кк

Подбрахме най-артистичните му произведения, казва проф. Галина Лардева

Непоказвани досега творби на Кольо Карамфилов в изложбата „Необозримо за Кольо К.“

1513 | 4 окт. 2019 | 14:49

В рамките на изложбата ще бъдат показани и откъси от филми за и с участието на художника


Серия от графики и живописни платна на Кольо Карамфилов, които не са показвани досега в Пловдив, ще бъдат представени в изложбата „Необозримо за Кольо К.“ в София, съобщиха от БНР. Официалното откриване е довечера, 4 октомври, от 18,30 ч. в Артгалерията в НДК. Изложбата ще продължи до 20 октомври.

В рамките на изложбата ще бъдат показани и откъси от филми за и с участието на художника Кольо Карамфилов в опит да се изгради обозрима картина на разноликото му творчество. На откриването ще бъде представен двуезичен каталог, специално подготвен за събитието.

„Тази изложба всъщност няма как да бъде изчерпателна за неговото творчество, защото то е изключително, огромно е наистина, и по тази причина и заглавието на изложбата е „Необозримо за Кольо К.“, каза пред БНР проф. Галина Лардева- изкуствовед и куратор на изложбата.

„С Радост Коцева, галеристката на галерия U.P.A.R.K. , която Кольо приживе създаде и която е едно от най-хубавите места в Пловдив, подбрахме най-артистичните произведения на Кольо Карамфилов за тази изложба. Творби, които го представят, маркират това разнолико творчество - живопис, пластика, графични цикли, филмите му, разбира се. Така че да се създаде усещането, да се създаде идеята за това цялостно голямо, огромно творчество“, допълни тя.

Приятелят на художника Кольо Карамфилов - писателят Елин Рахнев, призова всички хора да отидат да видят изложбата, да чуят неговите истории.

„На Кольо всяко едно нещо, което правеше, е само по себе си история, само по себе си роман, само по себе си поезия. И когато човек излезе от неговите неща, както се надявам сега много хора да ги видят, той излиза примерно със 70 романа прочетени, със 70 парчета чути, с хиляди неща“, каза той.


От категорията

Слава Иванова връчи наградата „Анастас Стайков“ на пловдивски ученици
(Видео)

Изпълнителният директор на НДФ "13 века България" Слава Иванова и директорът на НХГ "Цанко Лавренов" Светлозар Чавдаров.
Снимки Адриан Крумов-1593714671.jpg

НДФ „13 века България“ за 30-и път отличи зрелостници от Националната ...

2 юли 2020 | 21:28

Мария Илиева, Иво Димчев, Виктория и Пламен Бонев ще озарят наградите на Фондация „Стоян Камбарев“
(Видео)

Деси Тенекеджиева и Мария Илиева с наградата за полет в изкуството-1593546184.jpg

Културният и бизнес елит отново в подкрепа на младите родни таланти

30 юни 2020 | 22:36

Изложба в Софийската художествена галерия ще почете паметта на Кристо
(Видео)

-1590991131.jpg

Специално място в експозицията има и филмовата програма от 6 филма, на ...

19 юни 2020 | 13:23

Навръх Петровден

Пламен Карталов получи почетния знак на Белоградчик за принос към града
(Видео)

Пламен Карталов получи почетния знак на Белоградчик за принос към града-1593635801.jpg

1 юли 2020 | 23:35