Неджми Али: Необходима е дългосрочна визия за бъдещите политики на ЕС

Евродепутатът посочи, че континентът е изправен пред многобройни предизвикателства, които няма изгледи да намалеят

Неджми Али: Необходима е дългосрочна визия за бъдещите политики на ЕС

941 | 12 окт. 2018 | 15:00

„АЛДЕ споделя идеята, че стратегическите политики на ЕС трябва да бъдат реализирани приоритетно", заяви той


„АЛДЕ споделя идеята, че стратегическите политики на ЕС трябва да бъдат реализирани приоритетно. Съюзът трябва да има дългосрочна визия за бъдещото си развитие, която да покрива следващия 10-15 годишен период от време. Предизвикателствата, които биха настъпили в този период, не могат да бъдат решени с краткосрочен подход. Необходими са дългосрочни програми и подходящи системи за контрол, за да сме подготвени за тях“.

 

Това обяви евродепутатът Неджми Али, в качеството си на докладчик от АЛДЕ, по време на заседание на комисията по Бюджетен контрол на Европарламента, където бе обсъдено проектостановище за състоянието на ежемесечните дебати за Бъдещето на Европа*.

 

Той посочи, че континентът е изправен пред многобройни предизвикателства, които няма изгледи да намалеят.

 

„Доскорошната световна финансова криза приключи, но този естествен процес може да се прояви отново в бъдеще. Дестабилизацията на съседните на Европа региони предизвика бежански вълни, които продължават периодично да се надигат към континента. Също така, има много предизвикателства, които са свързани с тероризма, отбраната, новопоявяващите се глобални икономически сили, демографските проблеми и новата индустриална революция.”, допълни българският евродепутат.

 

Неджми Али подчерта, че АЛДЕ подкрепя предложението за осигуряване на достатъчно финансови ресурси, които да съпровождат модернизацията и бъдещото развитие на системата за собствени ресурси на Европейския съюз.

 

_____

* Дебатите във формата „За бъдещето на Европа“ се провеждат всеки месец в Пленарна зала на Европейския парламент в Страсбург. Винаги на тези дебати присъства един от лидерите на държава-членка на Европейския съюз, който представя визията на своята нация за бъдещето на Европа и европейския проект. Наред с тяхната презентация, винаги има изказване или от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, или от комисаря, излъчен/а от държавата-членка, чийто лидер присъства на дебата. Изказвания има и от лидерите на всички политически групи в Парламента, както и членовете на Парламента, които изявят желание да го направят.


От категорията

Премиерът: Една нация има сила, когато духът и огненият меч се кръстосат (Видео+Снимки)

-1558691270.jpg

Министър-председателят присъства на изложбата „Мечът на хан Кубрат“ заедно с ...

24 май 2019 | 09:30

Йотова: Просветата и културата ни направиха народ и превърнаха българската държава в духовна империя

Вицепрезидентът присъства на честването на 160-годишнината на Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в село Обручище. Снимка Прессекретариат на президента-1558684248.jpg

Вицепрезидентът присъства на честването на 160-годишнината на Основно училище ...

24 май 2019 | 10:48

ДПС: ГЕРБ раздават храни и дърва, за да си осигурят избиратели

-1431329809.jpg

Жалба до Районната избирателна комисия е подадена от общинският предизборен щаб ...

24 май 2019 | 14:03

ВМРО закри кампанията си в навечерието на 24 май с инициативата „Да се хванем на хорото“ и Диа

ВМРО закри кампанията си в навечерието на 24 май с инициативата „Да се хванем на хорото“ и Диа-1558695371.jpg

На мащабното събитие в град Елин Пелин присъстваха председателят на ВМРО – БНД ...

24 май 2019 | 13:53

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.