кк

Подбрахме най-артистичните му произведения, казва проф. Галина Лардева

Непоказвани досега творби на Кольо Карамфилов в изложбата „Необозримо за Кольо К.“

634 | 4 окт. 2019 | 14:49

В рамките на изложбата ще бъдат показани и откъси от филми за и с участието на художника


Серия от графики и живописни платна на Кольо Карамфилов, които не са показвани досега в Пловдив, ще бъдат представени в изложбата „Необозримо за Кольо К.“ в София, съобщиха от БНР. Официалното откриване е довечера, 4 октомври, от 18,30 ч. в Артгалерията в НДК. Изложбата ще продължи до 20 октомври.

В рамките на изложбата ще бъдат показани и откъси от филми за и с участието на художника Кольо Карамфилов в опит да се изгради обозрима картина на разноликото му творчество. На откриването ще бъде представен двуезичен каталог, специално подготвен за събитието.

„Тази изложба всъщност няма как да бъде изчерпателна за неговото творчество, защото то е изключително, огромно е наистина, и по тази причина и заглавието на изложбата е „Необозримо за Кольо К.“, каза пред БНР проф. Галина Лардева- изкуствовед и куратор на изложбата.

„С Радост Коцева, галеристката на галерия U.P.A.R.K. , която Кольо приживе създаде и която е едно от най-хубавите места в Пловдив, подбрахме най-артистичните произведения на Кольо Карамфилов за тази изложба. Творби, които го представят, маркират това разнолико творчество - живопис, пластика, графични цикли, филмите му, разбира се. Така че да се създаде усещането, да се създаде идеята за това цялостно голямо, огромно творчество“, допълни тя.

Приятелят на художника Кольо Карамфилов - писателят Елин Рахнев, призова всички хора да отидат да видят изложбата, да чуят неговите истории.

„На Кольо всяко едно нещо, което правеше, е само по себе си история, само по себе си роман, само по себе си поезия. И когато човек излезе от неговите неща, както се надявам сега много хора да ги видят, той излиза примерно със 70 романа прочетени, със 70 парчета чути, с хиляди неща“, каза той.


От категорията

Акад. Косев с нов знаменателен труд - "Бисмарк, Източният въпрос и Българското освобождение"

-1450693833.jpg

От първата част научаваме каква е концепцията на Бисмарк, втората се нарича: ...

11 ноем. 2019 | 14:59

Нощ на театрите в 18 града в България

Снимка: theatresnight.org-1573918059.jpg

Над 1500 творци от различни театрални стилове стават част от европейската ...

16 ноем. 2019 | 17:25

Съветник на Владимир Путин изпрати съболезнования за кончината на Павел Васев

-1421595350.jpg

Васев, добрият син на българския народ, имаше много приятели не само в ...

12 ноем. 2019 | 16:33

Нощта на театрите тази година е под надслов "Ти променяш играта. Играта променя теб"


-1573567637.jpg

В афиша на седмото издание на фестивала има представления, пърформанси, ...

12 ноем. 2019 | 16:02

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.