчва стабилност!

-1603015758.jpg

Кирил Петков и Асен Василев използваха участието си в служебния проект, за да ...

27 септ. 2021 | 08:10

Каракачанов готов за кандидат-президент: Възприемам всяка битка като битка за каузи

-1618324586.png

Корупцията при трафика на мигранти е на местно ниво, подчертава бившият ...

27 септ. 2021 | 08:18

Мартин Заимов обясни защо е драскал по паметника на Съветската армия в София

Мартин Заимов обясни защо е драскал по паметника на Съветската армия в София-1632723600.jpg

Действията му са били част от събитие, организирано от привърженици за ...

27 септ. 2021 | 09:15